Пламен и Мартин: За стрийт фитнеса, приятелството и Синдрома на Даун

Когато Пламен отива да площадката за спорт намира не само треньор, а и приятел
Обновена: 16 окт 2019 15:21 | 16 окт 2019 15:21,
5

У нас на година се раждат около 100 деца със Синдром на Даун. Тези деца имат една хромозома в повече при 21-вата двойка. Аномалията се проявява на 1 от 700 новородени.

Съществуват различни митове, насадени в нашето общество,  що се отнася до децата с Даун. Един от тях е, че те по-трудно разбират и възприемат неща от околния свят.

Има места и герои обаче, които опровергават тази теория. Пламен Грозданов се ражда със Синдром на Даун, а преди 8 години остава без майка. Едно от любимите му неща е спортът. Преди две години се запознава с Мартин Насонов на уличната площадка за фитнес и там открива един истински приятел.

Пламен започва всеки ден да идва на стрийт площадката, а Мартин е неотлъчно до него, като заедно с другите момчета му помагат да стане все по-добър в това, което прави.

"Всички му помагаме да стане по-добър, той успява да мотивира и мен, защото е много упорит и не се спира, независимо колко е  трудно", казва Мартин пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Освен че тренира стрийт фитнес, Пламен ходи още на плуване и  спортна гимнастика при Йордан Йовчев.

И така, с упоритост срещу живот, съдба, наречете го, както искате, се оказва, че с верен приятел зад гърба границите са единствено в собствените ни умове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Grom преди 4 години
Жив и здрави да са всички!
4
9
 
0
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
85% от майките на подобни деца са ги родили след 40 г възраст .А до тогава е едно голяяямо подбиране, кариера, живот... а после - олеле, ама защо ?
3
11
 
2
 
! Отговори
Упи Дупи преди 4 години
Тези с Даун...като тренират спорт нищо им няма....всичко могатА инак се редят на опашки пред ТЕЛК да получат документ че са инвалиди и нищо не могат....за да вземат инвалидна пенсия
2
0
 
13
 
! Отговори
Fck преди 4 години
Браво на момчетата. Евала спорта е здраве!
1
0
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Леспект! Браво, момчета!