След фалита на "Астрал холидейз": Хотелиери очакват загуби

Българският туроператор им дължал много пари
30

Превозвачи, екскурзоводи и хотелиери очакват негативни последици за бизнеса си след фалитите на туроператорите "Томас Кук" и "Астрал холидейз". От бизнеса се опасяват, че ефектът на доминото ще повлече и тях.

Още по темата
Големи превозвачи и доставчици на екскурзии на обявилата фалит "Астрал холидейз" са обезпокоени, че ще фалират, защото българският туроператор им дължи много пари.

Според хотелиерите в момента големите туроператорски фирми използват фалита на "Томас Кук", за да извиват ръцете на българския туризъм, като искат да се намаляват туристическите пакети за следващия сезон.

Според експертите сега е моментът да се състави група, която да реагира по най-адекватния начин, за да се спаси следващия сезон.

Още по темата вижте в следващия репортаж на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
взимам кредит от банката и плащам застраховка за това че ще си платя кредита...е тия можеха да се обърнат към посредник, щом ще ги бавят по 2 месеца, аз бих наел компания да се грижи за това забавяне, нещо в стил факторинг. Парите си ги взимам веднага, ще имам % комисионна, а Тома/Момас ще дължи на банка пари, а те дали ще си ги вземат не е мой проблем.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига с тия фойерверки бе, сякаш ще фалира държавата ако няма "Астрал Холидей". Това е свободния пазар, някой фирми фалират, други се раждат! Цяла световна криза се задава, тия от сутрин до вечер ме занимават с хотелиери и ресторантьори! Ами да си седнат на *** и да си подобрят продукта който предлагат, а не да реват за безлихвени заеми и премахване на ДДС...!!!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам кой ги ползва тези туристически агенции - колкото пъти съм пробвал у нас - все ми е излизало или по-скъпо или екскурзията/почивката се е провалила.Основно се финансират, като ти вземат парите предварително, а след няколко месеца се разбира ще стане ли или не. Чиста работа - безлихвен заем без никакви задължения. Някои даже не знаят какво продават. Да фалират!
21
0
 
1
 
! Отговори
Паралиата преди 4 години
Предлагам домашна лютеница изгодно.паралия на гръцки означава плаж
20
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Във всеки бранш е имало подобни сътресения и никога не се е правило на въпрос, а всеки се е спасявал които както може! Стига с преференциите за туризма! Не им ли стига, че са единствените в цялата държава с 9% ДДС и, че им плащаме от данъците си рекламата? Малко ли им е? Я им вкарайте 25% ДДС и да спират да реват! Тъкмо ще се изчисти малко бранша от некадърници!!! Да се спасяват както намерят за добре, ако има фалити, толкова по добре за всички!!!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами който е инвестирал по курортите на червените мутри,все е фалирал.Тръгнали моля ти се,западни бизнесмени с български мутри и партийни секретари бизнес да въртят.Това да им е за урок.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка година хотелиерите са на загуба и всяка година по морето остава все по-малко не застроена площ. Как става така ........ не знам
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** връзкарски хотелиерския чалгаджия трябвало да работи на загуба хаха
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали вече 30години твърдим, че трябва да има фалити за да остава по доброто! А какво става - държавата е лош собственик, но трябва да помага на всички безхаберници и печелбари!
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имах хотел щях да предпочета да не е пълен,но дори на 30% да е зает всичко да си плаща или предплаща предварително.Два месеца да чакам някакъв си посредник да ми преведе пари не е оферта.Да а мислили нашите хотелиери алчни!!!!Държавата не им е длъжна!Социализма свърши!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципа на работа е сгрешен.Щом не е плащаш и получаваш,а е обратно и със забавяне да се сърдят на себе си.Свикнали все държавата да им помага като през социализма и защо?!Превеждат ти парите и ти пращат туристите.Щом искат да пращат туристи и да плащат с два месеца закъснение се отказва и толкова!Ама сега фалит и загуби.Е кой ви караше да работите на тази схема?Е да ще каже някой ама пълнят хотелите.Да де,ама като не плащат за какво са ви?!Всеки може да фалира дори най-големият оператор.
13
0
 
18
 
! Отговори
Off преди 4 години
Въобще не очаквайте загуба да фалирате дано извинявам се много ама много сте aлчни.
12
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега плачкат за руски туристи, ама те избягаха отдавна.
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да затворят хотели и да спрат да строят по черноморието . Не , че същата гмеж не е и на други места . Защо да им се помага ?
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ни пука за хотелиерите, фалит, продава хотела и марш. Купува го друг и бизнеса си върви, бизнеса не е социално осигуряване, е.ем ти и хотелиерите.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така става, като се плаща предварително. Във всеки момент някой по веригата може да реши да прибере парите и да обяви фалит, особено като няма какво да му вземеш. Така "Анжел" строеше мечти едно време, като балъците видяха да се копае дупка и дадоха пари за луксозни жилища, авансово. Пари не се дават за обещание - дали жилище, дали почивка. Някои учат по трудния начин обаче, само от собствен опит.
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фалит - заслужено отегляне със спечеленото и добавка от застраховка, кой ще плаща... всички ние знаем....
7
3
 
27
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Какви загуби?! Нали от фалита им са засегнати само около 250 човека, които са техни клиенти. Хотелиерският бизнес в България само на една шепа хора ли разчита? Май само се чудят за какво да се оплачат.
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това са глупости, астрал холидайс просто използва фалита на томас кук, за да оправдае своя. но много лесно се вижда, че нямат нищо общо. само заблудените журналисти и Ангелкова не го виждат. Астрал холидайл не е част от Томас груп холдинга, че да се оправдат с тях.
5
4
 
15
 
! Отговори
V преди 4 години
Аз не разбирам едно нещо. Как посредниците вземат парите за пакетите още май месец а властите са ги оставили да правят плащанията след края на сезона ,когато те нямат интерес да плащат ??? Ами то много ясно че някой трябва да администрира системата. Нали затова властите вземат тези огромни заплати ??? Чисто законово не трябвало да се допуска .А й може да се направи някакъв интернет портал в който да се срещат направо клиентите и хотелиерите .А западните туристи ще намаляват .