БНР отнася глоба, шефът Костов може и да бъде уволнен

СЕМ сезира прокуратурата за опит за цензура и заплахи
Обновена: 19 сеп 2019 15:43 | 19 сеп 2019 15:32, Камелия Цветанова
66

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

СЕМ отчита като "безпрецедентно" спирането на ефира на Програма "Хоризонт" на БНР миналия петък, което дойде на фона на протест срещу свалянето от ефир на репортера и водещ Сивлия Великова.

Според регулаторния орган радиото е нарушило задълженията си като обществена медия, Закона за радио и телевизия, ангажиментите по лицензията си и др.

Още по темата

Националното радио ще бъде санкционирано, като ще бъде оповестен размерът на глобата.

До утре прокуратурата ще бъде сезирана от СЕМ и за опит за цензура и заплахи, след като днес журналисти от "Хоризонт" разказаха за събитията в радиото около свалянето на Великова от ефир, съобщи bTV.

С 4 гласа "Да" беше прието следващия петък съветът да обсъди поисканата от журналистите оставка на Светослав Костов.

Дотогава от регулатора ще се запознават с предоставените им днес документи по двата случая.
Съветът още утре кани генералния директор и редакционната колегия на "Хоризонт" на обща среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
37134 преди 4 години
Да видим как ще бъдат оповестени имената на лицата, които са диктували на генерелния директор на БНР - с прякори, с инициали или чрез имената на техни близки...
34
0
 
1
 
! Отговори
88313 преди 4 години
До зетЗначи необходимодстта е голяма - тъщата ти гледа децата, прави ти туршия и утешава жена ти, когато ти прекалиш.
33
1
 
5
 
! Отговори
зет преди 4 години
Тъща ми живее срещу РТЦ-Благоевград - огромно монументално катакомби. То само текущата издръжка на "двореца" е свят пара. Гледам влизат, излизат много хора от там, охрана на входа и периметъра, пак свят пара за заплати. И се питам какъв продукт произвежда този прескъп мастодонт и кой го потребява ? Та си стигам до извода, че БНТ и БНР са необходими на обществото ни, колкото тъща ми за семейството ми !
32
0
 
3
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 4 години
Добре, хубаво е да е написано името на фотографа към направените от него снимки! Ама не е ли по-добре да има И имената на фотографираните личности?!Снимки - бол, ама кой е на тях - не се знае!
31
0
 
3
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Кво може спира излъзяането без причина говори някви глупави и нагли лъжи и последици няма всички знаем че някой е казал да се спре излъчването явно ни мислят за доста прости.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефа на радиото водил журналистката Великова в Борисовата градина и там й обяснявал, че ще я махне. Абе, тия живеят още в 90-те години, когато разходките се правеха до Витоша. А се кланят на Партията както през 80-те.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26 Добре че Путин не разбрал че БНР не работи , че за 8 часа да е долетял.
28
2
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Унуфри 20 Аз не съм слушал това радио от както съществува телевизията. Така де ...
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Журналята ни занимават с техните си проблеми и от това си правят предаванията. Днес слушах БНР и цял ден говорят за техния си проблем със спирането на излъчването и махането на журналистката. Останах с впечатлението, че там е гнездо на оси и всеки гледа да прецака другия. А в крайна сметка взимат нашите пари на данъкоплатците.
26
7
 
7
 
! Отговори
Русенец преди 4 години
На нас врагове не ни трябват имаме си бъсъпъ и дъпъсъ антибългарски терористи взривявали църкви и влакове
25
0
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
При поредната издънка държавата се плясна с дясната ръка по лявата и премести едни пари от десния в левия джоб! Това изречение най кратко, точно и ясно описва цялата история с БНР, НАП, АПИ и всякакви други държавни институции! От къде ще дойдат парите за глобата? От данъкоплатците! Къде ще отидат? В общата каца! Как ще се разпределят? Както Баце каже! С други думи - преливане от пусто в празно! Ефект нулев! Поредния случай които да се замете след 1 седмица под килима!
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че когато спряха радиото никоя държава не реши да ни обявява война, че нямаше и да разберем
23
7
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Аз, лично слушам предимно "Джаз ФМ", рок станции и задължително в Петък от 08,00 до 08,30 "Дарик" с д-р Ненков- зарежда ме с положителни емоции. Какво да слушам по БНР ? Бисер Киров, Панайот Панайотов или някакви новоизлюпени "млади" изпълнители, роднини на служители в радиото. Да слушам словоблудствата на *** като Волгин, хайде няма нужда. Да си се слушат сами. БНР са радиоонанисти !!!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой се е обаждал на Костов?
21
0
 
11
 
! Отговори
четете ли преди 4 години
Ами утре тези 4 човека може да кажат че трябва плащаме данък БНТ и БНР щото никой не ги слуша и гледа!!!Кои са тези 4 ченгета,усещате ли сега как мълчат от МВР,ДАНС и прокурорите!хаха
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властта дава на задна скорост, когато усети съпотивление. Така че, тези, които са уволнили и върнали Силвия Великова на поста, са едни и същи.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой чалгар не слуша Хоризонт. Обидно е някой чалгар да слуша същата станция.
18
10
 
2
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Коя е Силвия Великова и за какво се бори ? Някой може ли да ми каже, че това "радио" паразинт на държавния бюджет не съм го слушал от поне 15 години.
17
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко го каза директно: Спирането на БНР - русофилски саботаж...както и хакването на НАП !Това са практиките на червената русофилска Мафия от преддеветосептемрииско време.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четирима души са принудили Генералния директор да уволни Силвия Великова. Кои са тези четирима души? Директорът е само подизпълнител на чужда воля. Той също е жертва на политически натиск. Журналистите не търсят истината за тези четирима души. Защото не желаят да научават кои са те.