Не знаем кой, кога ще ни нападне, за това ни трябва казарма

Според депутатите от ВМРО, военната служба е наложителна
Обновена: 20 сеп 2019 10:09 | 19 сеп 2019 22:30, Нели Христова
288

"Според социологическо проучване, проведено от Министерството на отбраната през последния месец, 71 % от българските граждани желаят връщане на наборната военна служба. Много е важно да подчертаем, че и обществото в Европа е категорично по този въпрос",  това заяви депутатът от ВМРО Борис Вангелов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Но ще се върне ли задължителната военна служба от 2021 година?

Според Вангелов връщането на наборната военна служба се налага, защото води до физическото и нравственото възпитание на мъжката част от населението, като предвиждат жените също да служат, но доброволно.

"Ще служат за период от 6 до 9 месеца, като това зависи в кой род войски служи. Например в зенитно-ракетни, авиация и такива сложни войски, там не може да придобие умение за 6 месеца", каза депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

От думите му стана ясно, че няма как да знаем кога и кой ще нападне дадена държава, затова идва този натиск за връщане на казармата.

"Започва мащабна модернизация на българските въоръжени сили. В края на тази година ще гласуваме проекта за корабите, а в началото на новата година този за сухопътните войски", заключи Вангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
2
 
! Отговори
Перко преди 4 години
До ИсторикУважаеми, на мен ми е пределно ясно, че е поза на политиците. Ако наистина сте историк знаете, че Балканите са буре с барут на което фитила дими постоянно. Ако не дай боже се запали и гръмне ще завлече и останалия свят. Относно задължителната наборна служба считам, че ще е едно голямо разхищение на пари и ресурси, и времето на наборниците. В толкова кратък срок на какво ще ги научат? Да стрелят с автомат, да се окопават в пълен профил и да пълзят. А, и да си оправят леглата по конец
134
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иска ви се пак , Строителни войски да ви строят без пари , тоа съшия тупак по тв ще го бия с лопатата на обекта да види как стават нещата , щото нищо не занае освен да плямпа , типично за ВМРО , ненужна партия у нас
133
0
 
6
 
! Отговори
до ruski преди 4 години
Ти колко пъти, кога и къде точно в Швейцария си бил? Айде почвай да ровиш в нета!
132
1
 
6
 
! Отговори
Историк преди 4 години
До До ИсторикЗа съжаление си прав, само казвам поне да се научат да стрелят.Все пак ние сме си войнствено племе и колкото да се е модернизирала войната вече, човешкия фактор все още е от значение.
131
3
 
5
 
! Отговори
ruski преди 4 години
айде стига с тези тренировки на войничетата в швейцария. 99% отива да кифят (пушат джойнтче) и да поркат. мога да ти разкажа истории дето съм чувал. има и доброволна служба за жените т.нар. армейски матраци. да обяснявам ли?
130
1
 
7
 
! Отговори
Да допълня преди 4 години
колегата! Швейцария има високопланински подразделения, със супер модерно въоръжение разглобено и конструирано така, че да се пренася от коне и мулета на голяма надморска височина, където е недостъпно за друг транспорт, с възможност за светкавично сглобяване и заемане на позиция за бой. И колкото и да е смешно, има специално изработени противогази за конете за защита от ОМП!
129
0
 
6
 
! Отговори
До Историк преди 4 години
За съседите си напълно прав! Обаче ако бъдем нападнати то няма да е с леко стрелково въоръжение. Така че ако ще се учат само да стрелят...
128
0
 
11
 
! Отговори
Историк преди 4 години
До ПеркоТи ако си мислиш че сме в приятелски отношения със съседите, грешиш.Всичко е поза на политиците!България винаги е била трън в очите на някои народи.В момента сме горе-долу добре, но изникне ли им възможност, не се и съмнявай че ще се възползват.За мене лично момчетата трябва поне да се научат да стрелят в казармата и то с обучителен характер.Три месеца обучение без извращенията които имаше навремето в казармата.
127
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой няма да ни напада, но пишльовците трябва наложително да се отделят от полите на мама поне за 6 месеца.
126
3
 
6
 
! Отговори
Перко преди 4 години
Депутата Вангелов дърпа дявола за опашката с подобни изказвания. Кой ще ни нападне бе Вангелов? Кой от съседите имаш в предвид? За да те нападнат трябва обща граница. Иначе трябва от небето да паднат. А дойдат ли отгоре, десетина ракети ни стигат. Може и по-малко, ако са от големите. Две големи дупки в Южна - около Пловдив и Бургас, две в Северна - около Добрич и Мездра и една за София ... Ни армия ще ни опази, ни членството в НАТО. Но затова пък каква хранилка си отваряте - вечна ...
125
1
 
1
 
! Отговори
Историк преди 4 години
До Благомир ИвановБраво, за точния коментар!
124
1
 
6
 
! Отговори
-|- преди 4 години
Не знам къде този човек видя 71% 'за връщане на наборната военна служба'.Наборната военна служба, такава каквато беше точно преди да я отменят, бе пълна загуба на време.Ако това искат да върнат - няма нужда.
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Дядо СоциИ за какво му е на Путин да ни напада, можеш ли да обясниш? Мислиш ли, че руснаците пак ще се вържат да ни строят фабрики, заводи и електроцентрали?С това си заявление просто искаш да си вдигнеш акциите.
122
0
 
7
 
! Отговори
До AZ преди 4 години
Просто е, ама като за теб. Какви лагери бе? Какъв 8-ми клас и какъв един месец? Тук не става въпрос да се научи някой да разглобява и сглобява автомат. За един месец ли се учи работа на р/ст със средна или голяма мощност? За колко време се придобиват умения за работа с РЛС, зареждане на пускова установка или се става механик водач на танк или БМП? И още, и още, и още. За флотските специалности да не говорим!
121
1
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
То мераклии за платена казарма няма , та камо ли за безплатна. При капитализма е така. Палеца да си мръднеш , само срещу заплащане.Потупване по рамото и ободряващ шамар зад врата вече не вървят.
120
3
 
7
 
! Отговори
AZ преди 4 години
Защо трябва да се губи от времето на завършващите млади хора цели 6-9 месеца? Просто е - да се въведат военни лагери да учат децата, примерно след 8-ми клас, всяко лято по 1 месец на военен лагер/учение. Да им показват оръжие, да ги учат да стават рано и да са организирани и т.н. Кому е нужно 6-9 месеца загуба на време някакъв шапкар да те кара да вършиш безмислени неща???
119
5
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Как да не знаем кой ще ни нападне ? Най големи шансове има брат Путин. Вдигнал ни е мерника.
118
5
 
3
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Ясно е кой ще ни нападне. Путинова Русия.
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Швейцария може да си го позволи. Искам на всички, които реват за казарми хазната да им утрой данаците :) Защото всичката тая палач и жилища трябва да се топлият и хранят цяла година. От техните данъци вземайте най много понеже най-много искат. Да видим дали, ще са толкова надъхани да хранят военни тъпунгериии :)
116
5
 
5
 
! Отговори
до Ко речи ? преди 4 години
Кой ти каза, че Швейцария няма армия, бе умник? Чул си нещо. но не си разбрал! Да, при резервистите си е оръжието, но имат армия и въоръжени сили за каквито можем само да мечтаем! Там има ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВОЕННА СЛУЖБА! Над 100 000 редовна войска и почти 2 000 000 резервисти!!!