Десетки изпратиха проф. Вучков в последния му път

Корнелия Нинова също поднесе съболезнованията си
Обновена: 26 сеп 2019 16:12 | 26 сеп 2019 12:58, Александър Попов
49

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки изпратиха в последния му път проф. Юлиан Вучков. Близки и приятели се събраха в църквата "Свети Седмочисленици" в София.

Още по темата
Лидерът на БСП Корнелия Нинова, ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии в София Стоян Денчев, певецът Васил Петров, тв водещият Милен Цветков, Мартин Карбовски бяха сред тези, които поднесоха своите съболезнования.

Венец положиха и неговите колеги от телевизия Евроком, където до последно се изявяваше проф. Вучков.

Професор Юлиан Вучков почина на 22 септември, неделя, на 83-годишна възраст. Той е български есеист, публицист, театрален, литературен и телевизионен теоретик, критик и доктор на науките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
37
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдееее, някои хора пак си правят реклама и Пи Ар даже и със смъртта на другите. Те едни пози, едни костюмчета, напереност и арогантност, същата работа както например Рамадан Кънев когато го снимат да чете книжка докато се вози в метрото по време на избори. По друго време не можеш да го видиш нито книжки да чете, нито в метрото да се вози. И се започна едно реване, ама умен бил, ама ерудиран бил, ама честен бил, ама умът му като бръснач бил... А ние всички виждахме съвсем друго, докато беше жив.
8
11
 
97
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отиват си умните и честните а айдуците и про, стите остават да мъчат земята. Рядко надарен с остър ум човек. На 83 г мозъка му беше като бръснач. Бог да го прости. Светла му памет. Почивай в мир професоре.
7
11
 
91
 
! Отговори
Стою преди 4 години
Уникален,ерудиран ,с добра мисъл и изказ.Скоро подобно явление , като проф.Вучков не ще имаме.
6
8
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ще ни липсваш, професоре. Много те обичахме и ценяхме. Искрено съжалявам. Дано сме научили поне нещо от твоите анализи. Уникален и неповторим. Няма втори като него. Проплаках като разбрах, че е починал. Ще те помним вечно. Искрено се надявам телевизионното му творчество да е запазено някъде, защото според мен ще бъде оценено и от идните поколения да могат да се докоснат до него.
5
6
 
55
 
! Отговори
Van Duke преди 4 години
Последно сбогом професоре, ще ни липсваш изключително много 😢С нетърпение следя всяко твое предаване. СВЕТЛА ТИ ПАМЕТ😭😢😢😢😢Това беше единственият стойностен истински човек.
4
3
 
112
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Колоритен, остър, буден! Дълго ще те помним, професоре!
3
5
 
100
 
! Отговори
Румео се завръща преди 4 години
Напусна ни един грамотен мъж.....Благодаря за познанията които ни даваше години наред..
2
4
 
106
 
! Отговори
Невена преди 4 години
Мир и светлина по пътя на душата ти, професоре, смел, честен и образован,не търпеше пошлостта и посредствеността в обществото ни,ще липсваш!
1
6
 
118
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България критично бързо обеднява откъм културни, честни и смели хора като Ю. Вучков. Мир на праха му.