Радев: Демократската република - декор, зад който безчинстват

Според президента живеем привидно свободно, но много не живеят достойно
Обновена: 18 юли 2019 22:46 | 18 юли 2019 22:45, Веселина Йорданова
140
Радев: Демократската република - декор, зад който безчинстват
Снимка: БТА

"Левски определи бъдещата държава само с една дума - храм. Днес този храм е оплячкосан. А демократската република е превърната в декор, зад който похитителите безчинстват. За тях е важно те да спечелят, пък ако ще цял народ да загуби". Това заяви президентът Румен Радев в Карлово в словото си на отбелязването на 182-годишнината от рождението на Васил Левски.

Президентът посочи, че те "украсяват своите кабинети с портретите на Левски, и чистят съвестта си с по някой негов цитат".

Живеем привидно свободно, но мнозина са лишени от възможността да живеят достойно. А има ли свобода без достойнство? Някои вярват, че няма да им се държи сметка за безчинствата. Други, в своето отчаяние не вярват, че с дружни усилия можем да променим съдбата си. Помним, че трябва да имаме равни права, но забравяме, че това важи и за задълженията ни", каза още Румен Радев.

По думите му Левски преобърна времето, изтръгна народа от робската апатия, даде на историята нов век, а на държавата – предначертание, написа с личната си съдба националния ни епос.

И заживя в паметта на поколенията като Апостола на българската свобода. И както Свободата не може нито без Екзарха, нито без Караджата, тъй и ние не отделяме Дякона от Апостола. Той е нашият застъпник пред времето и нашият съдник пред историята, каза държавният глава.

Според него народът няма да реди слова от трибуните, защото знае, че има нещо по-важно от тези слова. И то е – да доведем децата в Карлово, в малката къщица, където баба Гина още чака своя син. Да ги научим, че свободата не ще думи, а дела. Да пазим жив този плам, за да спечели цял народ, завърши президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
19
 
9
 
! Отговори
БСП-ПОМОЩ,СПАСЕТЕ НИ преди 4 години
ДЕМОКРАТСКАТА РЕПУБЛИКА-ДЕКОР СЪЗДАДЕН ОТКОМУНИСТИТЕ,КОИТО И ДО ДЕН ДНЕШЕН БЕЗЧИНСТВАТОСОБЕНО НА ИЗБОРИ,КУПУВАТ СЕ ГЛАСОВЕ,ДО КОЛКОТО МОЖЕ И ОСТАНАЛОТО СА ФАЛШИВИ ОБЯВЕНИ ОТ ТЕХНИТЕ МЕДИИ СПЕЧЕЛЕНИ ИЗБОРИ.СТРАХ ГИ Е ОТ ЕЛЕКТРОННО ИЛИ МАШИННО ГЛАСУВАНЕ,СТРАХ ГИ Е ОТ КЬОВЕШИ,СТРАХ ГИ Е И ОТ НЕМСКИЯ ВОЕНЕН ЖЕНСКИБОТУШ ФОН ДЕР ЛАЙЕН,СТРАХ ГИ Е И ОТ ДЕСНИТЕ БОЙКОГЕРБ-СДС,ДСБ-ЕНП,СТРАХ ГИ Е И ОТ ТЕХНИЯ ВОЖД ПУТИНДА НЕ ИМ ДЪРПА УШИТЕ ЗА НЕСПРАВЯНЕ СЪС СЛУГИНАЖА ИМ,АБЕ ВЪОБЩЕ ЗА СТРАХ СИ Е!
30
19
 
10
 
! Отговори
хм преди 4 години
Заучил си е урока. Не се деполитизира. Продава държавно имущество (знаем за апартамент броя един, но ако се разрови, кой знае). Инкасира сумата в собствената си сметка. Купува си евтинджос друг апартамент в София. Трябва да се наблюдава като сдаде поста какво ще излезе.
29
19
 
15
 
! Отговори
личния пример преди 4 години
Думи, думи, само заучени думи господин пРезидент.Народа очаква личен пример! Затова ви е назначил на това високо място.
28
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек като започне да лъже от младини и Резидент става!
27
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някога имаше "Закон за декомунизацията на армията".Всеки,който беше дълбоко объркан комунист и не можеше да си представи България без ръководната роля на Партия беше длъжен да напусне армията.Много млади момчета формално се възползваха от закона да напуснат армията без неустойки по договорите с военните.Чудя се защо Резидента не е напуснал тогава, като и сега в гърдите му бие ярко кимунистическо сърце.Е,щеше да се върне да копае бостаня в Харманлийско,но щеше да си остане честен повек.Паратяк е!
26
2
 
1
 
! Отговори
НещоТакова преди 4 години
До БЪЛГАРИНХа-ха-ха :) Интересно ми е, дали сега ще си и отговориш сам: ...пак заповядайте, братя Българи...:)
25
14
 
22
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Тежки думи е изрекъл. Има право в думите му.
24
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера само едно,как печелят избори БСП,като цял народ ги мрази заради мръсните им безчинства?!?!?!?
23
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕМОКРАЦИЯ И КОМУНИСТ,ДВЕ НЕСЪПОСТАВИМИ НЕЩА
22
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Румене, браво Радев, браво Герой съвецкого съюза. Както каза предишнаната наша под лога Георгий Димитров - дружбата със съвецкия съюз е като въздуха и водата за всеки български комунист, даже да е Резидент. По вашему го викат - Президент.ПоздравиВова ***
21
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Резидента ни е расъл в робство човек, който никога няма да е свободен от насадения комунистически светоглед. Бла-бла-бла, да дойдат комунистите на власт! Тъй обещах Решетникоф заедно с КурЛеля. От нея и *** за зеле не става сал едни гуввна повръщща пред медиите но нали съм й номинация! Длъжник съм й, ще ви я пробутвам, винаги и навсякъде където мога. Затова съм длъжен да храчча зорлем по Бойко! Разберете ме! Договорки с шефовете, от башнята с петолъчката!
20
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко,на всеки празник словото му е пропито от необясним песимизъм.От Нова година насам е започнал като оплаквачка да се вайка за щяло и нещяло. Апостолът не заслужава такива думи,нито такъв президент.
19
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната точна реч, която ще накара *** на ГЕРБ да се дървят цяла седмица.
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този израз - демократска република,само такава глава като на снимката може да измисли.Доста се е напънал,може да влезе в Уикипедия с този термин!
17
15
 
10
 
! Отговори
Сата Н. преди 4 години
Баща му уби инвалид със служебния мерцедес, той седнал да ми говори за доблест...
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 63Ти изобщо нямаш идея от войната. Даже няма смисъл да споря с тяб. Нивото ти е 0.Нямаш идея нито от ввс нито от силата на флота. Русия е най слабата държава от големите САЩ, Япония и Англия и Германия.
15
15
 
10
 
! Отговори
Сата Н. преди 4 години
Радев е мало умен.От много претоварване са му изпращели мозъчните клетки. Отделно дългата жена вече сигурно не му пуска. Срам и резил за 1300 годишна държава...
14
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един от най големите руски асове е карал американски самолет, защото Хитлер унищожава ввс на Русия още първия месец. Това са официални неща неграмотници. Образовайте се малко. Без влизането на САЩ във войната Хитлер, няма кой да го победи. Най малко бедната раша.
13
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мандатът на този човек ще се помни със лобирането за определена фирма,със скандала с жена му, заснет от телефон и прикриването на баща му,участник в ПТП!Слабостта му към БСП няма защо да се помни,тя само го излага!
12
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Първо научи историята после говори за плащания. Помоща към русия от 1941 до 1944 е около 160 милиарда в техника и храна. Казва се Заем-наем. Без тази помощ Русия няма, как да излезе от москра където е натика 2 год.Отделно Хитлер пада зкогато 15 000 самолета бомбандират Германия 15 дена и съсипват всичко - пътища, танкове, пехота, заводи итн.Русия нито самолети има нито флот. Отделно САЩ и Англия потапят над 400 кораба в Атлантика на Хитлер, ако тея кораби бяха в черно море мисли...

Спонсорирани публикации