Поддръжката на МиГ-овете гълта 16 млн. Втори сме по пари за отбрана

Премиерът: Така летците ни ще си изпълняват задачите
124
Поддръжката на МиГ-овете гълта 16 млн. Втори сме по пари за отбрана
Снимка: БТА

16 млн. лв. отпусна днес правителството за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29.
 
"България е втора по изпълнение на критерии с 3,1% от БВП за отбрана", съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Министрите одобриха парите в отсъствието на ресорния си колега Красимир Каракачанов, който е в делегацията на президента Румен Радев в Лондон за отбелязването на 70-годишнината на НАТО.

Премиерът каза, че това трябва да се добави към останалото, за което "ще ни хвалят в Лондон" в областта на отбраната.

Ремонтът на 8-те самолета се налага, докато дойдат поръчаните от САЩ F-16. "Да могат нашите летци да си изпълняват задълженията и да бъдат сигурни", разясни Борисов и поръча да се обадят на Каракачанов, за да му съобщят решението.

С изпълнението на приетия от Министерски съвет акт ще се създадат необходимите условия Военновъздушните сили да поддържат способности за контрол на въздухоплаването и гарантиране на въздушния суверенитет (Air Policing), за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.

Правителството одобри и други промени по бюджета на Министерството на отбраната за 2019 г. във връзка с увеличаване на капитала на Многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация "Вита" ЕООД, гр. Велинград.

Предвижда се предоставените 500 000 лева да бъдат използвани за разширяване дейността на лечебното заведение чрез доизграждане на инфраструктурата на калолечебницата в клона в град Поморие, изграждане на газово стопанство и соларни панели, както и за обновяване и модернизация на медицинската апаратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
14
 
! Отговори
A преди 4 години
До етнически турчин 3Не бе, по разходи за поддръжката на тези 10 танка. Аз мисля, че сме първи, на светлинни години преди всички по източване на бъл. бюджет в посока НАТО.
20
0
 
1
 
! Отговори
А преди 4 години
А кои са първите
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живей цар Тиквуний, още дълги години да ни управлява нас, крепостните селяни!
18
10
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Господин Борисов колхозниците ви обиждат най - гнycно, а вие им правите густото чрез МИГ-вете! Вие сте министър председател на тези които сме ви избрали!Оставете ги в батакаа, те не са достойни за вашата доброта!
17
1
 
1
 
! Отговори
До 8 ай сиктир преди 4 години
Гласувате нали ? Е, аз не гласуван от времето Симеон Сакскобургготски и няма и да гласувам с изключение ако Слави се кандидатира.
16
0
 
7
 
! Отговори
ППП преди 4 години
Боико желязо не се яде.
15
0
 
10
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен За източване на билгарския бюджет стават.
14
2
 
15
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 4 години
Колко ли непланирани приходи ще си раздават тая Коледа ГЕРБ и ДПС. Миналата година ДПС лапна половината - над 1.5 МЛРД. За детски на всички българи естествено няма пари. Само Ц . и турци
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
300 бойни самолета ти се привиждат и трябва да ходиш на лекар. Народната ти владт остави 12 МиГ-39 и около 40 други по-стари.
12
1
 
18
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Едно време - всеки ден съм виждал да летят. И сега като ходя в Гърция - всеки ден виждам техни изтребители да летят.А наш изтребител освен на Гергьовден - от много години не съм видял в полет. Изглежда това Air policing го правят от земята? А?
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента пак се хвали при Цветанка Ризова.... Хвалби, хвалби, хвалби.....
10
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
16 милиона за да летим с няколко реални самолета е по-добре от 3 милиарда за виртуални самолети.
9
3
 
16
 
! Отговори
КУПИ още 8 УСА Ф16 преди 4 години
и ще сме ПЪРВИ. По глупост и навеждане
8
1
 
17
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
По-лошото от това да те управлява нарцис е да управлява просД нарцис живеещ заради потупването по врата от господарите му.
7
4
 
18
 
! Отговори
НАРОДНАТА ВЛАСТ преди 4 години
остави 300 бойни самолета. Чудно откъде намираше пари и за тях и за пенсионерите. МЕЖДУНАРОДНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ за пенсионерите няма пари, а за 8 самолета иска и парите на неродените
6
1
 
15
 
! Отговори
Гунар преди 4 години
На гол тумбак чифте пищови...
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Втори сме по пари за отбрана, обаче по крадене сме първи! Гарантирано от герб
4
3
 
27
 
! Отговори
айде бе преди 4 години
Бойчее,кво става с турския поток.Много лъжеш бе,според това,кой ти дърла ушите.Путин днес се изказа възмутен,че ще сменя маршрута.Бъди поне веднаж смел,женчо.То само с физика и кила не става.Трябва и акъл.
3
1
 
18
 
! Отговори
етнически турчин преди 4 години
Втори с 10 танка и 5 самолета
2
1
 
20
 
! Отговори
16 млн за 16 МиГ29 преди 4 години
и 2,6 МЛРД за 8 Ф16. Тоя нещо трябва да го върнат в 1 клас. Своите пари и тези на ЦВЕТЕЛИНКА брои до стотинка, държавните като чужди