"Безсмъртният полк" почете падналите в борбата с хитлерофашизма

60 града се включиха в инициативата тази година
9 май 2019 14:25,
284

Снимка: Мария Боровик

Хиляди граждани почетоха 9 май – Денят на Победата, и тази година с антивоенното шествие "Безсмъртен полк". Над 60 български града се включиха в събитието. Президентът Румен Радев също почете падналите в борбата с хитлерофашизма, поднасяйки цветя пред паметника на Незнайния войн в София.
Още по темата

60 града се включват в антивоенната акция "Безсмъртен полк"

Шествието в София се придвижи от храм-паметник "Александър Невски" до паметника на Съветската армия, където бяха поставени венци и цветя от участниците и официалните гости. Тази година за първи път пред монумента бе запален паметен огън.

Карина Смирнова, член на младежката организация към Съюза на руските съотечественици в България, сподели пред dnes.bg какво е било чувството да участва в акцията и да даде началото на огъня, почел милионите паднали в борбата:

"За мен 9 май е един от най-значимите празници за човечеството. Аз съм млад човек, който помни през какво е минал руският народ, с какво безстрашие се е впускал в битките за защита на Отечеството от хитлерофашистките армии. Горда съм, че в моите вени тече руска кръв, винаги ще помня подвига на моите деди! Помнете го и вие, България е дала не малко жертви по време на най-големия военен конфликт в историята на света".

„Безсмъртният полк“ се организира от Съюза на ветераните от войните на България, Координационния съвет на руските съотечественици в България, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и други организации.

През целия ден пред паметника на Съветската армия ще бъдат полагани червени карамфили, символ на победата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Русия цивилизация няма да стане....
195
2
 
3
 
! Отговори
Фани преди 5 години
Сталински ***.
194
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а луков марш не може ? чиста дискриминация ....
193
19
 
18
 
! Отговори
Цецо Асансьора преди 5 години
Я, колко много наследници на фашисти имало във форума. Меко пипаше бай Тошо, много меко!
192
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добре!
191
13
 
23
 
! Отговори
Историк преди 5 години
В България освен съветски комунизъм, друг фашизъм не е имало !
190
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-гоямият паметник в София - символ на раболепието на русофилската Мафия и на съветския колониализъм !
189
13
 
11
 
! Отговори
до 194 преди 5 години
Сериозен въпрос към русофилите: защо обвинявате само Copoc, а не и другите богати eвpeи? Защото само това са ви позволили от Москва ли?
188
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия Руски празник в България , много жалко че Хитлер не е завзел цяла Европа , сега нямаше нужда на учим чужд език
187
15
 
22
 
! Отговори
читател преди 5 години
Ясно е, че комунистите изтрепаха многократно повече хора от нацистите.Но обикновено се споменават само жертвите на нацизма.Всъщност Хитлер е на власт само 12г., комунистите в Русия - 102г.
186
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната грозна руска провокация.
185
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохол и разврат, това са отличителните черти на комунистическите вождове. Не случайно повечето от тях са умрели от алкохолизъм и/или венерически заболявания. Сталин, Георги Димитров, Коларов, Петър Младенов... това са все жертви на алкохола.
184
8
 
25
 
! Отговори
До 189 преди 5 години
Не си съвсем прав Гошо-Тарабата Димитров умира от алкохолизъм. От сифилис умират хомосексуалиста Ленин и главатаря на чешките комунисти Клемент Готвалд.
183
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради СССР, България е дала повече жертви отколкото през турското робство. 30 000 загинали български войници, сражаващи се на страната на СССР в Централна Европа. 30 000 зверски избити от комунистическите зверове веднага след кървавия 9-ти Септември 1944. Десетки хиляди измъчвани и убивани в затвори и концлагери. Страната е удавена в кръв! ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИ СТРАДАНИЯТА ПРИЧИНЕНИ НИ ОТ СЪВЕТСКА РУСИЯ!!!
182
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ленин умира от сифилис, а вожда на БКП от агресивен трипер !
181
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на съветската окупация, русофилите-продажници са ВИЛНЯЛИ НАД БАЩИНО НИ ОГНИЩЕ, КАКТО ТУРЧИН НЕ Е ВИЛНЯЛ !...десетки хиляди убити и още толкова изпратени на фронта да гинат за интересите на Москва !
180
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беловласа тълпа дето не си пие редовно гинко-билобата.Това се вижда на снимките.Уврежданията явно са необратими щом развяват сАвеЦки знамена.Типичният български русофил - 70 годишен , сенилен , немощен долу , без зъби със основно образование и беден речник.
179
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Използват случая за грозна руска пропаганда. Сами сме си виновни, че търпим такива нагли провокации.
178
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Русия нищо добро не виждаме. първо оня поп-контрабандист се довлече да ни развали националния празик, сега и тия... И полсе се чудят защо не ги обичат никъде, включително и в България. Защото са нагли и арогантни.
177
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази рускиня помни загиналите във ВСВ, но не помни колко са загинали, гинат и ще гинат славяни в Донбас !