Горанов се кълне: Партийната субсидия остава левче!

ДПС обвини, че има договорка ГЕРБ-БСП да стане 8 лв. за глас
51
Горанов се кълне: Партийната субсидия остава левче!
Снимка: БТА, архив

Позицията на ГЕРБ за размера на партийната субсидия от един лев остава непроменена. Това каза финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти в парламента.

С решение на управляващата партия и с промяна на Закона за бюджета за 2019 г. партийната субсидия бе намалена от 11 лв. на един лев още от 1 юли тази година.

За догодина в Бюджет 2020 г. левицата предлага субсидията да бъде осем лева за действително получен глас, вместо един.

По-рано пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че има договорка между ГЕРБ и БСП. Той заяви, че от движението имат информация, според която Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в пълен състав в пленарна зала, за да мине предложението на БСП, предаде БТА.

Владислав Горанов коментира, че не му е известно да има такава договорка.

"Нека да мине гласуването, да видим дали тези подозрения на г-н Карадайъ ще се материализират. Нашата позиция остава непроменена", обяви Горанов.

Във връзка с предстоящото гласуване от страна на коалиционните им партньори от "Обединени патриоти", Горанов заяви, че не е водил разговори с тях, но в коалиционното споразумение пише, че когато имат различни позиции, всяка партия си запазва правото да си поддържа позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шумкарите съвсем изгладняха, скоро ще започнат да нападат мандрите.
22
3
 
8
 
! Отговори
с.Ешексики преди 4 години
Абе Горанов,*** не може да се кълнe как да му вярваме!
21
3
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
СУБСИДИИ ЗА КАКВО!?!? ОБЕДИНЕНИ СА ОТ "ИДЕИ И ЖЕЛАНИЯ" !!! ИСКАТ ДА ДАДАТ РЪКОВОДСТВО И ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД В ТЯХНАТА СИ ПОСОКА ---НО ТОВА ИСКАТ ТЕ "ПАРТИИТЕ" ---ТОВА Е ТЯХНО ЖЕЛАНИЕ И ЦЕЛ - КАКВО ОБЩО ИМА ТЯХНОТО ЖЕЛАНИЕ С ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ -СЪЗДАДЕН ОТ ТРУДОВИТЕ БЪЛГАРИ /ЧАСТ ОТ ТЯХ ПАРТИЙЦИ/ ????? ИМАТ СИ ЧЛЕНСКИ ВНОС !!!!! БЛАГОДАРНИТЕ- ЗА ПАРТИЙНИЯ "ГЮВЕЧ" -ДА БЛАГОДАРЯТ В "НАТУРА" !!!!!!!!!!!!
20
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
впрочем,Плешивия отдавна декларира мераците си ,пропявайки:-"Едно Ферари с цвят червен!Едно за мен,и едно за теб,Годжи"!..Та така..За Ферари мечтаеше на времето,но може и на "Бентли" да е скочил впоследствие....Тарикатщината изглежда е най-сигурното средство за оцеляване на прими тивни те индивиди..
19
3
 
7
 
! Отговори
Дайте пари на преди 4 години
Гладните комунисти от БСП ! Корни не може да ги задържи в Партията само с празни приказки !
18
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен5цялата "галимация" с "референдума на слави" си е чиста проба ЦИРК!..Викаш:-"Народа гласува за лев субсидия"?..Е,ако питаш народа,нито един от дупетатите не трябва да лъска банките в Парламента,но..това някакси не се поставя като вариант,нали?..-Така че "народа" е казал "ЕДИН ЛЕВ" САМО защото му е писнало от пара$зитите в НС.И като не знае на какво се дължи дивотията,казва:-"Един лев субсидия!"..И си мисли,че това ще реши проблема.Но няма!..Този лев само ще го задълбочи
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма политическа сила ,която да намали и ежемесечния членски внос към синдикати съюзи организации и т н ами гледайте от синдикатите с колко се пълнят касите и социалните последици са налице ,така и партиите ще се увенчаят с успех!
16
2
 
1
 
! Отговори
Край преди 4 години
Всичко ще ви направят само да избирате депутати мажоритарно - не.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то на групировката ГЕП субсидии не и трябват, тя се издържа от доставка на "суджуци" на благодарни фирми..Така че защо направо не я махнат тая субсидия ами се правят на ударени? Ясно е че намаляването и до 1лв, не е в резултат на референдума, за който те пет пари не дават, а просто това им е начина да задушат финансово всички опозиционни партии
14
8
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
бе тоя убаво са кълне,ама ако знае него колко го кълнат, ше му са спатъхнат бузите..
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя референдум имаше и други точки. Като например за броя на депутатите. Значи гербавите не спазиха и тази точка?
12
6
 
6
 
! Отговори
A преди 4 години
За опозицията по 1 левче, а ние от герб ще си набавяме от обществените поръчки и др. методи, за които сме запознати само ние от управляващите.
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиарди си делкат, тука ни занимават с някви 3-4 милиона!? Офтси
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
попитали радио Ереван:- може ли да се увеличат данъците с 50 % процента в България ?- Горанов , пак ли си ти бе . - отговорили от радиото .
9
6
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
рИвете алкашами, но така се прави бюджет! Капка по капка вир...Вие не знаете да пестите, а знаете само кражбА!
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Леко си се объркал. Мая Манолова обещаваше наляво и надясно, че няма да вдига данъците. Да не говорим, че не кмета определя данъците, а Общинския съвет. Ако не знаеш?
7
7
 
9
 
! Отговори
марина билчева преди 4 години
ОСТАВКА !!!!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Назначение на Пеевски.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, какво става? Слави направи референдум и народа гласува лев субсидия. Обвиняваха ГЕРБ, че не изпълнява решението от референдума. *** също обвини ГЕРБ, че не намаляват субсидията. Е, ГЕРБ я намали. И.... Пак рев. *** си извади групата от парламента. Т.е. престанаха да правят това за което са избрани и за това, за което им се плаща тази субсидия. На всичко отгоре си направиха телевизия и си топнаха дупетата в луксозен СПА в разложко, вместо да се гърчат като другите на банките в НС!!!
4
9
 
13
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Горанов да хваща гората ,защото и за домоуправител на вход не става !!