Все повече нетърпимост към домашното насилие

Хората търсят помощ, отчита фондация "Джендър алтернативи"
15 ное 2019 13:08, Петя Славова
20
Все повече  нетърпимост към домашното насилие
Снимка: pexels.com

Все повече хора търсят правна и психологическа помощ при случаи на домашно насилие, като сред тях има както жени и деца, така и мъже, пише БТА. Това отчете в Пловдив фондация "Джендър алтернативи", която работят по проект за превенция и преодоляване на домашното насилие.

Екипът на фондацията разполага с два консултативни центъра в Пловдив, в които предоставя безплатни професионални услуги на пострадали от домашно насилие, психо-социално консултиране на пълнолетни лица, пострадали от домашно насилие, както и с програма за работа с домашни насилници.

За шест месеца са извършени 148 консултации, което, по думите на Рада Еленкова и адвокат Милена Кадиева, са средно по 25 случая на месец, което е сериозен ръст. Не се увеличава домашното насилие, уточни Еленкова, а информацията за него стига до все повече хора и те набират смелост да търсят помощ и подкрепа.

Средно 30 жени годишно умират в България от домашно насилие, подчерта адвокат Кадиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Статистика показва, че лесбийките си посягат най-много, а гейовете най-малко. Където и де иде, на жената и е спукана работата.
12
5
 
5
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Значи отива жена и се оплаква че мъжа и е шамаросва.От "*** алтернативи" и предлагатПробвайте да живеете с жена
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената причина, поради която участниците в такива организации не са в затворите, че че все още няма такъв закон.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"*** алтернативи" за домашното насилие... Аз ли нещо бъркам или наистина няма връзка? За домашното насилие си има полиция. Полиция трябва да има и за фондации като "*** алтернативи". Време е да станем законова държава и да си защитаваме гражданите от престъпници като такива организации.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е като киснат в антифриз кренвирш хвърлен да бездомно куче. Уж като храна го приема животното, а после умира в страшни мъки. Докато разни не-правителствени "активисти" си приравняват пропагандата на действителна работа със социалните неправди, няма да има подобрение. Не съм чул неправителствена организация да спомага за увеличаване на прираст или образование на деца. Само ... алтернативи предлагат. Алтернатива на пол, националност, религия, етнос и тн. и тн.Амън от отровни кренвирши.
8
2
 
8
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
Какви са тия "*** алтернативи" бе?!! Нямаме ли си, нашенска "комсомолска правда" да се бори с насилието между пролетариите?!!
7
3
 
10
 
! Отговори
Фифо преди 4 години
Докато организации с имена като "*** алтернативи" се свързват с домашното насилие, българите никога няма да го възприемем като сериозен проблем.
6
4
 
15
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Метастазите на ционистко-масонския Нов Световен Ред разкъсват плътта на България! Съ Нами Богъ!
5
4
 
13
 
! Отговори
Туй? преди 4 години
"*** алтернативи" означава "Полови алтернативи", нали?Демек, тази организация твърди, че всеки има възможност за алтернатива на пола си. Или да си го смени с други думи. Това не е борба с домашното насилие, обаче.Къде се гласят и на тази ясла?
4
6
 
2
 
! Отговори
Оня преди 4 години
До анонимен 3Направили са проучване просто хората нищо друго общо няма... освен че са от малкото които повдигат въпроса"...отчете в Пловдив фондация "*** алтернативи", която работят по проект за превенция и преодоляване на домашното насилие..."
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво общо има група, наречена "*** алтернативи" с домашното насилие? Трябва ли всички да се присъединим към "полове", различни от мъжкия и женския, за да се премахне домашното насилие? Или решението е просто превенция чрез образование и прилагане на законите срещу насилието? Аз някак си клоня към второто.
2
1
 
17
 
! Отговори
Даа, преди 4 години
намерили са и те ниша да дърпат пари. Затова дават гласност по медиите!
1
5
 
12
 
! Отговори
Сигурно... преди 4 години
Все повече нетърпимост към домашното насилие или все повече използване на полицията за уреждане на междуличностни отношения?"*** алтернативи" - това звучи гордо!:)))))