Само за седмица 24 души загинаха на пътищата у нас

Причините известни – висока скорост, неспазване на правилата
21 юни 2019 13:10,
37
Само за седмица 24 души загинаха на пътищата у нас
Снимка: архив "Булфото"

24 души са загинали при катастрофи у нас за последната седмица. Това съобщи по БНР комисар Росен Рапчев, началник на Пътна полиция. Той разказа и кои са най-честите причини за катастрофи у нас.

Още по темата

Двама загинаха на "Тракия", затвориха магистралата на 321 км

"Основните причини, това са несъобразената и превишена скорост, както и отнемането на предимство. Също така, немаловажни са тези уязвими участници в движението - пешеходците, велосипедистите и мотористите. Имаме трима загинали за този период мотористи, които са се сблъскали с моторно-превозно средство. Двама велосипедисти са загубили живота си, движейки се извън пътищата, извън населените места, особено в тъмната част, без да са осигурили своята видимост. Знаете, че велосипедистите в тъмната част на нощта трябва да се движат със светлоотразителни елементи по тях", каза той.

Апелираме към всички граждани да се движат наистина с повишено внимание, да не изпреварват на места, където е забранено, допълни Рапчев.

Заради статистиката МВР започна операция за контрол в цялата страна, допълни Рапчев:

"Тези причини доведоха до стартирането на по-засилени проверки от страна на Пътна полиция. Всички възможни технически средства за контрол на скоростта използваме и ги натоварваме възможно най-много".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
34
 
! Отговори
:) преди 4 години
А ушевите си прибират подкупчетата и керванът си върви ..... Докога ще плащаме заплати на най-голямото и най-неефективното МВР в Европа ?
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
геноцида продължава с любезното съдействие и бездействие на всички участници
8
3
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
До 5 Ивайло:Ударил човек извън пешеходната.Ама висока скорост или е спазвал ограничението.Оня пресича неправилно,човека му пишат "несъобразена" и се почват делата.Вместо да се прекрати веднага.Тука пред мен се разиграва следното:Детето пресича на червен пешеходен светофар.Човека добре ,че караше бавно само с вратат го закача .до Тука му излезъл акт за 200 лв за НЕсъобразена скорост!!Отделно те са от етноса и се заяждат за пари и тормозят човека,че са от един квартал.А детето пресече неправилно
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оправете пътищата, контрол на настилките и маркировките, повече камери, не може д аобвинявате за всичко шофьорите
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
явно, спирането на хората без причина за проверка не дава резултат... може би ако е като в западните държави, да имат право да те спират само ако имат основание ще е по-ефектовно, а също и ако се оправят пътищата
5
3
 
27
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
Некомпетентността на КАТ стигна до та, че всяко едно произшествие да се обяснява с "несъобразена скорост с пътните условия". Всъщност причините са: неизправност на превозното средство, липсваща маркировка, лошо състояние на настилката.. и Т. н. Докато не се кажат гласно какви са истинските причини ще умират още хора. Благодаря за лъжите КАТ и днес.бг
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми печенеги, сър!!!
3
5
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Вижда се ползата от ФАРОВЕТЕ и то при намаляващо и бягащо население!!!Е то и на Осрам и Лукойл вече се свива печалбата,*** приемайте още лобистки закони!!!Пък пускайте копоите си в униформа по пътищата да пълнят хазната.Хората просто зарязват колите си вече!!!
2
6
 
13
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Не е зле. Браво! Но може и по-добре. Стягайте се и другата седмица да са поне 30!
1
10
 
8
 
! Отговори
Асан Герберджията преди 4 години
Добра новина