Борисов: Турция не може да очаква подкрепа за войната!

Премиерът за Brexit-а: Божа работа, никой не може да каже!
83
Борисов: Турция не може да очаква подкрепа за войната!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов заяви, че от британския парламент зависи дали споразумението за Брекзит ще бъде одобрено.

Още по темата
"Първо сделката трябва да мине събота през парламента в Лондон, иначе това сме го играли много пъти", посочи Борисов преди началото на Европейския съвет в Брюксел.

"Божа работа, никой не може да каже", каза още той и допълни, че се възхищава на главния преговарящ на ЕС Мишел Барние.

Според премиера би било историческа грешка, ако не започнат преговорите за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС.

"Имаме толкова претенции към тях, но не бихме си позволили да ги спрем да започнат преговори. Това ще бъде тежък удар за народите в тези държави", добави министър-председателят.

По думите му после няма защо да се сърдим, че имало джихадисти, различно влияние - на Турция, Русия, Китай или някой друг. След като ние не искаме, животът никога не търпи вакуум, все някой ще се поинтересува от тях и това не е добре за България, коментира премиерът.

Най-гадното нещо е войната и Турция трябва да я прекрати незабавно, каза Борисов по повод операцията на Анкара в Северна Сирия.

За всичко друго сме ги подкрепяли, защото сме партньори в НАТО, комшии сме и те ни пазят от мигрантската вълна, и винаги сме казвали "ефенди, благодаря!". За войната не могат да очакват подкрепа, там гинат хора, добави премиерът.

Попитан дали България ще вземе решение да спре износа на оръжие за Турция, Борисов заяви: "Ще го обмислим и ще ви кажа". По неговите думи износът на българско оръжие за Турция е за около три милиона долара. Можем и без тях, посочи премиерът.

По повод съобщението, че "Фолксваген" отлага решението си за нов завод, той отбеляза, че започналият общоевропейски натиск срещу тях започва да става контрапродуктивен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е виновен тоя от снимката ние сме виновни че го търпиме -да си взема месата зетя и дъщерята и аут от България -ама кога -когато се вдигнат всички останали на тая зема България
59
0
 
3
 
! Отговори
Goat преди 4 години
Турция току що се съгласи да спре огъня в Сирия. Та ще оцеляваме без да продаваме оръжие.
58
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИКВАТА НЕ МИСЛИ КАКВО ЩЕ ПРОЙЗВЕЖДАТ В СОПОТ И ДУНАРИТ АКО СПРЕ ВОЙНАТА
57
2
 
5
 
! Отговори
Америикан преди 4 години
Демек Тивун вече е "клекнал" на ЕС да не спира Македония въпреки анти-българизма!А той само ще се раздуха почнат ли преговорите.Това е национално предателство.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква грейнала тиква. Все пак е сезона на тиквите :)
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вчера едно говореше днеска друго и евреите ги задмина
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, затова крият статистиките, че починаха над 1 186 000 и самоубийствата надвишават 1 500 при гербаджийското иго. С това ли се гордеете, че затрихте народа и държавата за десет години?
53
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не е гроб, а помийна яма. Тиквата дълбае надолу и надолу, няма излизане веке от помийната яма. Трябва да дойде някой да спусне едно въже и да ни издърпа. Кой ще дойде ? Немците, руснацит,е американците или турците Единствено със турците сме в добри отношения стокообмена расте... Ердоган е наш голям преятел..
52
2
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ТонкатаГробът е плитък. Суша е и е твърда земята. Но при нужда, шъ чишкаме и ще го изкопаме точно по стандарта;))) Гледай сега, аз друго ти думам, *** ти, уж за Бойко с екахъриш, па ич не те е нея за твоят Вожд и Учител. Виж кво ти думах, ако искаш да стане Баш Спасител. Да се ожени за високопоставена туркиня от обкръжението на Ердоган. Стига с тия мъжки девици в Сараите на Доган. Да го оженим за туркиня, и ем те шъ видат хаир, и хем и ние шъ видим хаир и готово;))) Кво шъ каеш?;)))
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов: Турция не може да очаква подкрепа за войната!"Гениален си Айнщайн! А случайно Турция да е искала подкрепа от някого преди да влезе в Сирия? Ти им отказваш подкрепа която не са искали, невероятен стратег си. Аз предлагам повече да не хабиш кислорода за да се правиш на геополитически анализатор.
50
12
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Напротив, при нужда Турция може да разчита на сериозна подкрепа от доброволци от България, ако го поиска.
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селският хитрец с присвитите очички пак ли е плещил глупости на килограм ?
48
4
 
5
 
! Отговори
Мак преди 4 години
Македония не преговаря със ***, елате да ни се молите да влезем в ЕС. Искаме Юнкер, Дер Урсула, Габриел Мария на колене пред Велика Македония.
47
6
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ТонкатаТонка, ще ви изпързалям, и то не чрез изборите. Ама няма ти казвам, как;))) Ако си умен, ще се сетиш, ако не, учи турски;)))
46
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня ден турския слуга на снимката застана против ЕС за да оближе *** на Ердоган, а днеска заявява, че щял да спре един ТИР с оръжия за да го "накаже", разбирайте за да отбие номера.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е запознат със другите държави. БГ избягва да я коментира щото положението не е за коментиране, положението може да се опише и с една дума пълна... СВИНЩИНА
44
0
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ТонкатаМани сега ти Корнелия, на нея няма да й е нужно д аучи турски, но за Бойко е задължително. Това "ефенди" като дума е отпаднала още 1934 г. Време е, Бойко да вземе обучение по турски новоговор при оная туркиня-българистката, дето преведе "О, неразумний и юроде" като " Ей, акълсъз будала";))) Много е добра. Ем ще го и оженим завалията, че е самотен като кукувица след като му взеха другарката еврейка;)))
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция: Борисов не може да очаква подкрепа на изборите
42
4
 
8
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Отивай да правиш стадиони и да оправиш футбола с Кралев ,политиката оправи сега всичко е наред ,сега спорта
41
1
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ТонкатаКво да викаме, като кауни като тебе па шъ го сложат?;))) Не мой ли по тънката лайсна да го изпързаляме? Като са наака здраво, ще ни падне в ръчичките. И уроци по турски са му нужни, не само по български, чу ли, Тонка? Вземете се в ръце;))) Къф е тоя селски ***, дет сте го изкарали на мин. предс. място?