Хирург отвлече дъщеря си, година МВР не може да го открие

Да помогнем на майката Даниела да види детето си пак
18 юли 2019 08:50, Александър Попов
155
Хирург отвлече дъщеря си, година МВР не може да го открие
Снимка: МВР

През октомври 2018 година МВР пуска информация до медиите - "Столичната полиция издирва 7-годишната Мария Христова Седмакова и баща и Христо Седмаков. По данни на майката, мъжът и детето са видени за последно на 27 юли в Дирекция за социално подпомагане в кв. "Слатина". Малката Мария е висока 130 см. И е с тъмнокафяви очи и дълга кестенява коса".

Зад тази лаконична информация се крие голяма трагедия - една майка няма нито допир, нито информация за своята дъщеря.

Още по темата
Даниела Седмакова призова хората да подават сигнали, ако видят бащата и момиченцето. От две години тя води дела, за да си върне Мария, а от почти година няма никаква вест от детето й.

По нейни думи бащата е отвлякъл дъщеря им, за да не бъде изпълнено решението на Софийския градски съд от май 2018 г., потвърдено от Софийски апелативен съд на 21.08.2018 г., с което детето трябва да бъде предадено на майката и върнато в Англия като страна на обичайно местоживеене.

Христо Седмаков е работил като хирург във водеща клиника, но напуска работното си място.

Даниела пък разчита на приятели и на социалните мрежи, за да открие следа към малката Мария. Тя призова, ако някой види съпруга й и дъщеря й веднага да подаде сигнал в полицията.

"Има информация, че постоянно са в движение и обикалят малките населени места. С тях има жена, предполагам, майка му Лиляна (Лили) Кръстева-Седмакова", пише Даниела Седмакова.

Тя няма информация двамата да са напускали България, но се опасява, че и това може да се е случило.

"Колко наивна съм била да вярвам, че едно съдебно решение ще внесе ред в хаоса... но когато имаш насреща си асоциален и вманиачен човек като Христо ситуациите винаги са с неочакван край. Вече минаха 2 години откакто ни раздели с Мери и скоро ще е цяла една година от както не съм я виждала изобщо... Вече не знам как изглежда, колко е висока, колко дълга е косата й, дали е сменила всички зъбчета, дали още има акцент като говори на български... Христо, моля те от сърце и душа, смили се над това невинно малко момиченце, нашата мила дъщеричка, позволи й да расте в нормална среда, да има приятели и семейството си наоколо, да ходи на училище. Върнете се в София и ще измислим как да се грижим заедно за нея, така че тя да е щастлива! Не наказвай нея за това, че родителите й не се обичат вече", споделя онлайн Даниела Седмакова.

Хората, които разполагат с допълнителна информация за момиченцето и бащата, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на телефони 112, 02/9827119, 02/9827166 или в най близкото поделение на МВР

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До тро-ла"И ти, като и "хирурга", за това, което ви се случва, можете да вините само себе си."6 цифрена заплата, перфектно тяло, красива приятелка ... ДА, аз съм виновен ;)Но вярвам само и единствено на фактите и логиката. При теб и двете лиспват. Хора като теб, са опасни, да са сред обществото. Стой си в обкръжението и не давай неадекватно мнение в публични форуми, моля те!
93
3
 
1
 
! Отговори
До тро-ла преди 4 години
Явно си от онези, на които поради некадърността им, се е разпаднало семейството. Затова е тази солидарност. И ти, като и "хирурга", за това, което ви се случва, можете да вините само себе си. Ама не ви стиска да си го признаете. За честност пред себе си се иска смелост. А вие нямате такава.
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да има IQ тест, преди да може да коментираш в тоя сайт и ако резултата ти е под 90, просот да не те пуска ...
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен още нещо.Ако твоят мъж "отвлече" детето, без да е "правил поразии" преди, и някой каже, че цял живот е бил такъв, пак ли ще си съгласна със изказване, противно на познатите на теб ФАКТИ, които просто ЛИСПВАТ в онктерния случай!!!
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Причинта да имам съд е, че разни ненормалници като ТОЧКА, ще си ги подбират, както им кефне. В духа на равенството между половете, ще кажа, че един баща, ако му се даде шанс, може д абъде също толкова адекватен родител, колкото една майка.
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доктора има хора пари нали се сещате някои мине Дал ключовете от вилата или от село и човека си живее с детето тея..нека дират
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Точка до 333Ама млакни ***! Партицо загубена. Стига филми и теории. Такива пернати като теб, трбява да слушат, а не да приказват! Малка си, полата си, не гледал, бил гледал, лош бил, не бил лекар ... Ти НЯМАШ ПРАВО, ДА ПРАВИШ ТАКИВА ЗАКЛЮЧЕНИЯ С ОГРАНИЧЕНТА ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО Е ЗИНЕСЕНА ТУК! РАЗБРА ЛИ!
87
8
 
6
 
! Отговори
Точка до 333 преди 4 години
Още една от причините "хирурга" да дойде в България е, за да натресе детето си на майка си, понеже не го е взел, за да го гледа- очевидно, иначе щеше да си го гледа сам, а не на мама за полата да се държи. Майка му също има голяма вина. Не го е научила на нищо, възпитание не му е дала, зашила го е за полата си и го оставя да пропада. Майка му е съучастник в отвличане и виновна за липсата на възпитание на сина си. По-виновна е от сина си за всичко, което той е!
86
7
 
5
 
! Отговори
Точка до 333 преди 4 години
Пишеш, цитирам: Да не забравяме,че в Б-я институции няма!Е, сега вече знаеш, че "хирургът" е дошъл тук с идеята, че като няма институции и НЕ РИСКУВА НИЩО. Що не опита същото в Англия- щото ще му се наложи да се срещне с куршуми. Затова майката е била в Англия, където ИМА институции и не е искала да е в България, където НЯМА ТАКИВА. Въпрос на търсене на справедливост и място, където такава съществува. Очевидно в Англия. Намерят ли го, "хирурга" не трябва да види повече детето си. Никога.
85
3
 
10
 
! Отговори
ззз преди 4 години
Ох, от заглавието първо се притесних,че са хванали бащата!Та какви са фактите:Бащата зарязва кариерата си на ЛЕКАР, рискува затвор и всечъзможни проблеми и като цяло съсъпва живота си в името на дъщеря си.Майката: вдига си чукалата и се изнася на лесното в Англия и пише някякви сълзливи електронни писма. Ако беше истинска майка, щеше да си дойде в родината и за три дни да намери дъщеря си.(Да не забравяме,че в Б-я институции няма!)А и забележете, кифлaта казва МЕРИ вмесо родното и име МАРИЯ!
84
1
 
8
 
! Отговори
мда преди 4 години
Нека да чуем и другата страна!! Едва ли обче ще позволите. Ще пострада пропагандата. Тази статия я четох вчера в друга медия. Видно е, че е "спусната"!!!
83
9
 
8
 
! Отговори
Точка преди 4 години
Сегашните действия на "хирурга" са идеален индикатор за предишните му такива. Що пример моят бивш мъж не си отвлече детето? Няма. Ама е мъж на място и нямам какво да кажа против него дори сега след развода. Заслужил го е с това, което той е. Мога само да го хваля. А "хирурга" е дробил и продължава да дроби безобразия и простотии. Вижда се от всеки, който не е сляп. Не мога да му зачета, че става за баща на тоя "хирург", освен дето и за съпруг не става очевидно.
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може ли цялата история, че да разберем защо майката живее сама с детето в Англия, а бащата е хирург в България?И какво значи "нормална среда", при положение, че в медиите ни продънват ушите колко сме добре - ние официално "ненормална среда" ли сме?
81
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бащата взел свекървата да му гледа отвлеченото от него дете, защото сам не може, т.е. той не иска детето и не го гледа той, ама го отвлякъл, да е сигурен, че е очернил майката на детето си."Можеше, да плати на някоя от много групи за отвличания, да го сторят и да го продадът на някое американсо семсйтво, ако толкова не му пукаше, не мислиш ли?
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До тиреИ пак - откъде сме сигурни, че вината е на мъжа. Сегашните му действия, са беден индикатор на предишните му такива.
79
6
 
9
 
! Отговори
До тире преди 4 години
Точно така, съюз на двама е. След развод съм. По взаимно съгласие защото се променихме. Отидохме в съда без адвокат. Бившият се съгласи на всичко, което поисках- точната сума за издръжка на детето, не поиска нищо от фирмата ми, нищо от банки и нищо от имуществото. Така се бяхме разбрали, така стана. Защото имахме СЪЮЗ. Сега вижда детето, когато поиска. И сме в добри приятелски отношения с бившия ми. А тази жена такъв СЪЮЗ между двама НИКОГА не е имала. Мъжът и е бо- к -лук. Затова се е развела.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SHEFAИ? Да не мислиш, че съм роб със дърт меринджей, да ми диша във врата, за всеки път, в който реша да погледна нещо? Това е твоята работа, "ШЕФЕ", не моята. Аз съм си достатъчно ефективен и подреден, че да си позволя подобни неща. И не, ако си свърша задачите по рано, то е време, за почивка, не за "още задачи". Там си се оправя скръм мастъра.
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДетето трябва да тръгне на училище, в годината, в която навършва 7, въпреки, че ако е родена по-късно, напълно е възможно, да започне другата година.15 септември е след 2 месеца.
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Очевидно с това отвличане "оня с ножа" (хирург не мога да го нарека, за това се иска човечност, а той си няма)И изцепи нещо подобно в съдбната зала. МООООЛЯ ТЕ :)
75
0
 
6
 
! Отговори
Тире преди 4 години
До Точка"Ако бащата е бил на мястото си, нямало да се стигне до развод. Никой не бяга от хубавото. Явно е бо-клу-к."Бракът е съюз от двама. Правиш прекалено много заключения, без доказателства. Доста хора правят тази грешка, отиват в съда без адвокати и се провалят колосално.