Не знаем кой, кога ще ни нападне, за това ни трябва казарма

Според депутатите от ВМРО, военната служба е наложителна
Обновена: 20 сеп 2019 10:09 | 19 сеп 2019 22:30, Нели Христова
288

"Според социологическо проучване, проведено от Министерството на отбраната през последния месец, 71 % от българските граждани желаят връщане на наборната военна служба. Много е важно да подчертаем, че и обществото в Европа е категорично по този въпрос",  това заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Но ще се върне ли задължителната военна служба от 2021 година?

Според Вангелов връщането на наборната военна служба се налага, защото води до физическото и нравственото възпитание на мъжката част от населението, като предвиждат жените също да служат, но доброволно.

"Ще служат за период от 6 до 9 месеца, като това зависи в кой род войски служи. Например в зенитно-ракетни, авиация и такива сложни войски, там не може да придобие умение за 6 месеца", каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

От думите му стана ясно, че няма как да знаем кога и кой ще нападне дадена държава, затова идва този натиск за връщане на казармата.

"Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили. В края на тази година ще гласуваме проекта за корабите, а в началото на новата година този за сухопътните войски", заключи Вангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да освен много изтребители турската армия разполага с голям брой тактически и стратегически бомбардировачи.Много бързо могат да изравнят всеки български град със земята...Не е нужно да ни нападат с пехотинци ,просто ще сринат първите 10 по големина града и общи взето сме до там като държава.Да сигурно ще има някакви партизански движения но без подкрепа рано или късно ще бъдат намерени,обкръжени и избити.
54
0
 
16
 
! Отговори
даа преди 4 години
който и да ни нападне няма да е толко загубен да опропасти държавата колкото сегашните управляващи
53
4
 
6
 
! Отговори
V преди 4 години
Ето как го виждам аз конфликта. До 20 - 30 години в България ромовете ще са мнозинство .Ще си направят своя партия и ще вземат властта .Българи ще има в три града на страната защото останалата част ще е превърната в гето . Българите в тия три града ще поискат независимост и няма да я получат ;) Ромовете вече ще са сменили столицата на България и тя най вероятно ще е Сливен .По близо до техния съюзник Ердоган ;) в армията ще се вдигнат кото е останало от нея щото ромите ще бият войниците :)
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените също трябва да служат. Няма как еманципация. Освен това също много, ама много са се разглезили. :-)
51
4
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
То врагът е един и всеки го знае,ама там няма да помогнат тия патриотични заклинания!Щото турците имат само от Ф-16 двеста парчета и 1млн. армия,а за другите неща да не говорим.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би следващата "гениална" идея на тези ще бъде да изпреварим нападението, както японците над американците? Такива трябва навреме да се озаптяват, че нямат спирка с глуппостите си.
49
4
 
1
 
! Отговори
да преди 4 години
леле отбора на домуза убил цска москва егааа меча
48
2
 
5
 
! Отговори
оня преди 4 години
е кво пък всички форумци ше опазим България с по 1на клавиатура на границата и бой по главътъ
47
1
 
7
 
! Отговори
ф16 преди 4 години
няаа да се пуашите имаме си самолети ф16 на снимка - никой не смее да ни нападне.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом не знаят кой ще ни нападне, да подават оставки. Разузнаването им не работи.
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 34Е да ама трябва нещо да ги носи тия бомби,нали така?Обикновените самолети са лесна мишена значи трябва или бомбата да е качена на ракета много( бърза ракета) или да е на стелт платформа.Най-добре да не е бомба ами изключително ниско летяща стелт ракета която няма нужда от сателит за насочване.И още няколко които летят с нея и при нужда действат като примамки за да предпазят истинската...Пари,пари,много пари и пак пари..
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Койтo и дa ни нaпaдне ще му помaгaме дa свaли оцaпaните със кифтетa пaтриоти oт влaст. Зaщo предaдoдхте Волен шкембетa? Не сте бългaри, a предaтели, предaдoхте собствения си кoaлициoнен пaртньор ще предaдете и нaрoдa и ще го окрaдете със скъпи сaмолети.
43
4
 
10
 
! Отговори
бай Спиро преди 4 години
Задължителна казарма на юридически език означава - Всеки пълнолетен български гражданин от мъжки пол се наказва с лишаване от свобода за срок от ...... при строг режим на изтърпяване на наказанието ! Каквото и друго да Ви обясняват е дрън-дрън. А иначе войник е професионален убиец на държавна служба. Това е тежка специфична и високо отговорна ПРОФЕСИЯ. Войниклъка не е бойскаут лагер !
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези фашизоиди може и да направят някоя провокация като техните вождове и учители. Бутат ни към конфликти.Ромите за тях са в ролята на евреите. Преди искаха паравоенни части. Сега искат милитаризация. Планът им е ясен от книжката на нощното им шкафче.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен танкове ни трябват и бързо летящи бомбардировачи подобни на Б1 които да ударят врагът най-вече обекти със стратегически значение.Тъй като врагът ще има добро ПВО ни трябват голям брой безпилотни дронове които ще прикриват самолетите.Така нареченият "рояк" формира физически щит около важните самолети пречейки на противниковите ракети.Ние нямаме нито един бомбардировач и нито един дрон...
40
1
 
11
 
! Отговори
глупости преди 4 години
пълни глупости от софра с чеверме и юнашки песни ли е станал министъра на отбраната та се е напатриотизирал и казармата да връща хехе аама че забавен шишко министър на войната
39
9
 
7
 
! Отговори
SS преди 4 години
НЕ СЕ ХВАЛЯ но мога да стрелям с всякъв вид стрелково оръжие източно или западно производство.Мога да обуча много млади хора но ви заявявам,че пръста си няма да мръдна в помощ на територията или бившите комунисти сега демократи.Неми пука дали ще има или не *** армия.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха.... казарма....*** вие в кой век живеете бе, им.бе.цили?
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марешки пак е напред със знанията. Каза на Герберизова, че не ни трябвали самолети Ф-16, а дронове. Дронове да купуват. Цели ята дронове като оси, мухи и комари ще бъдат бъдещето.
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В днешно време на никой не му се воюва. Аз съм завършил военно училище, но ненавиждам военщината. Мисля, че българската армия може да бъде изключително ефективна и победоносна, ако се наложи..Най-големите ни победи са постигани от войници без предварителна подготовка, които никога преди не са воювали, но са се били за величието на родината. Надявам се никога повече да не ни се наложи да воюваме с някой. Но за съжаление нещата в света отиват в тази посока.