22 млн. долара за пожарите в Амазония - от Г-7 и Биариц

Димитър Гърдев: Трябва да има споразумение САЩ - Иран
11

Лидерите на страните от Г-7 отпускат спешна помощ от 22 млн. долара за борба с пожарите в Амазония. Търговската война между Вашингтон и Пекин беше сред основните теми в Биариц. А въпреки отказа на Тръмп да промени стратегията си, той заяви, че съвсем скоро преговорите между двете страни ще бъдат възобновени.

"По време на тази среща и САЩ, и Иран поставиха на масата на преговорите ясно своите искания. Тръмп обяви, че дори е готов на официална среща с иранския държавен глава. САЩ от своя страна държи Иран да спазва ядреното споразумение и да прекрати облагородяването на уран", отбеляза в студиото на "Денят ON AIR" експертът по международна сигурност Димитър Гърдев.

Той бе категоричен, че споразумение трябва да има, тъй като в противен случай пререканията между двете страни ще продължат.

"Всички станахме свидетели на провокациите между тях и увеличеното международно напрежение. Санкциите от своя страна се оказаха изключително ефективни. Независимо, че европейските държави, Русия и Китай не се присъединиха към американския президент, само за няколко месеца продажбата на ирански петрол се сви до 100 хил. барела дневно, което на практика е крах на икономиката на страната", допълни още Димитър Гърдев.

Пред Bulgaria ON AIR eкспертът изрази мнение, че е много вероятно отново да се стигне до споразумение или възстановяване на т.нар. иранска сделка и отпадане на част от наложените санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е обратното на алчността?Някой възпитава ли си децата във въпросната ценност обратна на алчността?Защо трябва да ми пука за този див и алчен животински вид, само защото принадлежа към него?-не, не си заслужава.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко се замислих, когато казаха, че Леонардо дава 6 милиона от своите пари,а държавите от Г-7, 20 милиона. Един човек дава една трета от това, което дават седемте най-добре развити държави, на които се дължат всички лоши неща, на които сме подложени. Направо бълха ще ги ухапе.Отношеието към природата и в България е много лошо. Изсякоха горите, алчните мерзавци. Отровиха морето и реките, от алчност. Даже и най-чистите езера започнаха...
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 ГогаДоста рано си се дрогирал и си отворил широко уста но има опасност нещо голямо да те затъкне
7
4
 
1
 
! Отговори
Гога преди 4 години
А ид иота *** налива стотици милиони в Сърбия, смешника....
6
0
 
5
 
! Отговори
Дедовия преди 4 години
За Амазония ( зелените дробове на земята )22 милиона долара, а за катедралата "Нотр Дам" над 1 милиард...жалка работа
5
2
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Някакви ми там 4 КТБта. Смешници. А, Лео - едно КТБ. Излагация.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът е глобален, интересите на бизнеса са глобални, а нас ни няма в схемата не, че тероторията ни не е транспортен коридор.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкият Леонардо ди Каприо е дал 5 млн.за гасене, а далаверата е да се организират пасища за *** и насаждения от соя.Леонардо е пич, но телешка пържола си е класика за региона на север не, че китайците ще се откажат от менюто.
2
2
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Ха-ха , само плюскането и охраната на самозванците лидери на света , за тези 2 дниЕЦБ да пуска печатницата , едно 50- 60 милиарда , биха променили нещо.Ако не 5 човека ще блокират Орлов мост , с искане за кастрация на дивите лебеди и изграждане на мавзолей на Бойко Борисов
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалка сума тя Фандъкова на Граф Игнатиев похарчи близо толкова.