Говори Кристиян Бойков, който хакна държавата

Как се пробива системата?
Обновена: 17 юли 2019 16:49 | 17 юли 2019 16:17, Александър Попов
67

20-годишният Кристиян Бойков вече е обвинен от прокуратурата за безпрецедентната атака срещу базата данни на НАП. Още като ученик той проби и системата на МОН.

През пролетта на тази година Кристиян даде интервю пред Bulgaria ON AIR, в което обяснява с подробности как се прониква в системата.

Гледайте интервюто на Кристиян Бойков от 18:30 часа в централната емисия на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: хакерКристиян Бойков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съществува понятие "киберсигурност". Някога хакерството беше изкуство, днес е рутинна дейност. Въпрос на непродължително обучение, като например карането на кола. Все пак не пречи да защитиш елементарно поне домашния си компютър от навлеци. Няколко пъти засичам да се използува за това и този сайт.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми отговори си сам. 2456 срещу 8. Отстъпка за количество.
38
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та този Кристиян / на 20 години/ с каква цел се заиграва със сигурноста на мрежата. Поръчка ли изпълнява, свободното време ли си запълва. И той може ли да схване , кое е редно и кое не. Или се мисли , че още е в гимназията и му се рупа ли рупа.
37
2
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Да го амнистират срещу вербовка за България. Това е най - добрият ход.
36
0
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Верваме....
35
1
 
22
 
! Отговори
Търсачка преди 4 години
Абе дайте линк към някой торент да ги свалим и ние тези данни, няма само на час по лъжичка да пускат парчета инфо. Искаме цялата база данни публична и общодостъпна!
34
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2456 изтребителя F-35, оценявани на 406 млрд. долара, тоест един струва 165 милиона долара, това е най-модерния натовски самолет, защо България ще купува 8 стари ф-16 на цена 2,256 милиарда тоест абе какви са тия ефове те по-скъпи от най-модерното. Да си купим 8 ф-35. По-евтино ще ни излезе
33
2
 
31
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Е тя киберсигурността в държавата е като млада мома в банята дето си изтърва canyна на всеки две минути, как чоек да не и завре кожената тояга
32
7
 
32
 
! Отговори
Старшинката преди 4 години
Ако бяхме нормална държава, Кристиянчо нямаше да има възможност да хаква, понеже по това време и на тези години щеше да мете плаца до припадък.
31
1
 
25
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Ами ако някой хакне системата на електронните винетки ? Малеее, всички оставаме без винетки и плащаме от ново. Ами електронни избори.? Нови избори ли ще правим ?
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цацаратурата пак обърка мача на ГЕРБ - вместо с тия показни арести да замаскира кандидатурата за Цацаров 2, те вкараха герб право в устата на Брюксел да им спира всички еврофондове... С прости обслужващи калинки толкова. Нещо и за Иванчева нищо не смеят да напишат, страх ги е да не отвее Фандъкова- сестра Сикаджийска-Маджева-Пашова-гепигрупова.
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо като оня дром от Русе за убитата журналистка!Веднага го намериха,призна си и напълниха медиите с разказите му!Съмнителна работа!Докато за разни *** селски какапи убили някоя баба и,и дядо за 15 лв информазията е строго секретна!
28
2
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Непълнолетните нямате все още лични данни в системата. Учи за матурата и не се занимавай с глупости.
27
1
 
11
 
! Отговори
:-) преди 4 години
https://youtube/watch?v=4PXRBHsTodshttps://youtube/watch?v=BLfrwdpTCOMявно шефовете от фонд земеделие не са опаричили достатъчно гербестите олигарси. Значи Миню Стайков като беше гербоугоден си го е развявал във фонд земеделие за милиони...Няма ли оставки нагоре кой е назначил цялото арестувано ръководство на работа - или пак Пашата ще поема политическата отговорност
26
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко му платиха за да ГО ХВАНАТ ???.....................................................
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да питам!Сега държавата ли да съдя за изтеклите ми лични данни или този Кристиян ли е..къв ее!?Няма ли компетентни юристи да дадат малка насока?Какви са неговите лични данни и отк.де мога да ги взема,че да дам жалба до МВР за злоупотреба ?
24
1
 
33
 
! Отговори
:-) преди 4 години
ГЕРБЕРЕТЕ СА НА ПЪТ ДА СПРАТ ВСИЧКИ ЕВРОФОНДОВЕ. СПОРЕД МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ БРЮКСЕЛ Е НА ПЪТ ДА ОТНЕМЕ АКРЕДИТАЦИЯТА НА ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ СЛЕД КАТО ЦЯЛОТО МУ РЪКОВОДСТВО Е АРЕСТУВАНО. ТАКА НАПРАВО ЩЕ СЕ СПРАТ ВСИЧКИ ЕВРОФОНДОВЕ И ГЕРБ ЩЕ СТАНАТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЗА ПОСМЕШИЩЕ АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ.
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете поне едно нещо в управлението на Сикаджийските братя и сестри от ГЕРБ, което да става...
22
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Попитали радиото - Може ли за десет години в държава с валутен борд инфлацията да е 100 процента?Може, в България, ако се управлява от ГЕРБ, отговорило радио Ереван.
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Организациите на запад дават заплата, когато хакера им покаже хакнатата информация на тях, а не когато я разгласи публично. В случая има злоупотреба, засягаща не просто една организация, а огромно количество хора, така че момчето в случая не заслужава възнаграждение, а си е за затвора.

Спонсорирани публикации