В България расистки синдром няма! Но има изявени ядра

Експерти: УЕФА си търси черна овца, нарочени сме заради рецидиви
15 окт 2019 09:28, Красимир Ангелов
133

Расистки подвиквания белязаха мача между националните отбори на България и Англия на стадион "Васил Левски" в столицата късно снощи. 

Англия разпиля с 6:0 родните национали, а трибуните бяха доста празни като за мач срещу съперник от такъв ранг. Англичаните, както и преди мача, отново се фокусираха главно върху поведението на българската публика и евентуални прояви на расизъм.

Още по темата
"Англичаните са фокусирани изключително много върху този проблем. Бях на първия мач преди месец на "Уембли" и на пресконференцията на англичаните около 2 минути се говореше за футбола и 28 минути обсъждаха темата с расизма", коментира спортният журналист Едуард Папазян в "България сутрин".

Според него още оттогава е станало ясно, че фокусът на англичаните тук ще бъде такъв и те брилянтно са си изиграли картите.

Хърватският съдия Иван Бабек беше принуден да прекъсне снощния двубой на два пъти заради претенции на британците, след като от българските трибуни се чуха обидни подвиквания и звуци, насочени към тъмнокожи играчи на Англия.

"Няма масов расизъм, не може да се говори за расистки синдром в България. Но има изявени токсични ядра, които са фиксирани", коментира спортният журналист Георги Атанасов пред Bulgaria ON AIR.

Според него сме нарочени заради редицидиви. Той е на мнение, че англичаните няма да ни простят и "Васил Левски" ще бъде затворен за няколко мача.

"Най-страшното от снощи е, че има снимки на момчета с черно облекло, които отправят нацистки поздрав и лошото е, че самите те не осъзнават какво правят. Така или иначе УЕФА си търси черната овца. Опасявам се, че този път ще сме ние", коментира Папазян.

Той е на мнение, че проблемът е, че няма работещо законодателство за футболните хулигани и инфраструктура на футболните стадиони.

Атанасов се съгласи, че липсва приложението на законите и най-страшното е, че хулиганите си мислят, че всичко е позволено.

Спортните журналисти коментираха, че лошото състояние на българския футбол не би се променило дори и да бъде сменен треньорът на националния отбор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
0
 
! Отговори
Те дали знаят преди 4 години
през 1866 се заселват 200 000 Черкези у нас от Русия , сами сметнете колко трябва да са сега като бройка , аз според мен поне 2 000 000 и после всички били българи в България , няма такава Държава
30
3
 
7
 
! Отговори
Кьорчо преди 4 години
Хайде стига лицемерие, не сме били расисти...Ромейте не харесват българите, българите не харесват ромей и турци, турците не харесват българи. Всеки не харесва другите. Много малко са алтруисти, че да опитват да се спогаждат с другите. Или поне да не го показват.
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаят за Хан Аспаруговите Племена , те не са 1или 2 Държавата ни днес е слобена от различни Племена националности народи и Етноси , ама Тодор Живковия режим имаше за цел да българизира всичко ама нема как да стане , от всяко дърво *** не става
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всичко е виновно IQ-то за съжаление.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стадионите в България се опразниха не толкова, че футбола ни е в упадък, а най вече заради глутницата дрогирани вандали.Кой е луд да седне в казана с катрана и да гледа как киеци се увиват с българския трикольор и сипят псувни по всеки който е пред погледа им !?
26
2
 
4
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Продаден мач.
25
1
 
3
 
! Отговори
Davigo... преди 4 години
като няма държава, и фудбол няма моите най искренни саболезнования.
24
1
 
12
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Като са шепа хора..БФС, полиция, министерство..трябваше да се погрижат и да се грижат подобни хора да не стъпвят по стадионите.Тяка правят в Европа.Никой не ни е виновен. Ще си понесем последствията.
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи на стадиона нямаше расистки синдроми, а само расистки роми !
22
4
 
8
 
! Отговори
смях преди 4 години
Днес всеки ***, ще има възможност да се изходи в/у България. Не е достатъчно че шепа ултраси, да са се правили на расисти, необходимо е целият народ да е такъв. И покрай расизма да прокараме и други тъпотии. Пикаете срещу вятъра. Аз не се чувствам расист кажа някой виц или кажа на някой *** - нeгър .
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да ни се размине.УЕФА е изключително строга към расизма и работи усилено в тази посока.И да..когато те обиждат, ще говориш за това и ще повдигяш въпроса, защото това е приоритет на еврофутбола. Така ги учат и в Англия и за това и те говорятт по твмата.И какво като 98% са говорили за расизма, отколкото за футбол.То, на терена се видя мн добре всичко. Какво има да обсъждаме футбола. Англичаните играят, ние гледаме.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя английската публика ама хич не са расисти - само се чудя къде им бяха "обидчивите" сред пиянгурската тълпа и по трибуните на стадиона. Щото аз не забелязах такива, братски прегърнати с белите си сънародници...
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви расисти в България бе? То 90% от населението тук е с ***/ориенталски вид. Даже в навсякъде в чужбина българин е равносилно на ц****ин, включително и в съседските ни държави.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18Футболните глутници на са българи !
17
4
 
3
 
! Отговори
Те дали знаят преди 4 години
Теа същите ако бяха прочели как Византия е насила Християнзирала Българския Народ през 866 г при това при Борис 1 много ми е интересно каква ще им е рекацията , ще кажат от агресия може би че е някаква лъжа , не не е никаква лъжа а самата Истина , Историци за това не се занимават с тази част на Историята щото е бомба с закъснител
16
11
 
15
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Българинът е ксенофоб и расист! За илюстрация дискриминиращите вицове за жените - те са представени само като ..... сексуални обекти, обекти за насмешка и презрение. Българският мъж има дълбок комплекс за малоценност и го компенсира с расизъм.
15
1
 
16
 
! Отговори
!?! преди 4 години
В днешно време вече неможеш да извикаш и за садиата, че е пее*%с. Футбола е огледало на хората. Само *** и pederasti!
14
9
 
18
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ПУБЛИКАТА НИ СА КОМПЛЕКСАРИ А СНОЩИ БЯХА РАСИСТИ
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ПЪК НА МЕН ЦЯЛАТА ТАЯ СЪЧИНЕНА ИСТОРИЯ МИ ПРИЛИЧА НА ОНАЯ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА,КОГАТО РУСНАЦИТЕ СЕ "ОПИТАХА ДА УБИЯТ" БИВШ ТЕХЕН ШПИОНИН(КОГОТО ПУСНАЛИ ОТ ЗАТВОРА) С ИЗПОЛЗВАНЕТО НА БОЙНИ ОТРОВНИ ВЕЩЕСТВА И АТОМНИ БОМБИ !!! ТИЯ КУХИ *** СЕ ПОДИГРАВАТ С ЦЕЛИЯ СВЯТ.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривай!