Камерите за скорост не дават резултат, правят отсечки за "средна скорост"

Българинът не спазва ограниченията в скоростта по пътищата
14 авг 2019 16:37,
207
Камерите за скорост не дават резултат, правят отсечки за "средна скорост"
Снимка: архив "Булфото"

Водачите в България не спазват ограниченията за скоростта по пътищата, обикновено намаляват преди стационарните камери, тъй като се знаят. По-добър ще бъде ефектът при отсечка "средна скорост", защото контролът ще бъде много по-голям, отколкото с камерата. Промените са налагат, тъй като една от основните причини за тежките ПТП-та е завишената скорост, каза в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Още по темата

Джигит прелетя със 133 км/ч. през село при ограничение 50

Към момента вече има изградени две отсечки за измерване на средна скорост и въпрос на време е да получат лиценз от българския институт по метрология за стандартизиране на измервателните уреди, уточни главен комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП, пише БТА.

По думите му eдната е на третия тунел на АМ "Люлин", а втората е на пътя Пловдив - Карлово. С лицензирането на камерите, всички заснети от тях нарушения ще бъдат безапелационно приемани като доказателство в съда, ако някой реши да обжалва, каза още той и добави, че в момент на разработка са други две отсечки - на пътя Русе - Бяла и в района на село Микре.

По данни на ГД НП, изнесени от комисар Росен Рапчев, за първите 7 месеца на тази година на територията на страната са станали общо 3564 катастрофи с 318 загинали и 4505 ранени. Според статистиката това е 185 ПТП-та по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям е броят на загиналите в големите градове, сред които са София /41/, Пловдив /34/ и Варна /29/, подчерта Рапчев. Като най-вероятна причина е нарушение на водача на МПС-то, следват пешеходецът и пътните условия.

Данните са от семинар на ГД "Национална полиция, МВР", който се провежда днес и утре в Пловдив под мотото "Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мозък трябва, не камери. Мозък. Спазвайте правилата за движение нищо повече не се изисква.
15
0
 
12
 
! Отговори
СВТ преди 4 години
До Анонимен: Не, няма да е нарушение. Но ако отсечката се изминава за 5 минути и на нея няма отбивки, кръстовища и бензиностанции, не виждам каква е причината да караш първо със 100 а после с 50, вместо със 75 през цялото време.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те искат да ни цакат, ние пък винаги държим нещо в ръкава!
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ще се публикува ли класация София - Бургас, прмерно:1. Ваньо СА ХХХХ - 2.51 минути2. Гошо РК ХХХХ - 3.02 минутиХубаво е да има и съзтезателен елемент
12
3
 
3
 
! Отговори
Повредиха децата преди 4 години
Всички деца в България са тежко повредени от подобни терористични камери и обемно прецакващи скенери ..закупени с ограбени милиарди от народа въпреки ЗАБРАНАТА НА КОНСТИТУЦИЯТА..Уврежданията са тежки НЕЛЕЧИМИ ПОИМЕННИ>>МВР да докладва на прокуратурата колко стотин милиона са спечелили доставчиците на античовешки и подобни камери от тези нагло престъпни сделки..
11
12
 
14
 
! Отговори
ДонДон преди 4 години
Ведага се появиха "умници" дето всичко знаят. Как се лъжат радари, камери и т.н.Естествено, че всяка автоматична система за контрол може да бъде излъгана. Но средната скорост е най-ефикасната от досегашните такива. Така се контролира много дълъг участък от пътя и това ще "успокои" много състезатели на пътя. А *** самоубийи, нищо неможе да ги спре така или иначе. Дано не се побългари пркалено много при изграждането и.
10
13
 
4
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Решението е много просто и вече съществува готова технология. Във формула едно съществута бутон за ограничаване на скоростта в бокса. Натискаш едно копче и двигателят не може да развие повече от 80 км/ч. Какъв е проблемът същото нещо да съществува при нормалните коли, а ограничетелят да да се включва при преминаване в близост до пътен знак ? Да има доста въпросителни, но все пак ако има воля нещата могат да се приложат и да се спасят много животи, но воля няма !
9
2
 
4
 
! Отговори
Камерите ЗАБРАНЕНИ преди 4 години
Камерите и други тежко терористични оръжия за масови манипулации са изрично ЗАБРАНЕНИ От КОНституцият ана Република БЪлгария вкл чл.32,чл 28 и чл.29 ..Питайте нашите съюзници от САЩ какви наказания се налагат на нарушаващи КОнституцията служители издържани с ограбвнаи милиарди от народа..
8
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само вижте коментарите. То нa бaй *** квото и да му направят той ще си постави за цел да го зaoбиколи щото е "мноо гoлям тapикат". Бай *** обича да се пpeбива с колата си.
7
1
 
1
 
! Отговори
Срочно МВР преди 4 години
Експерти да огледат всички филми и снимки с обемно обсебени от бесове и други извънзмени масови убиици водачи каращи с много висока скорост..Вижда се ясно обемно обсебващ облак подържащ тип Анти сирииски масови убиици..Този тип масови убиици се генерира с хологрмани оръжия насила продавани на водачите чрез жестоки полицейски глоби..Много тежко вредни са новите стикери з атхе прегледи лепени отляво на водача..Виждат се ясно извънзмени духове закачени пред водача ползват ги за масови манипулаци
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това според мен, е измислено и предложено от най-умния милиционер.
5
2
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
И аз питам същото, само че задавам друга ситуация.В колата ми не се пуши и ако някой иска да запали, спирам на първата отбивка и чакам 6-7 минути.
4
1
 
1
 
! Отговори
АЛО МВР преди 4 години
Експерти да проверят филми снимани с подобни камери в автомобилите на МВР и КАТ са снимани масови видими убиици на задни седалки зад полицаите.ПРи проверка на автомобили на КАТ камера на единия служител снима как убииците от задната седалка хванаха за гушата полицаи пишещ нагло престъпен акт ..Убииците са от военно терористични бази на близка древна тежко въоръжена цивилизация..
3
2
 
2
 
! Отговори
Warnings black death преди 4 години
Показаните камери са тежко терористично оръжие за масови поражения. Подържат черни масови убиици.. Облъчват черно терористично проникващо водачи и пътници..Специфицират маркирнаи за убиване водачи и ги следят тюдо смъртоносна катастрофа.Подобни тежко терористични камера са тн>Видео регистратори..Повреждат тежко биосферната охрана и маркират до трилиони цели дневно..вкл охраната на планините.
2
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това със средната скорост може да сработи само и единствено за много кратки участъци и то при невнимателен шофьор. Аз от години имам приложение, в което въвеждаш допустимата скорост, и дължината на участъка. Може и с триста да се движиш, като то ти смята кога и как трябва да се намали за да си в нормата. Но то с тея титани на мисълта, толкова, ако ставаха за нещо друго, нямаше да са това, което са.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина питам, не ми е ясно, не се правя на интересен:Ако при ограничение 70, карам със 100 за известно време, но посля намаля до 50-60 по някаква причина, то ще бъда ли в нарушение или не?