Тъжен факт: България на дъното по качество на живот

Евростат: Отоплението се оказва проблем за всеки трети гражданин
24 окт 2019 21:00, Красимир Ангелов
99

България продължава да е лидер в Европейския съюз в редица негативни класации за качество на живот, показва анализ на европейската статистическа агенция Евростат за 2018 г.

От него се вижда, че в общо 6 изследвани сектора, страната ни заема две първи и две втори места.

България е на първо място по отношение на хората, които не могат да поддържат домовете си топли през зимата. Това е проблем за всеки трети българин.

Малко над 31% от българите пък не могат да си позволят поне на два дни в седмицата да имат месо или риба на трапезата си.

Въпреки че България е една от страните в ЕС с най-много автомобили на глава от населението, по данни на Евростат през 2018 г. 18.5% от българите не са можели да си позволят кола.

Почти 32% от анкетираните българи твърдят, че имат просрочени ипотека, наем, комунални сметки или друг тип финансови задължения, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Страната ни е на дъното и на класацията за качество на живот най-вече по отношението на хората с увреждания и децата със специални потребности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
7
 
! Отговори
До изнервен преди 4 години
Не се изнервяй, ами се информирай
49
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100евро пенсия?А при Жан виденов колко ти беше бе б0клук?Колко ти беше при Жан Виденов пенсията бе отреепка?
48
7
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 47. А ти какво предлагаш?
47
15
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До 44. Глуп.ак, правителството не е казвало, че всичко е супер. Но във всички случаи е по - добре, отколкото при други управления.
46
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някой българи трябва от вън да им дойде информацията, че да се светнат. Такъв фанатизъм има с тоз Бойко, че въпреки че тънат в мизерия, са убедени че са добре. Че били в ЕС и НАТО. Невежеството е много опасно. Лошо е да си роб, но да не знаеш че си роб и да ръкопляскаш на този който те държи поробен, е страшно.
45
0
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Да ви имам показателите. Сигурно 99 процента от българите не ядат цаца всяка седмица.
44
2
 
11
 
! Отговори
питанка преди 4 години
Ама Боце знае ли ?
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как бе? Питайте правителството и продажните им медии!! Ще ви сложат на бързо розовите очила и ще ви обедят че оставихме Швейцария зад нас! Хляб няма ама калпави магистрали с 1 см асфалт, колкото щеш, производство нулево, но магазините пращят с пето качество отровни бклуци внос, улиците разбити, но по тях можеш да видиш "Масератита" на мутрите. Селата приличат на бомбардирани, но молове и Лидъли колкото искаш. Младите бягат, но пък Столипиново расте. Питайте Бойко, вожда ви!
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страната на мечтите : т.е. Всеки мечтае да емигрира ..... Няма такива политици като българските И няма такава държава като България ! Щом де.Б.ила Пеевски владее медиите , щом Ч.ервея Доган дърпа конците и щом има партии като ДПС и дост ..... Тая държава я пиши бегала ........
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е да сме на дъното. Политиците ни мислят само за себе си и партиите си и при това най-много за седмица напред. Ходих скоро в Чехия. ДДС там е 21%, но цените на храните и дрехите са като у нас. Данък сгради е 40 евро на човек. Данъкът за МПС е включен и е част от цената на бензина. Караш много- плащаш голям данък. Тъкът ти го засичат на 6 месеца.Плащаш колкото искаш, но на 6 месеца имаш изравнителна сметка. За заем от банка, дори ипотечен, се ходи в пощата. Да продължавам ли?
40
1
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
България е на дъното по качество на живот,но другарите комунисти- капиталисти- мафиоти са на гребена на вълната тип ала Стайков,ала Банев и ......всички останали по списъка на БКП- ДС!
39
3
 
13
 
! Отговори
Тц тц преди 4 години
Еее,на кой да вярваме?! Вожда-слънце ни уверява ежечасно че "цъфтим и връзваме"тия ни слагат в дъното на класациите......
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей пък се скъсвст да ни овещават в обратното.И лощото е ,че част от хората макар и гладни продължават да стоят гладни.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това го кажете на Управниците не на нас. Ние си го знаем. На три места работя и пак едвам свързвам краищата а за другите незнам как все още мърдат. Особено пенсионерите с по 100 евро пенсия. Това ако го прочете ленторезача ще каже. Я глейте кви магистрали сам ви напраил бе като река дунав са. Да ви в еа.
36
1
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Не е верно тиквата през ден ни обяснява как се развиваме с бясна скорост!
35
1
 
15
 
! Отговори
И на теория е тъй преди 4 години
Колкото повече тикви и тиквеници - толкова по-ниско качество на живот.(закон на Кукурбита)
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да каже на Лойко, щото според него просперираме... Просперират неговите хора и обръчите фирмички около партията и оня *** кръгъл, дето се премести да живее в Дубай, че да не вземе някой по погрешка да го резне за Коледа.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала професоре! Веднъж и аз да се съглася с теб :)
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А колко луксозни коли се движат по центъра на София , турист би си помислил, че сме просперираща държава. Същите собственици на колите в 17 ч вече си пият кафето по централните скъпи заведения.
31
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това зависи от всички. Но все пак да не забравяме, че 95% от матряла е долнопробен. Нема как от кал, да замесиш хубав хляб!