Пазарната икономика води до разслояването в доходите

Едни бизнеси се развиват много по-бързо от други, посочи Иван Нейков
Обновена: 14 авг 2019 21:44 | 14 авг 2019 21:10, Красимир Ангелов
35

Пазарната икономика ражда разслояването в доходите, заяви бившият социален министър Иван Нейков в "Денят ON AIR".

Причината е, че в момента сме във време, в което едни бизнеси се развиват много по-бързо от други. Именно поради този факт в някои сфери работниците получават по-високи възнаграждения, смята експертът.

"В последните години има тенденция за нарастване на доходите. Пазарната икономика обаче ражда разслояване в доходите. Има бизнеси, които се развиват по-бързо от други. В момента минималната работна заплата е приблизително 50% от средната. Това лесно може да доведе до демотивация у по-квалифицираните работници", каза бившият министър.

Той допълни, че хората у нас искат с ниски данъци да постигнат това, което правят държавите в Европа, чиито налози са в пъти по-високи.

"Трябва да се насърчава развитието на човек и той да знае, че образованието и допълнителната квалификация ще се отрази положително на възнаграждението му. Ние искаме с 10% данък да постигнем това, което хората правят с много по-високи налози. В България няма професионалнно ориентиране, а това е проблем. То създава мотивирани хора", разясни Нейков пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
12
 
! Отговори
V преди 4 години
Имали бизнеси които са развивали. Има нарко бизнеса ,политическия ,,бизнес,, И онези които прокурори и правителство остава да не плащат с години заплати , осигуровки и данъци като всички знаят че имат офшорни сметки .Например баневи ;) Тези бизнеси не просто се развиват ,ами развиват офшорното банкиране по света.С помоща на герб и прокурора които ги оставят с години да рошат честния бизнес с нелоялна конкуренция .Като сложим и дебелолилието .КЪВ Е СМИСЪЛА ДА СЕ БАЧКА ???
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Трябва да се насърчава развитието на човек и той да знае, че образованието и допълнителната квалификация ще се отрази положително на възнаграждението му."А СПОРЕД АКАДЕМИЦИТЕ В БАН ТРЯБВА ДА СЕ НАСЪРЧАВА САМО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО НА ФЕОДАЛНИТЕ СТАРЦИ, ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ СПОМЕНИ И ИЗМИСЛИЦИ ОТ СОЦИАЛИЗМА.
5
4
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Другаря Нейков прозря същността на капитализма само 30 години след неговото начало в България. Направо откри топлата вода. Е няма по тъпо нещо от социалистическия продукт.
4
4
 
6
 
! Отговори
Икономов преди 4 години
Така е. Плановата икономика, обратното, води до еднакви минимални доходи за всички. По този начин, макар че всички хора са бедни, то те не са нещастни, защото никой не е по-богат от тях! Освен нашите членове и членки, разбира се, но дори и те не са по-богати от обикновените хора с пари. Само с привилегии. А това е добре, защото стимулира у хората уважение към нашите членове и членки.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратителен тип!!!
2
3
 
14
 
! Отговори
да бя преди 4 години
Това ако е пазарна икономика,аз съм извънземен.Един обществен поръчкар и концесионер потупван от държавното ракововодство не може да се състезава с обикновен предприемач,решил да прави бизнес със заем.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елате в Рударци да му видите палата на разслоения! Че чак минетална вода си прекара в двора! Гнусна твар!

Спонсорирани публикации