Тайна организация ли е масонството?

От печат излезе втори том на "Летопис на българското масонство"
5 сеп 2019 22:45, Нели Христова
54

"Масонството е открита организация, не виждам нищо тайно в нея", заяви в студиото на Bulgaria ON AIR Великият приор на Ордена на тамплиерите у нас акад. Румен Ралчев. Преди дни от печат излезе втори том на "Летопис на българското масонство". Тя е в съавторство с проф. Недю Недев. 

"Видин е бил един от центровете на масонството у нас. Много министър-председатели и военни министри са били масони. Независимо от превратностите в години на войни, гонитби, въпреки всичко - масонството не се е разцепило, от едно не е станало две", обясни Ралчев.

"В някои държави масоните дефилират на празници. В основата стои философията за устройството на вътрешния мир на човек, това да опознаеш сам себе си", подчерта той.

По думите му има доста хора,  които говорят за масонството публично без да го разбират.

Едно от основните правила при масоните е да не се посочват имената им, ако самият масон не пожелае да разкрие, че е избрал да е такъв. Доста са младите хора у нас, които са масони, за разлика от други страни, където те са вече основно на 70-годишна възраст.

Отношението на Държавна сигурност към масоните ще бъде темата на третия том на летописа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Амбициозността е нещо добро. Стига да не е твърде безморална. Идеите за общото благо никъде на запад не са вървежни. Чешат ти гърба само ако ти почешеш техния.
29
2
 
29
 
! Отговори
Случаен преди 4 години
Там случаен няма. Масонстото много прилича на тоталитарна партия. В ложите се стараят да влизат хора кариеристи само за облага. Хората по света от масонството за видяли повече беди отколкото благодентсвие. То последвото е само за тях. Към се избират да влязат отбрани хора. Разлика между БКП и някоя ложа няма. В голямата си част там хората са непочтенни и имогат да ходят по гланите на хората, заради пари и влияние. Ако продължава така да се развива то краят им е близо.
28
3
 
55
 
! Отговори
От вътрешен преди 4 години
В хотел Кемпински една група мастити бизнесмени сядат на маса и събират кинти за "благотворителност", когато някой техен човек го е закъсал с нещо. Бъбрят, пият дори понякога си водят нещо елитно за ибани. Това е нашето масонство. Бай *** - масон. Оксиморон с дъх на чесън.
27
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво лошо има в това да се "умешат" народите? Напротив.
26
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масоните пропагандират "либерална демокрация" и омешване на народите и тайни подкрепят идването на бежанци в Европа. Затова трябва да се забранят и преследват от закона
25
3
 
21
 
! Отговори
да ве преди 4 години
А в този "летопис" пише ли с какво точно се занимават масоняците освен с "благотворителност" и каква им е крайната цел ?Пише ли и че са се навели на хазарите за доларе и власт, и това пише ли го ?
24
0
 
29
 
! Отговори
До Анонимен 23 преди 4 години
Титлата "академик" не се дава за уникални научни приноси, а за някои други видове изяви и заслуги.Нали знаеш, че имахме академик, който нямаше висше образование? И все пак наш Мако Даков беше цвете в сравнение с "академичката" Елена Чаушеско, която, както се оказа, не била завършила дори основно образование. Но социализмът твори чудеса.И до днес му берем плодовете, хеле пък в науката - в БАН хрантутим цели фамилии и не му се вижда краят. На Б.Б. не му стиска да ги разрита, макар че нямат КПД
23
2
 
32
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Явно е имало причина Хитлер и Третия Райх да преследват масонството!
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОЗИ БЕШЕ ЛИЧНА ОХРАНА НА ТОШО И ВЪРВЕШЕ ПЛЪТНО ДО НЕГО НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА РЪЗПЕРИЛ ГЪРДИТЕ ДА ПОСРЕЩНЕ КОРШУМИТЕ. КОГА СТАНА АКАДЕМИК ??????
21
3
 
45
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
масонството не е тайна организaция, а нелегална cбирщина от cоциоnати, nедофuлu и психопати с нездрава мания за величие и безмерна жажда да властват над останалите...
20
1
 
11
 
! Отговори
:) преди 4 години
До АнонименА тайни евроатлантически? Или те са "правилни"?
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Създавам тайна организация на клошарите...
18
2
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
да де ама то у нас както и всичко друго е от криво разбраните неща и членството се използва със различна цел май основно за фукане че принадлежиш към нещо към което не всеки може
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Регистрирано ли е? Ръководство, членове? Устав има ли?
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масон прайд трябва да дефилира на модно ревю.
15
1
 
18
 
! Отговори
Куфражиста преди 4 години
Скоро полюсите на Земята пак ще се обърнат
14
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само комунизма знае КАК да се справя с подобни криминални структури.
13
1
 
36
 
! Отговори
Иначе...прогресисти преди 4 години
Ами то масонство,богомили,катари,тамплиери,илюминати,розенкройцери,анархисти,марксисти,болшевики,либерасти - все една и съща gняс със много,много лица,сатанински лица. Иначе им викат прогресисти.
12
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масонските организации са със статус на организирани ппрестъпни групи и трябва да се преследват от закона нардавно с мафиотските структури.Защо не се прави?Ами питайте на висок глас ЗАЩО .
11
0
 
30
 
! Отговори
всичко е ясно преди 4 години
Щом ченгето е станал масон...

Спонсорирани публикации