Опасна изненада: Пържола в чинията, но с остра игла

Иглата е дълга около 4 см, за щастие се е разминало без инцидент
Обновена: 2 дек 2019 16:00 | 2 дек 2019 09:04, Камелия Цветанова
68

Снимка: Facebook

Дете попадна на остра игла в пържолата си. За случая сигнализира фотографът Васил Къркеланов, който публикува снимки в страницата си в социалната мрежа Facebook.

"Този път не ми е никак забавно. Пържолата беше в чинията на дъщеря ми... Детето е добре. Откри иглата в парчето, преди да го яде, защото й направи впечатление странният цвят на месото в тази част", написа той.

Пред bTV Васил Къркеланов разказа, че докато приготвял месото, не усетил иглата.
Когато обаче детето отрязало първото парче, казало на баща си, че вкусът е странен. След това забелязали иглата.

"Тя е около 4 см дълга. Възникват два въпроса – какво прави тази игла вътре. Явно има някакво инжектиране. Другият е какво ще се случи, когато тази игла попадне в хранопровода", попита Къркеланов.

Според него иглата е попаднала в животното, докато е било живо.

"Личи си по травмирането на самото място. Около самата игла си личи, че тя не е случайно попаднал в мъртво състояние. Това е медицинска игла от неръждаема стомана", каза още фотографът.

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са на мнение, че в случая се касае за инцидент. Тепърва предстои да бъде извършена проверка, тъй като от там също не разполагат с много информация. Обектът, от който е купено месото, ще бъде проверен. Трябва да се стигне и до самия производител. В рамките на няколко дни ще има и резултат от проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
25
 
! Отговори
Знаещ преди 4 години
Иглата може да е от машината за т.н. водни подправки, сиреч впръсват вода с малко сол и то по закон до 22%. Да ни е вкусно.
45
0
 
9
 
! Отговори
София ДМ преди 4 години
До Активист на БКПЛичи си от отговорът Ви, че нито сте живяли по онова време, нито имате някакви аргументи.По селата положението е било доста по - добро, защото са си гледали необходимото...
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазете си касовите бележки,щото не се знае какво ще ви сервират в чинията.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който яде ***, така става...
42
1
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 4 години
Я си яж соята и не се прави на остроумен.
41
2
 
26
 
! Отговори
Пффф преди 4 години
От тумблирането е, дълбоко замразено месо се инжектира с вода и сол, за да изглежда сочно. Много гаден процес да се замаскира некачествено и старо месо, но се практикува постоянно. Моят съвет - купувайте си от изпитани месарници, не от големите вериги магазини, където качеството е под всякаква критика.
40
0
 
11
 
! Отговори
Яжте месо! преди 4 години
Вземи тая химия с мъничко месо!
39
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОГРАНИЧЕТЕ МЕСОТО, *** !!!Яжте зеленчуци, пилешко, риба, ... съвсем малко телешко, никакво свинско ... защо трябва поколения да си отидат от болести, за да се осъзнае и българина най-после.
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сократис: колко *** трябва да си, че да ти хрумне, че месото е сурово?
37
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХА-ХАГаня го тъпчат с всякакви *** ама той пак си е happy и гласува са Главанака от Банкя.Хак да вие , просто балканско племе.И аборигените пред вас са тезки ерудити.......
36
0
 
0
 
! Отговори
33 СЪМ преди 4 години
НЕ СА означавани с Е-та!!!
35
5
 
13
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Защо този баща дава на детето си да яде сурово месо? Тази пържола си е сурова и не по-малко опасна от иглата в нея.Детето няма как да я глътне, но със сигурност излишно ще се нарани, но суровото месо може да му докара далеч по-големи беди.
34
2
 
4
 
! Отговори
Вегетарианец преди 4 години
хахаха
33
2
 
12
 
! Отговори
Родопа преди 4 години
Истината е че от десетилетия у нас и в чужбина месото се тумблира.В миналото нитрити,нитрати,фосфатине са номерирани и означавани с Е-та,но това не значи че не са използвани.В ДСО-Родопа имаше рецептурник на това кое и колко се влага в месо и месни продукти. Факте че днес при толкова частни производители контролът е по труден и има не винаги открити,,шмекерлъци."
32
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се получава като храниш децата си с пържоли ... пържоли на възрастен не бих препоръчал, пък какво остава за деца.ОГРАНИЧЕТЕ МЕСОТО, *** !!!
31
1
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Когато скоро, всички ни чипират,ще е все тая, че игли намирате !
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А небезизвестното ДДТ което се използваше по време на социализма и което пръскаха директно върху зърнените храни и пшеницата.Тонове сме погълнали но беше строго секретно за да не знае народа. Сега е строго забранено в цял свят.А Чернобил ни ,,почерпи" допълнително.
29
4
 
10
 
! Отговори
Колко? преди 4 години
До Активист на БКПАбе кое месо е струвало 3,20, толкова струваше "кучешката радост", помниш я, нали!
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм специалист - готвя колкото да сготвя за семейство и приятели. Това ми прилича на игла от инжектор за марината. С това се прикрива старо и похабено месо. Никога не купувайте предварително овкусено или мариновано месо - това е като гаранция, че е старо и така прикриват срока за годност. А с тази игла се инжектира месото с някаква марината - предимно оцет и разни подправки и така се ускорява процеса на разграждане на клетъчната мембрана, с която в клетките попадат ароматите.
27
4
 
5
 
! Отговори
Доктор Емилова преди 4 години
Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да по расте, не ще има розови страни, всееееки ще го победи!