Живеем най-кратко от целия ЕС. Заради бедност, стрес...

Ниски доходи и лошо здравеопазване ни морят най-много
Обновена: 19 ное 2019 20:14 | 19 ное 2019 20:10, Красимир Ангелов
173

Българите са с най-ниска продължителност на живота в Европейския съюз, сочат данните на Евростат. Защо обаче сме на дъното в целия ЕС?

Бедност, стрес и лошо здравеопазване - това са всеизвестни фактори, които тормозят българина от край време. А това пряко влияе върху здравословното състояние и продължителността на живот на хората.

Още по темата
Заради липса на достатъчно средства много от нашите сънародници не пият всички необходими лекарства, а мнозина стоят и на студено през зимата.
 
Обвързано с ниските доходи у нас е и консумация на некачествена храна. А всичко това се съчетава с липсата на прием на достатъчно вода. От своя страна това води до здравословни проблеми, oбясни диетологът д-р Анна Йорданова пред Bulgaria ON AIR.

С постепенното повишаване на пенсионната възраст у нас до 65 години за мъжете и жените, се оказва че българите ще се радват на пенсия около 10 години.

Докато в редица европейски страни хората ще взимат пенсия над 19 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 1989 всички са демократи, а най-големите демократи са политиците и дебеловратите бизнесмени. Кой какъв е бил преди 1989 година няма значение. Криминалните престъпници сега са едни от най-големите демократи.
89
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И един СеДеСар сега е член на Герб-агент Николай от Държавна сигурност. Само комунисти и ченгета-доносници.Това ли ви е дясното бе, идЕоти?
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде измислихте сега и тези уж "фалшиви" болнични?Откъде?Няма никакви фалшиви болнични,има едни алчни работотатели,които не искат да плащат!Съсипахте народа,взехте му работните места разграбвайки и унищожавайки държавните заводи,изтеглихте парите от сметките им,принудихте ги да работят за жълти стотинки и да си поставят решетки навсякъде поради пръкналата се масова бандитизация в държавата!Уморихте народа,сега и болнични не искате да плащате,изедници!Бандити с бели якички!
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1944 година, малцинството бяха 160 хиляди, а през 1989 година 230 хиляди. Сега са 600 хиляди.
86
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов-комунист, член на БКП.Цветан Цветанов-комунист, член на БКП.Йорданка Фандънкова-комунистка, член на БКП.Менда Стоянова-комунистка, член на БКП.Цецка Цачева-комунистка, член на БКП....Какви демократи са в главата бе идЕоти?!
85
0
 
13
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
По времето на 'Соца' една скромна пенсионерка спести за 6 (шест) апартамента - да ги подари на зетя - който май и министър се оказа малоимотен. Един негов колега (пак министър - на финансите) и той горкия не може да си позволи апартмент та живее на подаяния на (почти) кръстника си.Е кажете герберасти - кога е било по добре - когато пенсионерки спестяваха за 6 апартамента или когато министър не може да си спести за апртамент? А?
84
6
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Народа яде евтина храна и се налива с алкохол пушейки като комин. Медицината е далеч от перфектна ама повечето хора си го причиняват сами и чакат магическото хапче да ги оправи. За спортуване даже няма смисъл да говорим...
83
0
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
Според далеч по-важната статистика "години живот в добро здраве" пък сме в челото.Естествено, пропагандата е по-силна ако говорим негативно.
82
11
 
4
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Не е истина какви хора, и то много има още в тази държави. Американците се пръскали от яд какъв живот сме живеели по бай тошово? Абе вие наред ли сте? 95% от американците на са чували за вас. А защо умирате рано ли? Не е само стрес и т.н. Българинът като остарее и почва яко през простото - пие, пуши, не че на младини се въздържа. На запад е обратно - старите се мобилизират, спортуват, ако са пафкали, спират и така.
81
5
 
4
 
! Отговори
Шменти капели преди 4 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Гласувайте за тях, за да имат откъде да лапат, богатеят и изкарват парите извън България.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 1989 година демократите подложиха на геноцид българския народ. Геноцидът все още продължава и българите сме на изчезване.
79
6
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Има много суджуци сега, но са главно за политбюро и генсека. И навремето беше така.
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Режимът на демократите заграбил властта след 1989, работи за унищожението на България.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма бедност.Карашкембелиев не е отслабнал.Бобойко и той дебелее,та да има мазнина за зимата
76
3
 
7
 
! Отговори
ми така е преди 4 години
Ако сега имахте мерцедесите и къщите с басейни плюс дебели спестовни книжки,никой нямаше и да се сети за социализма!Е,имате поне банани и тоалетна хартия,нали!?Ами радвайте се,бе!Не случайно Рокфелер е казал,че най-ценното нещо на тоя свят са не златото и диамантите,а глупаците!
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистическата хунта, заграбила властта продължава с геноцида над българския народ.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 70 - ама тогава 'индианците' не караха на социални помощи и детска а работеха! Е това е разликата. Е и на 'избирателни помощи' сега карат - и не лошо - е наскоро всички 'махали' в София гласуваха за "победителката"...
73
8
 
3
 
! Отговори
13 преди 4 години
Фалшива новина, слух пуснат от демократите. Имаме 250 завода за авточасти, българите се връщат от чужбина, няма места квадрата стигна 4000Е, строим магистрала, реки пресушаваме, къщичките никнат, терасите също, останахме качествените от ГЕРБ да си харчим изработеното, но има и предатели които отиват в чужбина и пускат слухове срещу НРБ. Това са мишки и не им обръщаме внимание, България е сравнима с Канада.
72
6
 
0
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
В БСП има научно-изследователски отдел "Отвъд 100-те". Там млади социалисти правят опити и изследвания в молекулярната биология за да може в бъдеще всеки социалист да достига минимум задължителна пределна възраст 120 години! Води се засилена кореспонденция със 150 годишни мъже и жени от Тибетските планини, всичко се записва и анализира! В лабораторията на БСП скоро ще има научен пробив! Докато Герб се наливат с уиски, пушат пури и *** като мухи!
71
5
 
5
 
! Отговори
До 70 преди 4 години
И сега наследството ти от Живков, са едни *** индианци по селата и градовете. Такъв е животът...