Живеем най-кратко от целия ЕС. Заради бедност, стрес...

Ниски доходи и лошо здравеопазване ни морят най-много
Обновена: 19 ное 2019 20:14 | 19 ное 2019 20:10, Красимир Ангелов
173

Българите са с най-ниска продължителност на живота в Европейския съюз, сочат данните на Евростат. Защо обаче сме на дъното в целия ЕС?

Бедност, стрес и лошо здравеопазване - това са всеизвестни фактори, които тормозят българина от край време. А това пряко влияе върху здравословното състояние и продължителността на живот на хората.

Още по темата
Заради липса на достатъчно средства много от нашите сънародници не пият всички необходими лекарства, а мнозина стоят и на студено през зимата.
 
Обвързано с ниските доходи у нас е и консумация на некачествена храна. А всичко това се съчетава с липсата на прием на достатъчно вода. От своя страна това води до здравословни проблеми, oбясни диетологът д-р Анна Йорданова пред Bulgaria ON AIR.

С постепенното повишаване на пенсионната възраст у нас до 65 години за мъжете и жените, се оказва че българите ще се радват на пенсия около 10 години.

Докато в редица европейски страни хората ще взимат пенсия над 19 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 4 години
По времето на соца и жилища си купихме.Разказвайте това на децата си.
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Студът през зимата дори е полезен - не се развиват вирусите и разликата между температурите вън и вътре е малка, което е добре за организма!Проблемът е че ядем и пием бооклуци. Тровят ни с храна - хляб, млечни продукти, месо - всичко е зле. Другият проблем са докторите и пътеките - разболяват хората само с едно ходене на доктор, точат касата за ненужни процедури и операции. А всичко това работи и на подсъзнателна основа. И основен проблем е негативизмът - каквато всъшност е и тази статийка!
68
7
 
25
 
! Отговори
При бай Тошо преди 4 години
При бай Тошо живяхме по-добре. Това е истината, ако ще и 1000 минуса да ми сложите, не може да промените истината. Сега сме бедни и болни. Пръснаха ни отвсякъде. Болничен не можеш да си вземеш от страх, че ще те уволнят. Няма пенсии, няма болнични, по-зле сме от Африка. Затова съм фен на Комунизма, защото той ни направи велика държава. Американците се пръскаха от яд, защото знаеха, че сме по-образовани от тях и живеем по-спокоен и осигурен живот.
67
5
 
4
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Не от доходите, които явно са достатъчни, за да се пуши като за световно. Алкохолът и цигарите не прощават! И да не забравим и кафетата едно след друго на работното място...
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 67Що не биташ за министър -председателя?Що не питаш за Цветанов?А?А кой ти каза, че мафията е демокрация?
65
4
 
20
 
! Отговори
Помнещ преди 4 години
Хахах, вярно е това, забелязал съм че много мои колеги и познати под 35 години, ме гледат с недоумение когато им разказвам че през комунизма здравеопазването беше 100% БЕЗПЛАТНО!!!Всичко - прегледи, изследвания, лекарства, престой в болница... пациента не плащаше нито лев! И това беше за ВСИЧКИ, тогава нямаше осигурени и неосигурени!Това са ФАКТИ, така че няма нужда да ми слагате минуси! Замислете се защо днес не е така...
64
3
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Живеем най-кратко, но за сметка на това скоро ще имаме управник управлявал най-дълго държава в ЕС.
63
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до анонимен "през лошия комунизъм".... А ве червенотиквеник.Защо фалира " добрия" ти комунизъм?Как всички върли социалисти за една вечер станаха милионери и олигарси по списък?Как Корнелията ви гушна милиони от "Техноимпекс". Младежите са чувствителни към несправедливостта и багат през глава от червената мафия.
62
7
 
0
 
! Отговори
лайф из лайф преди 4 години
добрата новина е че такива като 79 намаляват по естествени причини
61
3
 
6
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Най кратко (живеем) - ама "най хубаво" бе! Я виж новините - 'нови магистрали', 'нови инвестиции', лични тераси, лични асансьори - какво му е лошото бе хора? Я под стой гласувайте за ГЕРП и ортачката им *** - и още по добре ще ви стане (демек още по кратко и 'добре' ще си живеем!)
60
1
 
2
 
! Отговори
Социолог преди 4 години
Тука има един двама на хранилка от популистките партийки дето го играят един коментар турчин, един македонец, русна, в друг българин.Целия блок им вика синко ,трудно е...
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
. " Искахте демокрация, на ви демокрация"Така се заканваха старите криминални престъпници,наречени комунисти.И изпълниха заканата си,като си разпределиха държават и банките под закрилата на целия комунистически държавен апарат!
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арееееееееее да закриваме балканската пещерна територия вАЛГАРИЯ ахахахахахахаах !
57
2
 
24
 
! Отговори
Свещар преди 4 години
В белите държави при пенсиониране дават минимум 20 брутни заплати ,тук те уволняват няколко месеца преди пенсия с предтекст ,че закриват работното място така нямаш право на обещетение....
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И първа ше си отиде от политическата карта ...Напълни заслужени, ако може да добавя! Пълно самоунищожение.Ем ... прав й път!
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 68Имал си прекрасен баща и прекара со детство.ХахахахТова обеднява, защо си такъв скапан човек ...
54
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
И точно за това ни увеличават пенсионната възраст! Сега вместо да съм пенсинрка от 2 години, ще трябва да работя още 5 години, въпреки достатъчния трудов стаж!
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааа нищо им няма нали затова рипаха скачаха и вириха двата пръста. Докато правиха тези гимнастики едни с дебели вратове им ошушкаха държавата. Точно тези рипащите сега са пенсионери. Бях 10 годишен когато попитах баща ми защо тези рипат вират двата пръста и викат СДС а пък едни други вееха червени рози и викаха БСП. А баща ми ме погледна и каза. Тези с двата пръста ще им ги зарът в една дупка а на онези ще им навутат розата в устата. Нищо не разбрах а й повече не го питах щото беше ядосан.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз залагам до 2041, че ше изкараме... мааааааакс.
51
5
 
2
 
! Отговори
Дели Орман Булгар преди 4 години
До Яcтpeб ОcманлиятаВярно е а на нас ни викат васил левски българите са го предали турците са го обесили