Коки има нужда от $16 000 за вливане на стволови клетки

Сумата трябва да бъде събрана до 20 октомври, да помогнем!
24 сеп 2019 11:09, Александър Попов
5
Коки има нужда от $16 000 за вливане на стволови клетки

Състоянието на Калоян Казаков от Шумен значително се подобрява след втората вливка на стволови клетки и специалистите са очаровани от него, съобщи майката на момченцето Наталия Казакова.

По думите й детето е напреднало по отношение на разбирането, което е било огромен проблем при него. Освен това, на база лечението до сега, диагнозата му вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутеновата непоносимост и детски аутизъм вече е отпаднала и от март месец т.г. той е с нова диагноза: разстройство на експресивната реч. Това означава, че все още има забавяне в развитието и лечението и терапиите продължават.

Поради тази причина семейството на Коки отново моли за помощ.

До 20 октомври трябва да бъде преведена сумата от 16 000$ към болницата за третото вливане на стволови клетки, като веднага след това ще започне и приемът на имуностимулатор, който струва около 4000 €.

Освен това всекидневните терапии продължават, като детето посещава логопед, психолог, специален педагог, барокамера, плуване и електростимулация.

Терапиите спомагат за още по-бързото му възстановяване, но месечно струват над 3000 лв.

"Всички тези суми са непосилни за нас и не можем да се справим без подкрепата на дарители. Молим ви, нека довършим тази битка, нека Коко бъде самостоятелен. Разходите са огромни, но, за щастие, резултатите са налице“, каза Наталия Казакова.

Всеки, който има желание да помогне, може да го направи на специализираната онлайн платформа на фондация Help Karma, чрез Чрез PayPal – help_koko@abv.bg и на дарителската сметка:

IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: КокиКалоян Казаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
В Бг здравеопазване няма.Добре че все още има хора с добри сърца които помагат .Аз на българската държава въобще не разчитам.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е държавата??? Евала за това че все още има българи със истински сърца а не като "терминаторите" в българския парламент!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и "по конституция" здравеопазването у нас не е безплатно по принцип, а съгласно предвиденото в законите, а те не предвиждат безплатност на всяко лечение и процедура. Освен това много хора смятат, че предписаното им лечение е неадекватно или недостатъчно и това, което сами са счели, че трябва да приложат е нормално да се плаща. А дали платеното такова е нужно - Божа работа. Държавата не може да плаща за всичко и за всяка хрумка и не го прави никъде по света.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дарих малко, но от сърце.Само се чудя нали по конституция здравеопазването у нас е безплатно за всеки българин, защо постоянно се събират пари за лечение?
1
0
 
6
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Малко, но от сърце...