Срещу 25 лева: Българите на еднодневен плаж в Гърция

Автобусите ги водят до Аспровалта
19 авг 2019 15:36, Петя Славова
95
Срещу 25 лева: Българите на еднодневен плаж в Гърция
Снимка: БТА

Българи от Благоевградска и Кюстендилска област се втурнаха да ходят на еднодневен плаж в Гърция с организиран транспорт.  Нашенците ползват автобуси, тръгващи от Благоевград през Кулата и стигат до курорта Тузла и Офринио.  Автобусите тръгват всеки ден в 6 часа и взимат мераклии за плаж по пътя от Крупник, Кресна и Сандански. В обратния път връщането е в 17 часа, а цената е  25 лв.

От Гоце Делчев през ГКПП-Илинден до курорта Неа Парамос  автобусите стартират в 6,30 часа, а връщането е в 18 часа. Цената на билета е 15-16 лева, в зависимост от фирмата превозвач.

Кюстендилци пък ходят до Аспровалта, където срещу скромни суми могат цял ден да се плацикат в Бяло море, съобщава "Монитор".

Още по темата

Местните туроператори едва смогват на всички мераклии, които през уикендите са десетки. "Засиления наплив от страна на хората се дължи на факта, че гръцкото море е само на 250 км от Кюстендил, а нашето Черноморие на 550 км. Сами може да пресметнете, че разстоянието е на половина. За 3 часа път и си на Аспровалта, където плажът е блестящо чист, да не говорим за екстрите, които предлагат", обяснява собственик на местна туристическа агенция.

Само в неделения ден поредна група от 30 човека отпътува за Бяло море. Там пък за разлика от нашето Черноморие всички екстри са безплатни – шезлонги, чадъри, душове и тоалетни.

"Купуваш си едно кафе или фрапе и можеш цял ден да ползваш шезлонг и чадър. Например в Обзор трябва да се бръкнеш 12 лв. за тези екстри и то на човек. Да не говорим, че и тоалетните са безплатни, не по 1 лв., за да си облекчиш биологичните нужди. Точно поради тази причина хората предпочитат да ходят на море в Гърция", обясняват още от туроператорските фирми в Кюстендил.

Пътуването пък в двете посоки излиза 35 лв. с малък микробус и 25 лв. с по-голям. Така срещу тази скромна сума всеки може да се наслади на морска почивка в съседна Гърция.

Не е необходимо дори да си носиш храна, тъй като там дюнерите са по-евтини от тези в областния град. Имаш възможността цял ден да стоиш на плажа, а морето е повече от чисто и спокойно. Връщането е към 19 часа, което е повече от достатъчно. Ние всеки уикенд пътуваме с приятелки и сме повече от доволни“, разказа и 23-годишна кюстендилка, която е сред постоянно пътуващите до Бяло море.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: плажбългариГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честно казано,не си заслужава,ако е само за ден.Доакато отидеш и трябва да се връщаш.Ако е поне за два дни по си заслужава,но за един е умора вместо почивка.А по нашето Черноморие има свободни зони по плажа,задължително и пясъка и морската вода са далеч по-добре А тия,които казват че ги хващат болести на черно море,не е от водата в морето а от климатиците.В Гърция,водят е по солена и по студена а в Александрополис е направо замърсена от корабите в пристанището.
30
11
 
7
 
! Отговори
ВИЖ ТИ преди 4 години
Браво за 25 лева с автобус на Бяло Море . Интересно нещо е днешния живот - Бяло Море се намира до Северния Полюс , в Русия близо до Финландия .
29
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честно казано,не си заслужава,ако е само за ден.Доакато отидеш и трябва да се връщаш.Ако е поне за два дни по си заслужава,но за един е умора вместо почивка.А по нашето Черноморие има свободни зони по плажа,задължително и пясъка и морската вода са далеч по-добре добри.А тия,които казват че ги хващат болести на черно море,не е от водата в морето а от климатиците.В Гърция,водят е по солена и по студена а в Александрополис е направо ***.
28
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Концесионер на плаж в Гърция кълне друг:- Дано ти дойдат три автобуса българи с хладилни чанти! Дано!
27
8
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Не че нещо, ама като пишете статии за бяло море, "бяло" го слагайте в кавички, щото бяло море се намира до баренцово при Архангелск Русия.
26
14
 
6
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
ХАХАХА, абе нали там у вашия край бяха комитите бре, а тя каква стана - с шалварите и беж от БГ. Байно, капитализъм е едно и работи коректно при равни начала. А всичкото това плюене срещу нашето море, което почна от юни месец си беше и продължава да е работа на гърците. Познавам отлично и нашето и тяхното крайбрежие, плажове, хотели и ресторанти. Да, по екзотично е в чужбина, тръпката е друга. И толкова. Ако не вярваш опитай да си търсиш правата в Гърция или Турция пък да видим
25
19
 
10
 
! Отговори
??? преди 4 години
Кюстендилци (къцавци) са си поначало мазохисти. Да пътуваш 6 часа ,само ,за да си топнеш дупето в морето за час, два... Голямо удоволствие!!!
24
4
 
34
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
А замислял ли си се че като ходиш на нашето море финансираш мутри които все повече застроявят нашето море?
23
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, ше ти станем аз у шест часа сабайле да ти одим на плаж у Гърция!Само в казармата съм ставал по-рано - от понеделник до петък в 5 часа, в събота и неделя в 5:30.А за да фанеш рейса у шест, па требва да станеш у 5!
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ходете защото като видите цените на доматите им, у вас може да се появят въпроси към нашия върховен лидер и баща на народа, а това е недопусимо.
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама що се чудите ве?От Добрич и малките селца и градчета в Добричка област и от Шумен и Разград даже ,всеки уикенд са по северното черноморие.На Калиакра,в Балчик,в Каварна,на Албена,че чак и на Златни Пясъци,в Св.Константин и Еленаи разбира се в морската столица-Варна.Та всеки ходи там където му е близо.Най- накрая,българи на две морета.Но от нашето по убаво нема.Е па нема.
20
7
 
2
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
И чумата по свинете не ги спира да ходят,храната им спрях от Б-я те наглите вместо да си седят взеха тамошна храна да ядат тцтцт. Смет
19
4
 
16
 
! Отговори
Мо преди 4 години
Всичко щеше да е наред, ако по нашето море не бе замърсена водата от заустванията на хотели. Иначе има желаещи да ходят и на 2-те ни морета
18
23
 
8
 
! Отговори
Айде пак платена преди 4 години
реклама. Явно някои нямат понятие от нашите плажове та се захласнаха по гръцките. Били по евтини, било красота и чистота. Абе който си познава родината знае къде са и красотиите, знае чистото море и белия пясък. Ако беше мръсотия и скъпотия, както платената антибългарска реклама прокламира защо не можеш яйце да хвърлиш от Слънчака на юг, помислете ако още имате сиви клетки в главата. Пък и статистиката за посещаемостта на гръцките плажове са налични.Някои много ще се изненадат като разберат
17
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сиромашия... Изнасят пари от България да ги дават на византийците...
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА дисагите с лютеница и домати тежат ли много?Към ВАШЕТО море се тръгва с дисаги ИМОДИУМ, други илачи и неща за първа помощ, че за една убодена пета, ще ти вземат пари, колкото за сърдечна операция
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Кюстендил е 250 км, а от София е 300 км. Как не са се сетили и от София да пуснат такива автобуси? Имам колеги, които от години ходят на море в Аспровалта или Ставрос (веднага след Аспровалта) и са много доволни.
14
2
 
19
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Бях в Халкидики 26-28 юли - чисто е, но каменисто и водата е доста солена. Не попаднах на таралежи, едно фрапе беше 2 евро, коктейлите 8-10, голяма порция сардини 9 евро и т.н.
13
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дисагите с лютеница и домати тежат ли много?
12
2
 
20
 
! Отговори
Сенкя Чадърова преди 4 години
Ми за двама души - по-евтино от един чадър на "тяхното си" Черноморие.Ходят хората - да им е здраве! Няма празно пространство - нито в природата, нито в обществото, нито в бизнеса.На един познат тъщата и нейни приятелки ходят веднъж седмично. Шегували се бабите, че това било пенсионерското море. Че се и черпят там бабките