Зимата дойде, от днес глобяват за летни гуми!

Глобата за неподходящи гуми е 50 лева
15 ное 2019 07:00,
66
Зимата дойде, от днес глобяват за летни гуми!
Снимка: Pixabay

Днес е крайният срок, до който водачите трябва да оборудват автомобилите си със зимни гуми. Гумите, подходящи за движение при зимни условия, трябва да са с грайфер не по-малък от 4 мм. Неизрядните шофьори ще бъдат глобявани с по 50 лв.

Още по темата

Експертите посочват още, че подготовката на автомобила за зимата не свършва с гумите. Автоекспертите съветват още: Измийте колата и прегледайте лаковото покритие за петна от ръжда, като съответно ги почистите и намажете с боя. Особено внимание отделете на дъното на автомобила, спирачните и горивни тръбопроводи по него.

Обработете ключалките на автомобила със специалните препарати, които се продават по магазините. Намажете гумените уплътнения на вратите и багажника с течен парафин против замръзване. Сложете зимна течност за чистачки, проверете и ако е необходимо - сменете чистачките. Ако автомобилът ви е по-млад от 10 години, сигурно е оборудван с филтър на купето. Неговото запушване влошава парното на колата и бързото обдухване на изпотените прозорци, така, че обезателно го проверете и сменете с нов, допълват експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е също така гумите да са Мишелин и да са купени задължително от гуми "Диана".
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закона е : над 4 мм за летни гуми ИЛИ зимни гуми без изискване за грайфер.Друг е въпроса Ушевия дали знае как се обозначава зимна гума и дали няма да се заяде
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сменете и летните фарове със зимни, а не е зле и да сложите зимния покрив на колата. Аз лично винаги сменям и летните капачки на витилите със зимни! А сайта може да смени летните дописници със зимни такива.
11
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е също да знаете че качествените зимни гуми започват от 200 лева нагоре. А под 100 лева са абсолютни фалшификати които в най добрия случай изкарват един сезон.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зимата дойде ама ва Мук
9
3
 
37
 
! Отговори
Очите преди 4 години
Почваме пак с поръчките на лобитата. Кви зимни гуми, кви пет лева?! Трябват ви 4мм грайфер, а ако ще гумите да са за мъгла. И ако колата ви е по-малко от 10 годишна сигурно има филтър на купето. Ми от около 25-30 години почти всички имат филтри на купетата, ама то един филтър е 15-20 лв и търгашите няма да спечелят кой знае колко...абе много сте зле днес бгето..
8
4
 
23
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До СоняУ аптеката бе сонче! Има и с грайфер и без, ама ти си земи гуми с грайфер, че щи е по-убаво
7
3
 
34
 
! Отговори
ДГД преди 4 години
Зимата започва на 22 декември. В момента рано сутринта навън 10 градуса през деня става над 20 градуса. Сняг изобщо не се очаква да има в близките 2 месеца. Дори и да превали ще се стопи за 1 ден.
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за простотия...при 18 -20 градуса ако сложиш сега зимни гуми, то до началото наатрономическата зима да си ги стопил заради подобни температури. Зимна гума се кара ако температурата на въздуха е до 7-8 градуса за да не се хаби.Няма такава държава....дошла разбириш ли зимата с 20 градуса. Скaпaняци!
5
2
 
24
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Къде се продава грайфер?
4
2
 
54
 
! Отговори
Булшит преди 4 години
Няма закон за зимни гуми. Поръчкова статия.
3
1
 
26
 
! Отговори
Така е... преди 4 години
До глупостиАми така е... ама кой да седне да прочете закона. Ще се преуморят.
2
2
 
48
 
! Отговори
глупости преди 4 години
Журналистите от почти всички медии нарочно ли заблуждават хората за зимните гуми или просто повтарят един от друг като папагали. Изискването е поне 4мм грайфер ИЛИ зимни гуми.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е важно да сме добре информирани какво прави най-некадърната и ненужна прослойка на обществото,освен че дреме на хранилката, чака пенсията на младини и двадесетте заплатки.

Спонсорирани публикации