Камерите за скорост не дават резултат, правят отсечки за "средна скорост"

Българинът не спазва ограниченията в скоростта по пътищата
14 авг 2019 16:37,
207
Камерите за скорост не дават резултат, правят отсечки за "средна скорост"
Снимка: архив "Булфото"

Водачите в България не спазват ограниченията за скоростта по пътищата, обикновено намаляват преди стационарните камери, тъй като се знаят. По-добър ще бъде ефектът при отсечка "средна скорост", защото контролът ще бъде много по-голям, отколкото с камерата. Промените са налагат, тъй като една от основните причини за тежките ПТП-та е завишената скорост, каза в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Още по темата

Джигит прелетя със 133 км/ч. през село при ограничение 50

Към момента вече има изградени две отсечки за измерване на средна скорост и въпрос на време е да получат лиценз от българския институт по метрология за стандартизиране на измервателните уреди, уточни главен комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП, пише БТА.

По думите му eдната е на третия тунел на АМ "Люлин", а втората е на пътя Пловдив - Карлово. С лицензирането на камерите, всички заснети от тях нарушения ще бъдат безапелационно приемани като доказателство в съда, ако някой реши да обжалва, каза още той и добави, че в момент на разработка са други две отсечки - на пътя Русе - Бяла и в района на село Микре.

По данни на ГД НП, изнесени от комисар Росен Рапчев, за първите 7 месеца на тази година на територията на страната са станали общо 3564 катастрофи с 318 загинали и 4505 ранени. Според статистиката това е 185 ПТП-та по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям е броят на загиналите в големите градове, сред които са София /41/, Пловдив /34/ и Варна /29/, подчерта Рапчев. Като най-вероятна причина е нарушение на водача на МПС-то, следват пешеходецът и пътните условия.

Данните са от семинар на ГД "Национална полиция, МВР", който се провежда днес и утре в Пловдив под мотото "Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта на герберите не е да намалят катастрофите, а да приберат парите на народа.
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ Германия няма ограничение за скорост, няма и много катастрофи. И преди да ревнете като монахиня за морков - В Германия има 500 хил. българи и над 5 мил. турци и още много от цял свят. А сега помислете вярна ли е милиционерската теория за скоростта от 1980г.? Или нещо друго куца в системата тук?
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма нито една истинска съвременна писта където любителите на моторните спортове да отидат и дават газ колкото си искат. Имаме само някакви малки пистички за картинг строени по времето на Соца.В нормалните държави има писти до почти всеки голям град. А в Германия освен че има писти навсякъде, имат аутобани без ограничения на скоростта. Отиваш там и караш с колкото си искаш.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако са на по 5км, нека да карат с 250 и да спират да пият кафета, София - Бургас са около 60 спирания, дали?
32
2
 
33
 
! Отговори
ТИР преди 4 години
Уважаеми водачи на МПС, камерите за скорост не се позиционират на места с концентрация на ПТП, поради превишена скорост, а на максимално абсурдни места, напр. до табела за изход от населено място. Липсват всякакви признаци на урбанизация, водача ускорява и до табелата го ловят да фучи с 73 км/ч. Правят си стъкмистиката, а хора *** по пътищата.
31
4
 
11
 
! Отговори
СВТ преди 4 години
До Тарикат: Представете си, че едни, да кажем 150 км от магистралата, са разделени на отсечки по 5-10 км, който започват точно след бензиностанция или отбивка и свършват точно преди следващата бензиностанция или отбивка. В тия 150 км. мисля всеки ще кара съобразно ограниченията - излизаш от една отсечка, минаваш пътния възел и веднага влизаш в следващата. Кафета да пие кой колкото иска на бензиностанцията между отсечките. А за да си направиш кефа има писти, които не и скъпи при това.
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се роботизират колите, така че те да си определят скоростта. На българските шофери не може да се разчита, че някога ще проявят интелект в това отношение.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако при ограничение 70, карам със 100 за известно време, но посля намаля до 50-60 по някаква причина, то ще бъда ли в нарушение или не?"Идеята на магистралите е да се кара с проблизително еднаква скорост, а не да караш със 100 и изведнъж без видима причина да намалиш двойно скоростта. Така стават катастрофите. Магистралата не е за да караш като градско когато ти скимне.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като претеглиш жертвите спрямо броя население, излиза че София са направо отличници
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има отсечки където преди време се платиха много пари на Георги Гергов и неговата по това време Пътища Пловдив да рекоструира пътя Труд - Баня и няколко години след това пропадна. Как го ремонтираха гаранционно ? Никак. Сложиха знаци за намаление на скоростта на 60км/ч.
26
1
 
42
 
! Отговори
ноби преди 4 години
главната причина за катастрофите не е скоростта, а тъпoтията на българина. какви камери ще измислите за това
25
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната /знаете какво /на ушев.Ушев,какво стана с цъкнатите ламби през деня.Намаляха ли катастрофите?Пак пари за поредното неработещо нещо ли ще краднете.Спрете да наказвате всички.Де "толкуз" акъл?
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A мотористите ще ги ловят ли? Да карат с под 100км/ч по магистрала?
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДаниФинландия, къде ти! Тия дето карат с 200 знаеш ли с какви доходи са? Че са им и товарни колите...........
22
6
 
18
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Простолюдието скоро ще започнете и в България да шофирате, така както шофирате в чужбина. Като бонус ще ви научат и да НЕ паркирате насред улицата, и по кръстовищата дори и "ЗА МАЛКО".
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИвайлоКакви прегледи, колега? Той ти кара с 130 в селото, ти прегледи. Други прегледи трябват!
20
3
 
6
 
! Отговори
Дани преди 4 години
На тази отсечка за средна скорост си правиш кефа караш с 200, преди края сядаш в бензиностанцията и пиеш 2 бири. Като средна скорост си ок, карал си като бандит че и две бири си изпил.Мисля във Финландия глобата е процент от стойността на колата или процент от доходите. Така че напълно подкрепям в България глобата да е най-голямото от: 100 лева, 10 процента от месечния доход или 10 процента от стойността на автомобила ... но едва ли ще стане. Така тия дето колите им вдигат 200 ще мислят повече.
19
13
 
17
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
Не спират да пускат старата лъжлива плоча. Причините за ПТП-та са неизправни автомобили с фиктивни ГТП-а. Лошата инфраструктура и безстопанствеността на АПИ. Трябва да обесят един шеф на АПИ и да го и ставят пред сградата и тогава гледайте какви пътища ще имаме.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С подходящото приложение винаги ще си информира къде са ушевите!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕвала!