Мобилно бюро по труда ще дири обезкуражени за работа

В него ще се предлагат посреднически услуги
12 авг 2019 23:00,
35
Мобилно бюро по труда ще дири обезкуражени за работа
Снимка: Агенция по заетостта

От началото на август Агенцията по заетостта започна активното предоставяне на услугата "Мобилно бюро по труда", съобщиха от пресцентъра на агенцията, цитиран от БТА.

Поетапно услугата ще започне да функционира във всички административни области в страната с изключение на град София. Предвижда се да бъдат обхванати населени места с икономически активно население над 100 души, в които има условия и съдействие от общината.

Експертите, включени в мобилните екипи, предоставят пълния набор от услуги на бюрата по труда, с цел да се намали делът на обезкуражените и неактивните лица, както и да се помогне на търсещите работа.

Услугата е адресирана и към работодателите, които имат готовност да наемат търсещи работа лица от тези региони. Във фокуса на мобилното бюро по труда от една страна са местните обекти за търговия, услуги, земеделски производители или микропредприятия в сферата на селското и горското стопанство.

На тях ще се предлагат посреднически услуги и преференции, които да насърчат наемането, макар и на малко хора.

Успоредно с това чрез мобилното бюро по труда ще се търсят безработни и неактивни, които да се насочат към обявените позиции от други работодатели, заявили готовност да осигурят транспорт и наемат безработни от отдалечени от местоработата населени места.

През тази седмица мобилно бюро по труда ще посети 13 населени места, в т.ч.: на 12 август - с. Новачене /община Никопол/ и с. Окорш /община Дулово/; на 13 август - с. Джурово /община Правец/; на 14 август - с. Сталийска махала /община Лом/, гр. Земен /община Земен/, с. Трайково /община Лом/, с. Бяла паланка /община Твърдица/, с. Ковачевци, /община Ковачевци/; на 15 август - гр. Добринище /община Банско/, с. Вакарел /община Ихтиман/, с. Кермен /община Сливен/ и в с. Крушовица /община Мизия/; на 16 август - с. Ковачица /община Лом/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Работодател преди 4 години
До мобилните бюра- търся да назнача инженер по електроника, до 25 години, с 10 години стаж, шофьорска книжка- всички категории, да знае поне 5-6 чужди езици, предлагам гъвкаво работно време/ от 8 до 22 часа/, работи се и събота и неделя,атрактивно заплащане/ малко над минималната заплата/.Ако намерите такъв- незабавно ми се обадете- назначавам го ВЕДНАГА!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривайте ги. Безполезни са. Както стационарните, така и мобилните им "офиси". Дано в караваната да имат студена бира и мазни кебапчета. Това ще направи щастливи душите на оядените безполезни чиновници!
24
0
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
На тия им е писнало да натискат бюрата и да бият мухите и са измислили вариант да се поразходят. Сигурно ще са най-активни по селските сборове :)
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излезешли от Колектива на "свинеугойтелния комплекс".Има много работа в Земеделието. Но парите ги няма.
22
1
 
5
 
! Отговори
Йордан Дири преди 4 години
Поредния неграмотен драскач който,, ДИРИ,, можеш да си вземеш БУХЧАТА и да си ДИРИШ на село колкото и каквото искаш.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В изброените райони няма семейство в което да няма хора работещи в чужбина. Как да работят децата им за 500 лв. когато родителите им пращат по 500 евро на месец. Както се казва. Тате носи Мама меси да живей труда. Така че тези мобилни групи вместо да си возят зад. ниците и да горят бензин да се впрегнат да бачкат а не да лежат на държавната софра.
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Експертите" от бюрата по труда да ги оставят за една година в неплатен отпуск и да се опитат да си намерят някаква друга работа, ей така да понатрупат малко опит.
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашето така наречено бюро по труда май само регистирират безработните и нищо не се прави наистина да им се търси работа.Поставят се едни списъци в коридорите и това е и администрацията гледа да дойде 17 часа и това е.Имам познати които ми споделят че даже по хубавите работни места въобще не се публикуват а са започва въртене по телефоните да си оправят близки и познати.Я заплатата им да е обвързана с процента на безработните и търсенете им на работа та да видим така ли ще е ?
18
1
 
11
 
! Отговори
Ули преди 4 години
...с мегафон ще викат: " Хайде на полето..."?
17
0
 
20
 
! Отговори
Дедовия преди 4 години
Когато преди около 15-20 години се коментираше,че работодателите ще ходят по къщите и ще молят за работници...не ми се вярваше изобщо ,но ето,че се случи.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я снощи една тем подобна се опита да развива бизнеса в Ловеч и отдума на дума Зе да се интересува по специално за на комшията бизнеса че уж тя искала да прати да работят а в същото време била в Лондон що ли за кокошкари са това но и такива има маиката природа им е родила акъл и мозък Добро утро на колегите на Витошка и Герман поздрави братя
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А хаирлия да е!
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До9Лъжеш ти и такива като теб.Прочети поне някои от публикациите на Антон Тодоров - за безделниците в ромските гета и за ромчетата, които масово не посещават училище още в периода на соца.Колкото и да възхвалявате онази изкуствено поддържана система, тя приключи. Вече не е изгодна за онези, които я бяха измислили главно за своя изгода, а не от любов към народа и бедните.
13
0
 
33
 
! Отговори
Forever преди 4 години
Ако някой веднъж се е обезкуражил да не работи,не го търсете повече,разбрали са че живота е кратък,и робството е безсмислено.
12
0
 
19
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 4 години
Някаква нова формация за устройване на наши хора, която грам работа няма да свърши по същество.САМО ИМИТАЦИЯ НА ЗАЕТОСТ.....
11
2
 
28
 
! Отговори
РММ преди 4 години
Скоро и с лупа ще ги търсят работниците, но докато не се научат да плащат, няма да ги намерят. Да си работят сами за тези смешни заплати, които дават.
10
1
 
19
 
! Отговори
Б.Б. преди 4 години
В България нямаме безработица- пълно е с чужди инвеститори, които дават хляб и работа на народа!
9
0
 
23
 
! Отговори
обезкуражен преди 4 години
Ми аз съм такъв. Обезкуражен. Аре намерете ме де!От работещите бедни съм.Работя, а заплатата ми в София по-малка от средната. Няма 1700 лева даже както обявиха официално от Националния Стъкмистически Институт.Така че аре, намерете ме!За 1800 лева месечно с радост ще работя и по 9, 10 часа!
8
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е някакво ехо от щуротиите на социализма. Тогава много хора не работеха, за да получават пари, а им даваха пари само заради това, че благоволяват да ходят на работа.Докога държавата ще се грижи само за л.у.м.пени и глезльовци?
7
6
 
16
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 години
Да спрат помощитеида се прилага безкомпромисно закон срещу безделничеството.Тогава няма да има нужда да бъдат издирвани безработните, те сами ще търсят бюрата по труда!

Спонсорирани публикации