В България расистки синдром няма! Но има изявени ядра

Експерти: УЕФА си търси черна овца, нарочени сме заради рецидиви
15 окт 2019 09:28, Красимир Ангелов
133

Расистки подвиквания белязаха мача между националните отбори на България и Англия на стадион "Васил Левски" в столицата късно снощи. 

Англия разпиля с 6:0 родните национали, а трибуните бяха доста празни като за мач срещу съперник от такъв ранг. Англичаните, както и преди мача, отново се фокусираха главно върху поведението на българската публика и евентуални прояви на расизъм.

Още по темата
"Англичаните са фокусирани изключително много върху този проблем. Бях на първия мач преди месец на "Уембли" и на пресконференцията на англичаните около 2 минути се говореше за футбола и 28 минути обсъждаха темата с расизма", коментира спортният журналист Едуард Папазян в "България сутрин".

Според него още оттогава е станало ясно, че фокусът на англичаните тук ще бъде такъв и те брилянтно са си изиграли картите.

Хърватският съдия Иван Бабек беше принуден да прекъсне снощния двубой на два пъти заради претенции на британците, след като от българските трибуни се чуха обидни подвиквания и звуци, насочени към тъмнокожи играчи на Англия.

"Няма масов расизъм, не може да се говори за расистки синдром в България. Но има изявени токсични ядра, които са фиксирани", коментира спортният журналист Георги Атанасов пред Bulgaria ON AIR.

Според него сме нарочени заради редицидиви. Той е на мнение, че англичаните няма да ни простят и "Васил Левски" ще бъде затворен за няколко мача.

"Най-страшното от снощи е, че има снимки на момчета с черно облекло, които отправят нацистки поздрав и лошото е, че самите те не осъзнават какво правят. Така или иначе УЕФА си търси черната овца. Опасявам се, че този път ще сме ние", коментира Папазян.

Той е на мнение, че проблемът е, че няма работещо законодателство за футболните хулигани и инфраструктура на футболните стадиони.

Атанасов се съгласи, че липсва приложението на законите и най-страшното е, че хулиганите си мислят, че всичко е позволено.

Спортните журналисти коментираха, че лошото състояние на българския футбол не би се променило дори и да бъде сменен треньорът на националния отбор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо на мачове се пускат тия *** известни на полицията .И те са в сценария .Помолиха ги да напуснат и се махнаха ,лесно управляеми *** .И БФС иска да си измие ръцете с УЕФА.Няма да е лошо да ни махнат от футбола за 5 г .Тъкмо да поправим нещата и Боби и сие да се махнат .Не за друго ,просто парите ще секнат .
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като нямаме футболисти, единствените, които висят на трибуните, са псевдонацонал ***. Съответно само те се виждат и снимат.Ако имахме нормален отбор и футбол, при пълен стадион никой нямаше да ги забележи. Стадионът трябва да остане празен докато не се класираме на поне едно първенство.
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След снощният мач е добре да се направят изводи защо се стигна до там?Да се направи анализ на всички и всичко, като се започне от БФС и се стигне до това, защо се съсипаха школите.Защото ако няма детско-юношески футбол, няма да има и футболисти (български).Само с внос не става.И т.н. и т.н.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расизма го измисли англичанин, за да подмени в съвеста им пречката по избиване и заробване на африканци. Върху нас го изпробваха като психо оръжия за допълнително задушаване, на и без това слабия ни отбор.И български медии се включиха в подготовката за тази пси атака. Дано има отговорни в БФС, да си осъзнаят що е то.Това вече не е футбол. Това е гавра.
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има расизъм .Тук даже ромите не работят с роми .Тия идиотчета от Левски са толкова смешни.Вдигат ръцете ,а си крият лицата.Уникални *** .Сектор Б.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ние сме гола вода не само във футболано англичаните са големи мизерници
5
10
 
19
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
И какво е расизъм? Само отношението към цветнокожите ли?Ами бялото не е ли цвят? Ако към бял се обърнат с думата - снежинка, това какво е?Всички тия либерастки и толерастки изблици ми идват в повече. То не останаха и нормални хора, но не може от един поглед накриво да се прави световен проблем. Много чувствителни станаха някой, а други трябва да търпят до откат.Иначе да ни накажат, че да не се срамим и по терените, достатъчни са ни останалите излагации.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе те тия с качулките са едни много добри момчета, ама лошите англичани ги набедиха за расисти.А на тия празноглави журналисти в студиото ви, ще кажа, че снощи ВВС излъчиха запис на скандиранията от трибуните, записани от внедрени сред публиката агенти.Расистките скандирания са общо 8 на брой, като общата им продължителност е 16 минути и 28 секунди.Та така празноглави тиквени журналисти ...
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашта система - тука има, тука нема!
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паднахме шест на нула. 4 гола само първото полувреме, а проблема бил расизма... Защо не се коментира играта на нашите национали? Защо не се коментира за ефбет лига? Защо не се коментира ръководството на БФС? Расизма не е проблем. Когато има хубав футбол, тогава хубави хора ще ходят по стадионите, а не глупави хлапета, които не осъзнават постъпките си.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И журналистите вече заподозряха световна конспирация.Някой ги бил организирал,ама и те не знаят кой и защо.Глупости.Сами са се организирали за да дестабилизират англичаните.Но се получи обратен ефект.Ония се нахъсаха,а нашите се нас.аха.