Коледен бонус от 40 лв. за най-бедните пенсионери

Добавката ще получат възрастните хора с пенсия до 363 лв.
74
Коледен бонус от 40 лв. за най-бедните пенсионери
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Традиционният "коледен бонус" от 40 лв. ще получат най-бедните пенсионери.

Правим за осми път, това означава, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето управление, коментира премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Добавката ще получат възрастните хора с пенсия или сбор от пенсиите им за декември до 363 лв. включително. Толкова е размерът на линията на бедност за следващата 2020 г. определен от Министерския съвет.

По този начин ще бъдат подпомогнати 1 276 200 пенсионери, съобщи социалният министър Бисер Петков.

За целта кабинетът отпуска по бюджета на ДОО около 51 млн. лв. за еднократното изплащане на допълнителните пари. Тези средства ще бъдат за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2019 г.

Премиерът Бойко Борисов напомни и че от 1 юли догодина пенсиите ще се увеличат с 6.7%, а минималната пенсия ще бъде 250 лв. Мисля, че програмата в пълния й обем се изпълнява между ГЕРБ и Обединените патриоти, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
13
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Какво е това разточителство за пенсионерите.26лв минимална пенсия с 38г.ърудое стаж малко ли им да вържат двата края.Като нямат пари за хляб да ми ядат асфалт.То на 240 депутати 4бона не им стига само за качеството уиски и манакенки.
46
1
 
10
 
! Отговори
ЕС но не за БГ преди 4 години
По 20 еврака на калпак! Браво на Началника.
45
2
 
16
 
! Отговори
ПенЦия преди 4 години
Мдааа...а Хамстера даваше на ВСИЧКИ пенсионери - и за Великден, и за Коледа. При това - доста повече. И не се биеше в гърдите колко е щедър! Помниш ли, другарю борисоф?
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези 40 лв. са около 10% процента от 363 лв. защо и ГО не вдигнат 10% а с 400%!!!!!?????
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40 ЛВ. на пенсионерите а ГО увеличават с 400%!Когато да дават се стискат а когато да взимат гребът с пълни шепи!
42
4
 
10
 
! Отговори
Военноинвалид преди 4 години
Военноинвалид съм от 24 години. Пенсията ми е 150 лева и няколко стотинки. Не работя и нямам шанс за работа изобщо. Искам да благодаря на господин Борисов за надеждата за 250 лева пенсия от юли следващата година. Това означава, че ще имам увеличение от 100 лева. Изглежда неволно ни заблуждават отново.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не прехвърляйте вината на комунистите. Всичките сте еднакви. Когато искаш да се погрижиш за народа си винаги може да се приема закон който да реши този толкова елементарен въпрос - пенсиите.
40
4
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
др.борисов,свещи да си купиш с тях,***.
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40, какво значи `който не се е осигурявал`? На много места просто шефа не желае да плаща осигуровки върху изработеното. А плаща само минимални осигуровки. Много е лесно да се плюе, когато взимаш полагащите ти се по щат осигуровки. Но много хора при тая безработица започват работа да не умрат от глад и се съгласяват на всякакви условия. Тези хора работят дори повече от държавните служители. Лошото е, че търпят това безобразие и не протестират. А някои хранят и деца.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така - мисленето е отговарност на `нашите скапаняци`. Само те от цяла Европа на можаха да уредят смислено пенсиите на българите. Прости, глупави, елементарни нищо не направиха да уредят пенсиите. И другите бивши соц. страни имаха проблеми, но ги решиха. Като са толкова некадърни да отидат и да се поинтересуват какво направиха Унгария, Чехия, Полша та пенсионерите им да не измират от глад. Но те искат точно това - да умират
37
7
 
13
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Всеки заслужава пенсия, според това с колко е допринесъл докато е бил активен човек в пенсионно-осигурителната система. Тези "бонуси" нямат логика, излиза че който не се осигурявал или е внасял малко в системата, сега получава бонус!? И за това е виновно сегашното статукво, което си вдига рейтинга сред кухи *** като теб.
36
5
 
7
 
! Отговори
Сливенски вятър преди 4 години
До АзНезнам каква учителка сте, но моя приятелка учителка се пенсионира тази година с около 550 лв . Ниските пенсии вземат хората, които отдавна са пенсионери, майка ми на 80 г. е с 250лв.Така че се сърдете на тези дето след Бай Тошо "честните комунисти" опоскаха фондовете и не остана нищо за пенсионерите.
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляващите имат ли изобщо представа как оцеляват хората в Бг?!
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 8 год. дава все 40 лв. Само дето преди 8 год. 40 лв. бяха пари, а сега 40 лв. са едно подаяние.
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под статията налазили платените *** на статуквото да плюят по пенсионерите и да внушават, че те не заслужават пенсии. От Централата им спускат опорките да насъскват работещите срещу пенсионерите.
32
10
 
0
 
! Отговори
не е справедливо преди 4 години
И ние с пенсии по 1,200 лв имаме право!Защо ще дават само на сините парцали!?
31
2
 
17
 
! Отговори
дедо поп преди 4 години
за 40 лева не могат поп да извикат за помен камо ли за цяло погребение
30
3
 
11
 
! Отговори
бонуси преди 4 години
В съдебната система пак ще има по няколко заплати коледни бонуси, а за тези дето ги пазят от народната любов, на геврека дупката
29
7
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Ти нали си много умна, от къде да ги вземат тези пари "нашите скапаняци"? А къде си ти в картинката, защо не си помислила на младини какво се случва? Или мисленето е отговорност на "нашите скапаняци", а ти трябва единствено да ревеш колко малко пари ти дават. И така стигаме до извода, че мегаум като теб, смята че разни прости скапаняци, трябва да й осигурят розов безметежен живот - шизофрения ли е това или нисък интелект?
28
3
 
15
 
! Отговори
до 26 преди 4 години
Щом такива *** въпроси можеш да задаваш е ясно колко ти е умствения потенциал. С незаслужено ниските пенсии при огромен трудов стаж до сега всяка друга държава щеше да се справи. Нашите скапаняци не че не могат - не искат. Това, което трябва да дадат на пенсионерите си го слагат у джоба. А хората да умират.

Спонсорирани публикации