Коледен бонус от 40 лв. за най-бедните пенсионери

Добавката ще получат възрастните хора с пенсия до 363 лв.
74
Коледен бонус от 40 лв. за най-бедните пенсионери
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Традиционният "коледен бонус" от 40 лв. ще получат най-бедните пенсионери.

Правим за осми път, това означава, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето управление, коментира премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Добавката ще получат възрастните хора с пенсия или сбор от пенсиите им за декември до 363 лв. включително. Толкова е размерът на линията на бедност за следващата 2020 г. определен от Министерския съвет.

По този начин ще бъдат подпомогнати 1 276 200 пенсионери, съобщи социалният министър Бисер Петков.

За целта кабинетът отпуска по бюджета на ДОО около 51 млн. лв. за еднократното изплащане на допълнителните пари. Тези средства ще бъдат за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2019 г.

Премиерът Бойко Борисов напомни и че от 1 юли догодина пенсиите ще се увеличат с 6.7%, а минималната пенсия ще бъде 250 лв. Мисля, че програмата в пълния й обем се изпълнява между ГЕРБ и Обединените патриоти, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак се хвърлят пари на вятъра за червени пенции и роми.
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕкспертТези пари се раздават абсолютно нерегламентирано, по възможно най-популисткия начин, а това са нашите пари, от нашите данъци. Не ме интересува как е в Гърция, въпреки че това което си написъл не е вярно, не е справедливо, не е правилно да се раздават общите пари, на едни хора, за да може някой да си вдига рейтинга. Бонус се дава когато си си свършиш добре работата, а тук работа няма, освен ако някой не смята, че изпускането на газове пред телевизора е работа!
5
4
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Така ли една година вместо 40 лв, не дадоха 60 лв примерно, все се хвалим че икономиката расте и има много излишък, а все няма добавки за всички пенсионери. Но за сметка на това на всички депутати и министри ще има коледен бонус по 5 цифрена сума.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Caмо искам да напомня на всички, че можете да отидете да работите в армията. За обикновен редник, ще ви дават приблизително по 1100 лв заплата. Ако дадете наряд събота или неделя, после 2 дена ви се полагат почивни. Имате огромен годишен отпуск и така заедно с наряди и други почивки, ви се събират най-много около 6 месеца работни в годината. През останалото време почивате. И можете да си работите нещо друго. Пенсионирате се рано. С висока пенсия. И после ви взимат в някоя охранителна фирма пак.
3
1
 
21
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
оТ ВСЕ СЪРЦЕ ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ЕДИН ДЕН ДА СТИГНАТ ДО ТАМ, ЧЕ ДА СИ КУПЯТ НЕЩО С ТЕЗИ 40 ЛЕВА!ЗАЩОТО В ГЪРЦИЯ НАПРИМЕР ДАВАТ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО ЕДНА КОЛЕДНА ПЕНСИЯ, МИНИМУМ 500 ЕВРО.БОГ ЗАВАВЯ,НО НЕ ЗАБРАВЯ!
2
2
 
23
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Хе-хе бонус за тези чиято пенсия е до 363 излиза, че тези с 364 лв. са паралии.
1
2
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Честито на...печелифшите.След 30-сет години...демократичен преход,има кой да мисли за бедните пенсионери и да раздава...трохите.

Спонсорирани публикации