Не знаем кой, кога ще ни нападне, за това ни трябва казарма

Според депутатите от ВМРО, военната служба е наложителна
Обновена: 20 сеп 2019 10:09 | 19 сеп 2019 22:30, Нели Христова
288

"Според социологическо проучване, проведено от Министерството на отбраната през последния месец, 71 % от българските граждани желаят връщане на наборната военна служба. Много е важно да подчертаем, че и обществото в Европа е категорично по този въпрос",  това заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Но ще се върне ли задължителната военна служба от 2021 година?

Според Вангелов връщането на наборната военна служба се налага, защото води до физическото и нравственото възпитание на мъжката част от населението, като предвиждат жените също да служат, но доброволно.

"Ще служат за период от 6 до 9 месеца, като това зависи в кой род войски служи. Например в зенитно-ракетни, авиация и такива сложни войски, там не може да придобие умение за 6 месеца", каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

От думите му стана ясно, че няма как да знаем кога и кой ще нападне дадена държава, затова идва този натиск за връщане на казармата.

"Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили. В края на тази година ще гласуваме проекта за корабите, а в началото на новата година този за сухопътните войски", заключи Вангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
7
 
6
 
! Отговори
Коларов преди 4 години
Да се върнат и мините по границата,през 50 м да има картечари и за всеки убит,който бяга от България да му се дава пакет от 5 кила наденица и 3 литра Троянска сливова и три дена отпуск да оноди булята за разпускане.Ено време пиле не можеше да избега от соц.-рая НРБ....Сега не им се работило за 120лв на месец,не им се ходило в казарма,демокрация ми искали,екология ми искали -такива на времето изчезваха в пещите на Кремиковци или ги биехме за кеф в Белене докато не им окапят зъбите и бъбреците..
114
2
 
17
 
! Отговори
Благомир Иванов преди 4 години
Казарма е нужна, но кратка и с предимно обучителен характер, не като нас навремето две години тъпотия и да берем по нивите. Едни модерно и стегнато обучение на момчета и момичета е полезно. Не за да пазите бойковите имоти, а за да не си загубим държавата ненадейно, защото в момента нямаме никаква защита от никой! А държавата ни трябва, колкото и да не я харесваме!
113
2
 
15
 
! Отговори
Е аре дъ въ видъ преди 4 години
Който иска в казармата и сега може при това ще му се плаща желаещи за платено нема ,а за безпари едва ли всичко ще избега за Холандия и Канада?!
112
4
 
14
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Каракачанов във вечен сън и сънища ! Да му помогнем да се събуди/......./и изтрезнее!
111
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казармата първо е място за голямо разхищение на пари, доживотна работа за разни полковници, майори и тн., крядене. Всички сме го виждали това на живо. Второ е основен пазач на властта, ако народа повече не ги иска. Не случайно всеки режим има голяма армия, която нищо не прави и в един момент пази вожда си :)
110
2
 
13
 
! Отговори
Каракольо преди 4 години
Няма желаещи за тия заплати и вместо да вдигат заплатите ще карат аматьори да вършат работа за без пари.Вместо да хвърляте едни милярди на вятъра вдигнете заплатите с 50% на военните и ще се попълни бройката,а за 6 месеца в 21 век войник не се става ставаш само пушечно мясо...
109
0
 
12
 
! Отговори
Ко речи ? преди 4 години
Е ако незнаете кой кога ще ни нападне защо сте ни ?Дайте по един АК 47 на всеки здрав неосъждан имотен гражданин както е в Швейцария и сами да се пазим.Швейцарците нямат армия и никой не ги напада въпреки ,че има кво да се краде...
108
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом като ви трябва казарма, дайте ни пример с децата и внуците си! Вашите деца и внуци трябва да са първите наборници.
107
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо усвояване (крадене ) ще има затова така ревът да се върне казармата.
106
0
 
27
 
! Отговори
иии преди 4 години
лично аз не мисля да воювам за да пазя имотите на тиквите
105
0
 
18
 
! Отговори
Генерал киро преди 4 години
За да има казарма трябва да има и хора!Помислете първо как да върнете хората обратно!
104
4
 
22
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Никога няма да се съгласим да се върне скапаната казарма!Вие и да се съгласите, то реално няма как тя да се върне. Практиката показва, че платената армия е по-ефективна от до наборната.По-важно е в момента да се обучават добри IT специалисти отколкото да се хвърля на вятъра готова пара. Информационната война е най-мощната защото врага неусетно се превзема отвътре.
103
5
 
22
 
! Отговори
Анна преди 4 години
Няма децата ни да бъдат пушечно месо! Никога няма да се съгласим да се върне скапаната казарма!
102
6
 
15
 
! Отговори
К6 преди 4 години
Идиотщина , горките момчета за пушечно месо , вместо казарма инвестирайте в иновативни отбранителни системи. Ако някой ни нападне ще бъдат дронове , войници с пушки са излишни
101
5
 
17
 
! Отговори
пазете си сами колни преди 4 години
Ние все едно сме нападнати и окупирани вече. Който и да ни нападне и окупира ще е по-добре от сегашните. Пазете си сами тази колония бардак.
100
5
 
18
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
*** султан Ердоган ако реши за 24 часа завзема татковината ви барабар с вас.Е Борисов за какво му ходи на крака. Борисов може да няма богат речник, но не е *** и знае, че най - добрата война, е по-лоша от най - лошият мир.
99
1
 
13
 
! Отговори
хе преди 4 години
Мащабната модернизация се изразява в купуванвто на 6 самолета и 3 кораба.Голям смях.Направете заводи за тази техника и да се спрат да се дават луди пари за тези машини.Държавата може и има ресурси за това.
98
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** султан Ердоган ако реши за 24 часа завзема татковината ви барабар с вас.
97
1
 
25
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
До Да, ама не,Много си прав! Армията е най - скъпата разходна част от бюджета на една държава. За България ще са нужни милиарди само за да се поддържа, а пет пъти повече за да се изгради наново материалната база, поддръжка, донаборни комисии, докторе, писачи, шивачи на униформи, и още много работи, които реално нямат възвръщаемост.И кой ще ни бие? Този който има вероятност да го направи, ако реши, ще мине през нас като слон през бустан.
96
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То дьржава няма те казарма ! Алоооооооо лудницата.