Поддръжката на МиГ-овете гълта 16 млн. Втори сме по пари за отбрана

Премиерът: Така летците ни ще си изпълняват задачите
124
Поддръжката на МиГ-овете гълта 16 млн. Втори сме по пари за отбрана
Снимка: БТА

16 млн. лв. отпусна днес правителството за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29.
 
"България е втора по изпълнение на критерии с 3,1% от БВП за отбрана", съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Министрите одобриха парите в отсъствието на ресорния си колега Красимир Каракачанов, който е в делегацията на президента Румен Радев в Лондон за отбелязването на 70-годишнината на НАТО.

Премиерът каза, че това трябва да се добави към останалото, за което "ще ни хвалят в Лондон" в областта на отбраната.

Ремонтът на 8-те самолета се налага, докато дойдат поръчаните от САЩ F-16. "Да могат нашите летци да си изпълняват задълженията и да бъдат сигурни", разясни Борисов и поръча да се обадят на Каракачанов, за да му съобщят решението.

С изпълнението на приетия от Министерски съвет акт ще се създадат необходимите условия Военновъздушните сили да поддържат способности за контрол на въздухоплаването и гарантиране на въздушния суверенитет (Air Policing), за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.

Правителството одобри и други промени по бюджета на Министерството на отбраната за 2019 г. във връзка с увеличаване на капитала на Многопрофилната болница за продължително лечение и рехабилитация "Вита" ЕООД, гр. Велинград.

Предвижда се предоставените 500 000 лева да бъдат използвани за разширяване дейността на лечебното заведение чрез доизграждане на инфраструктурата на калолечебницата в клона в град Поморие, изграждане на газово стопанство и соларни панели, както и за обновяване и модернизация на медицинската апаратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
30
 
! Отговори
Лева перка преди 4 години
Мутрата има органично Увреждане на мозъка. Има влошена приспособимост към трудовите и социални условия. Има Бълнуване, Халюцинации, Нервно-психична възбуда, но осъзнава този факт, че за нищо Не става. Затри държавата. П.С Тикво, !!!?!? Колко ни струва издръжката на МВР, които нищо Не работят?.............Айде Оставка и Бе'гай в Лево. Ти Не можеш да минеш през АЛК-то бе!!!!
40
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, още дълго ще разчитаме на МИГ-овете, като купуваме самолети по картинка.
39
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И първи по гладуващи и мизеруващи хора, по смъртност също....
38
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
16 мильонки за 8 МиГ-29, те са с по два двигателя, значи 16 милки за 16 двигателя... по милка на двигател.Ся, чукваме у гуглитУ, да видим колко струва ремонта на Йеф-ски двигател. Воалла, виждаме че миналата година Индонезия е платила по 14.6млн $ на двигател за ремонт.Така че, другари, дръжте се - платили сме самолетите, ама като дойде до поддръжка тогава ще си ядете цървулите от глад! :)
37
1
 
23
 
! Отговори
apocalypse now преди 4 години
Стига с тези глупости "критериите на НАТО за 2 процента от БВП"! Такива критерии няма. Имаше апел на шефа на света Тръмп, за 2 процента от БВП за военни нужди. Някои натегачи, обаче, като пожарникаря, в опияняващото си желание да угодят на шефа Тръмп, направиха от апела "критерий" на Нато, и ревностно се хвърлиха да преизпълнят плана, от 2 на 3,1 процента. Петилетката за три години, както се казва!
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
16 милиона за Миговете, а американските антики сигурно са без пари
35
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
момент!..Нещо не разбирам:-На фона на двата МИЛИАРДА,харизани на краварите за още НЕ изработени самолети,как би трябвало да погледнем на тия 16 МИЛИОНА лева,"милостиво отпуснати" за поддръжката на МиГ-овете?!?!..КАК?...-Като "хвалба",или...?!?!..ще ви кажа:-СЕКО ДЪРВО става за бесилница!...СЕКО!!..обаче докато дремете като мухлясали първобитни,въпросните дървета ще стоят празни..-НЕ ИЗПОЛЗВАНИ..
34
2
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
А издръжката на пенсионерите в МВР и МО които получават заплата и пенсия едновременно колко струва на бедна България?
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро македонците ще ни завземат, понеже благодарение на управлението на мъдрия цар, лъвовете ни са мършави, болни и бълхливи. Който не бяга от тая зоологическа градина е или много глупав или страшен фантаст.
32
0
 
33
 
! Отговори
Ужасен преди 4 години
Най бедната страна със на ниски пенсии и заплати,със най голяма евакуация,емиграция,най лошото образование и здравеопазване,малцинствата са напълно неинтегрирани и не стимулиране да учат и винаги се чува пари няма.Държавата ни е със най лошите пътища и най много ПТПта имаме най лошата водопроводна мрежа и най малко пречиствателни станции НО ИМАМЕ НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРОЦЕНТ ОТ БВП ЗА ОТБРАНА.Бойко ти луд ли си бе човек.Смени си дилара най после.И се хвалиш ***.
31
1
 
6
 
! Отговори
загрижен преди 4 години
Как е кръвното?Пиеш ли си редовно витамините.
30
1
 
12
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
Правителството така добре си прави сметката че Декември дописва бюджета на коляно и раздава допълнителни десетки милиони. Тази година за отбрана станаха 3%,а за догодина са планирани 1,5%. За олигарсите на ДПС държавата е знойна цица, за останалите сух ку.. ц.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оно не сака ски, обуща. Сака краци и каранье! - Попангелов старши.Словенците имаха само два L29, но победиха сръбските фашистки агресори.
28
1
 
11
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Суджука да кай де са пустиннити еФки за 3 млрд?И га шиим римонта?
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе щом казва платеното от задокеанските братя комсомолче, значи бъркаш. Едно време така им казваха че бъркат и хората които критикуваха комунизма.
26
0
 
19
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 13Сега срещу милиарди, ще чаках столетие (и дали ще дочакаш?) самолетчета на картинка.
25
0
 
21
 
! Отговори
НИЩО НЕ БЪРКАМ преди 4 години
Само в УЗУНДЖОВО, където служих имаше 40 самолета МиГ21- един полк. А в НРБ имаше САК с щаб в ПЛОВДИВ - 6 полка и 2 авиодивизии с по 2 полка СОФИЯ и ЯМБОЛ....Над 300 изстребителя и отделно Транспортен полк и 2 вертолетни полка.
24
0
 
7
 
! Отговори
ппп преди 4 години
Вчера-Бати Гойко ти си мьжДнеска-Бати Гойко ти си атом,ти си газУтре-Бати Гойко хайде вьс.
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13 Той брои и АН 2М. При това те са си СТЕЛТ, защото крилата са от плат.
22
0
 
8
 
! Отговори
A преди 4 години
До ППП 16Ще проядеш и печени киселици щом големия брат отвъд океана е казал.