Шаламанов: България да пази своите тайни от разузнаване

Трябвало да се намали зависимостта от съветска техника
17

Силно притеснение се усети в НАТО по време на юбилейната Среща на върха в Лондон. То бе провокирано от решението на Турция да закупи руски зенитно-ракетни комплекси С-400. Генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг заяви, че „руска система за противовъздушна отбрана С-400 никога няма да бъде интегрирана в НАТО“.

„Тревогата се изразява в това, че всъщност изтичат пари към Русия, които се използват за разработка на оръжия, заплашващи сигурността на Алианса и използвани за агресия към съседи, какъвто е случаят с Грузия или Източна Украйна. На второ място, придобиването на такива способности с нищо не увеличава способността на Алианса като цяло, тъй като такива ссистеми не могат да бъдат интегрирани в мрежите на НАТО. И не на последно място, всякакъв тип сътрудничество от този род създава и разузнавателни рискове, рискове за сигурността“, коментира в предаването „Видимо и невидимо“ експертът по сигурността Велизар Шаламанов.

Според Шаламанов, с диалог се постига разбиране за тези рискове и се взимат мерки, те да бъдат намалени, защото в крайна сметка тези решения си остават суверенни за отделните страни.

Експертът уточни, че „България трябва да намали зависимостта си от съветска техника и технологии, по-добре да пази своите тайни от външно разузнаване, идващо от Изток или извън НАТО, и много по-бързо да интегрираме нашите системи в мрежите на Алианса, тъй като това е истинската гаранция за нашата сигурност и отбрана“.

Целия разговор можете да гледате в предаването „Видимо и невидимо“, неделя, 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: НАТОВелизар Шаламанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, Боже..........България и тайни!!! Тия ме-ке-ре-та издадоха на краварите всичко каквото можаха! По-голямо престъпление за една държава, уважаваща себе си НЯМА!!!
13
4
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тази задокеанска терористична Американска организация.Трябваше да се разпусне веднага след разпада на СССР и Вършавския договор! Днес тя никого не " пази" ! А контролира всичко и всички! Европа има нужда от своя Европейска армия.а не от чужда да я " пази"! По добре се спи,когато наша армия ни пази! Вън Америка от Европа!
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствената тайна остнала в бг е прочел ли Бойко Винету докрая или само е гледал филма, но имам подозрения, че е издал тайната на Тръмп
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кви тайни говори този ? Че има ли България още некакви тайни ? Щом и комисията по досиетата изкара най големите тайни за кво да говорим, отделно дадени и продадени тайни, отделно " оня списък" и още и още.
10
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шаламанов има повече акъл от целия генерален щаб наПутин, който е съставен от 50% полуидьоти като Конашенков или онзи плешивия ракетчик-лъжец.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде е пуснато пилешкото със салмонелата - 100 те тонатова ни кажете- или това е най-голямата тайна
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е завършил военно училище у нас -офицер но дупедавец
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поредния ид.иот про.дажникслед 89- цялата агентура беше предоставена на америсанцитеи сега има тяхни съветници в МВР- които следят и нареждат какво да се правите ми плещят за руски шпиони ама не казват тайната къде е пуснато 100 те тона пилешко със салмонела от полшада тровим народа си- обесването им е малко
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кви тайни..Даже и Макарон не иска да играе по гайдата на краварите.То тук какви ли големи тайни имаме..Чудя се само дали ББ не олиза *** ка Тръмп и да даде краварска база в България. Ще поживеем ще видим.
5
4
 
22
 
! Отговори
Чефо преди 4 години
Предстоят промени! Глобални, регионални, локални!В природата думите справедливост и равновесие са основополагащи!Всякакви алианси и измислени формирования са пред приключване!Без да съм арбитър, Путин за 18 години, направи във военно отношение 5 пъти повече от колкото нато и 28 те натовски държави накуп!Всичко, което е създадено от сащ е направено с цел ограбване на "партньорите"
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са едни тайни. Чак африканците знаят, че няма какво да ядем. Тайни пф
3
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите военни заводи произвеждат модели от съветска техника и технологии. Кога ще получим право да произвеждаме американска техника, например М-16?Без да плащаме лиценз, и да я продаваме на световните пазари и да конкурираме нашите американски брадъри?Това да отговори платения менте експерт.
2
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО изсмуква бюджетите на европейските държави и създава конфликти от които живеем в стрес,в НАТО се чудят какво да измислят,за да си запазят съществуването и дебелите мазни заплати,на гърба на европееца!
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има изтичане на пари от Саудитска Арабия към НАТО, за да разработва системи срещу Русия