Защо потрошиха люлка за деца със специални потребности?

Тя е изградена чрез благотворителна кампания в столичен парк
22 окт 2019 10:35, Анисия Иванова
41

Само два дни след монтирането на люлка за деца със специални потребности в столичния парк "Света Троица", тя вече е повредена.

Люлката бе изработена след като фотографът Анна Йончева организира благотворителна кампания за събиране на средства - "Различните деца на България".

"След нанесената повреда съоръжението вече е рисково за използване. В окаяно състояние е. Разплаках се от гняв. Бясна съм заради обществото, в което живеем. Едни хора даряват, за да рушат други след това", каза Анна Йончева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея проблемът е, че липсва родителски контрол.

"Деца се струпват върху платформата без абсолютно никакво наблюдение, заварихме 20 деца върху нея", сподели още тя.

"Очевидно някой трябва да обясни на хората как да пазят това, което ползват. Пред очите ми едно дете падна под натиска на всички други. Вратичката се отваря, те се спускат по нея, въргалят се, блъскат я в земята... И нямаше нито един родител около тях", допълни Йончева.

По думите й  идеята е тези деца да се покажат на обществото.

"Да се научи за тях, да ги видим усмихнати, щастливи. И ако във времето на проекта мога да сложа и едно съоръжение някъде, за да ги направя щастливи - сложих го. Децата наистина бяха щастливи. Не мога да опиша с думи емоцията, която видях пред очите си. Как страхът, защото те не са се качвали, как техният страх, който беше в очите им, за две-три минути премина в едно въодушевление, усмивка, страхотно изживяване и два дни по-късно... просто не знам. За мен наистина е отчайващо", сподели фотографът.

"За съжаление това не е нито първият, нито последният случай на вандалска проява. Искам да призова родителите и гражданите да обръщат повече внимание на децата си и да ги учат на толерантност", каза зам.-кметът на столичния район "Илинден" Галя Минчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте, обществени тоалетни са се правили, когато в къщите още са пикали в гърне. Сега през два метра има заведение или мол с тоалетни. По-добре не правете обществени тоалетни - после ще се чудим как да ги изчистим.
13
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако люлката беше достатъчно здрава, нямаше да могат да я счупят деца. Добре, че някое не се е наранило, защото тогава ВАС трябваше да ви държат отговорни.
12
3
 
23
 
! Отговори
До Петя Миланова преди 4 години
Ще допълня:И родителско безхаберие/безотговорност/незаинтересованост... Подобно поведение може да има и още причини и определения, но нека си ги спестим.
11
3
 
31
 
! Отговори
До Петя Миланова преди 4 години
Как да знаят, като нашето общество като ги види тези хора и си обръща главата на другата страна!? Родителите така си ги учат децата - на безразличие и арогантност. И после дори имат наглостта да ходят и при учителите да им държат сметка. Ама нали са все умни и красиви...
10
1
 
24
 
! Отговори
dsadsadsa преди 4 години
Малките *** да ги впегнат, да изчистят квартала 2-3 уикенда и после ще спрат, да чупят.....
9
4
 
19
 
! Отговори
Петя Миланова преди 4 години
Мисля, че е трябвало да сложите указателен знак, като на седалките в автобуса или подобно. Няма как децата да знаят, че това е люлка за деца със специални потребности. А това,че не пазят, е въпрос на възпитание.
8
11
 
35
 
! Отговори
Защо ли? преди 4 години
Много станаха гостите на столицата, а поколението им е 1 към 1 с тях. Мама мьиечи, тате мьиечи, хлапетата и те. Пълно е по парковете с такива, а от израсли на къра... Биричка, семки и чалгийка.Ей ви отговора.
7
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Люлка, като люлка. Чупи се по същия начин, с нищо не е по-различна. Общината да я оправя, нали затова са данъците, а не за развъждане на непотребници, на соцял и на държавна хранилка. Гледам масово на стълбите на държавни учреждения, рампите за хора със сп, масово са увити с найлон, никога неползвани и консервирани. Все едно лапачите ще се изнасят.
6
7
 
8
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Ясно е защо. Този парк е пренаселен и в Събота и Неделя на тази люлка има по 10 деца качени. Някое се е спънало и се е пребило и баща му е избил ръбовете. Това се е случило. Но много интересно, че в този парк няма една тоалетна. Няма такъв град без тоалетни в парковете. И се редят кметове, как един не каза ще направя чешми и тоалетни в София. Но тук и тоалетните не са тоалетни ми са миризливи ***.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ? отговора е точно в статията отдолу , на оная с лепенките - Умишленото Опростачване на нацията води до това .оскотяли,опростяли,вулгарни, Аморални,очалгарени.............
4
4
 
13
 
! Отговори
Няма преди 4 години
как да е иначе! Някога имаше реално работещи ДП стаи и ТВУ-та! Да ама не било демократично и хуманно...Сега ще си търпим децата на демокрацията, каквито такива!
3
3
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Защото гледат много ТВ деМбилски шоуата и мислят,че тъй трябва да се държат и извън студията.Да се закриват всички дембилски шоута,а то държават ще отиде .............. .
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една идея обединява комуниста, македониста, ромея и турчина- "съсипи нещо,направи зло на България" !
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото сме хора с лош манталитет

Спонсорирани публикации