Освобождението на Полфрийман - удар по държавността

Христо Монов обясни, че не е получавал обезщетение за сина си
Обновена: 21 сеп 2019 11:48 | 21 сеп 2019 10:15, Петя Славова
162
Освобождението на Полфрийман - удар по държавността
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като "адвокат на дявола" определи бащата на убития студент Андрей Монов съдебния състав, който пусна Джок Полфрийман на свобода.

Още по темата

Според Христо Монов, магистратите трябва да обяснят решението си преди Деня на Независимостта. "За да покажат колко са зависими от други хора и фактори", обясни той пред "24 часа".

Христо Монов попита защо след като затворническата администрация казва, че Джок не се е поправил, те приемат, че се е на основание характеристика, дадена му от Българския хезински комипет (БХК).И определи това като удар по държавността. "Какво казваме на децата си с това решение? Казваме им: няма я държавата. Тя не ви защитава, или я променяйте, или бягайте", категоричен бе Монов.

Той коментира и твърдението, че Полфрийман е изплатил сума от присъденото обезщетение. "Нищо не е изплатил. А това, което съдът в Страсбург му присъди по делото, което заведе срещу България, беше присъдено от български съд да не отиде при него, а при нас като обезщетение. То е един процент от цялото обезщетение. Той нарочно не искаше да взема възнаграждение в затвора, за да не плаща."

Христо Монов обясни, че сега той ще трябва да дава пари, ако иска да го съди и да получи поне част от обезщетението. "А как си представяте да търся пари от кръвта на сина ми.", категоричен бе той.

За момента Джок Полфрийман остава в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци в очакване на временен паспорт поне до другата седмица.

"Това, че получава много критики от морална гледна точка е различен въпрос. Това е акт на съда, влязъл в сила и се изпълнява вече", коментира случая пред Нова тв адвокат Людмил Рангелов. "В мотивите на това определение има два много важни момента. И представителят на прокуратурата, и представителят на затворническата администрация енергично поддържат тезата, че не са налице условията за такова освобождаване. При обсъждането обаче на доказателствата, Апелативният съд не се е съгласил с първоинстанционния съд, че тези наказания, които са в едно по-старо време, имат някакво правно значение към момента, в който се разглежда искането за освобождаване", обясни адвокат Рангелов. "Съдът винаги има избор, но така е преценил".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До факт 6812 години в затвора не успяха да го убият, а сега за по-малко от седмица при навлеците в Бусманци дали ще успеят да му спретнат един скандал и да го пречукат ??? Кръв за кръв.......Не забравяй обаче един много голям факт - той е австралийски гражданин! Една подобна постановка би довела до много главоболия на смешна държавица като България!!! А ако австралийски криминалисти почнат разследване (в случай на убит техен гражданин) няма да се церемонят да прикрият истината за тати-политика
63
4
 
5
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
ХОРА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ СТАНА КОРУМПИРАНА И БЕЗЧЕСТНА ПОД НАТИСКА НА МАФИЯТА ГЕРБ!
62
1
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 години
12 години в затвора не успяха да го убият, а сега за по-малко от седмица при навлеците в Бусманци дали ще успеят да му спретнат един скандал и да го пречукат ??? Кръв за кръв...
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до "до бизнеспаНе, разбирай го, че хора, които ходят на тумби да пребиват случайни минувачи няма как да са свестни, ако ще да са открили лекарство срещу рак преди това. Но, ако защитиш някой от такава тумба, дори и с цената на собствената си свобода и с риск за живота си... Поклон от мен!
60
3
 
3
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
България няма как да има съдебна система.Всеки се познава с всеки.Само вкарването на колкото се може повече чужденци и омешването им ще увеличи критично раждаемостта ще доведе до разнородност и до укрепване на държавата.
59
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
А да попитам -ШВЕДСКИЯТ Поолфрииман къде е ? Този който ритна камериерката в главата и я прати в безсъзнание- Колко и плати? и въобще плати ли и?? България е в Съдебен Колабс !! Положението е много зле - барни ръбъл вместо да целува ръката на Борисов- трябва да почне с железен юмрук да вкара дисциплина в Съдебната система - който е корумпиран - АУТ!!!!!!
58
2
 
2
 
! Отговори
до "до бизнеспа преди 4 години
Който не се връща от кръжок по математика, да отнесе заслужено нож в гърба. Правилно ли съм разбрал.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бизнеспарко 60Познавах Андрей, страхотно момче, стига писали гадости за него. Австралопитекът е за въжето!А 90% от българите знаят със сигурност че българската съдебна система е жестоко корумпирана както и насърчавана към "пропуски" по политически подбуди. Случаите са хиляди в които потирпевшите са главно българи както и тук таме някой друг чужденец като Пол. Но следва видов ден - Пол излезе и на всичкото отгоре знае български език даже по-добре от някои българи, така че ще разказва!!!
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БизнеспаркоДа, тъкмо се е връщал от кръжок по математика и е отивал да направи дарение за гладуващите деца в Африка, когато подлият австралиец го е нападнал в гръб!
55
2
 
11
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
Идеята е следната айде битият е ром айде тоя е австралиец и не знае кво правят ромите тука о решил да помогне.Ама тия агитка на левски или подобни са били е ясно че не са чисти може да набият и българин и бял дори да го убият и дори да не е битка между агитки.А то баща му бил някакъв.Цял ден се занимавам с такива които щом той баща му или леля му са шефове решават че са богове в тях ножа в тях и хляба.Точно чужденци които не им пука от тия трябват тук.Со кротце со благо и со мало...ясно.
54
11
 
7
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
Познавах Андрей, страхотно момче, стига писали гадости за него. Австралопитекът е за въжето!
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам кой как бил виновен, не съм запознат със случая, но е ясно че чужденци решават какво да се случва в държавата....продали сме се на американците, и те ни доведоха до тука, 4 милиона по-малко
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ква държава..всичко е абдикирало, няма силно гражданско съсловие, а управляващите са марионетки продали се за някой лев
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТези ингилизи са ни сто пъти по-близки и културно и всякак от вас мутю маринкиновците, които сте голяма работа само, когато сте много срещу един. Чужденецът тук сте Вие. И не само тук, а в цялата вселена.
50
6
 
4
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
Българите са нагли и трябва по всякакъв начин да бъдат вкарани в релси.Самозабравила се пасмина от нагли озверели полупитеци.Трябва да се вкарват тук масово афро-азиатци които числено да надделеят над българите и в резултат да се оправи държавата.
49
0
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 години
А като съм хомогеи всичко ми е наобратно- убиеца е прекрасен човек английски просветител, дошел да защити малцинствата по принцип, да намали бялото наарле ие с неанглийски ген. Прекрасно! Агент Жоподашний ГРУ !
48
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** бил в потрес....че доблестен австралиец и доблестен ингилиз идват на нашата територия и се държат като господари...те наистина си мислят че сме някакво племе
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ми е безразличен, мразили сме го били...смешни ***, обслужващи чужди интереси
46
3
 
8
 
! Отговори
славейкоо преди 4 години
Когато една глутница нападне един , то той търси начин да избяга, или да елиминира АЛФА МЪЖКИЯ , за да отърве кожата!
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любопитен съм за съдбата на другите биячи от мелето? Вляха ли се вече в редиците на БСП ВМРО и Атака?