От НПО се оплакват: Прибират кучета след фалшиви сигнали

Вече няма глутници в София, твърди Ирина Николова
11 дек 2019 10:00, Красимир Ангелов
109

Защитници на правата на животните сигнализират, че в София се прибират бездомни кучета след фалшиви сигнали.

"Преди 11 години работихме много добре с "Екоравновесие". Събирахме се постоянно и решавахме заедно проблеми. Призовавам г-жа Фандъкова да вземе мерки. Не ни харесва това, че се приемат и фалшиви сигнали", коментира председателят на НПО "Дара" Ирина Николова в ефира на "България сутрин".

Според нея може от организацията  да имат координатори навсякъде и да се правят проверки.

"Приютът в "Богров" е абсолютно препъленен. Когато се създадат условия за тези животни, ние сами ще ги заведем там. Вече няма глутници в София от бездомни кучета. Гражданите трябва да проявяват търпение. Не може да наречеш едно куче, което е сляпо, агресивно", каза още тя пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че трима жители на София са заснели видео на прибиране на бездомни кучета в кв. "Захарна фабрика" от екипи на "Екоравновесие".

"Намерихме стрела от екипите на "Екоравновесие". Бяха прибрали едно черно-бяло куче, уцелиха друго, а в клипа се вижда как прибират трето такова. Дори да е имало сигнал, те прибраха три кучета", каза човекът, снимал клипа.

Според него трябва да има връзка с "Екоравновесие" и да се работи с координатори.

"Ако има агресивно куче, не бихме позволили то да застрашава живущите в блока. По нехуманен начин да се хващат тези животни - това е недопустимо. Има нарастваща ескалация на напрежението между екипите на "Екоравновесие" и доброволците", заяви още Ирина Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
37
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
"СОДОМИЯТА " -Е МНОГО РЕВОЛЮЦИОННО ЗАНИМАНИЕ!ШИРОКО СЕ ПРАКТИКУВА В РУСИЯ И АЗИАТСКИТЕ ЗЕМИ , ПОРАДИ ЛИПСА НА МЪЖЕ И ТЯХНОТО СИСТЕМНО ПИЯНСТВО И АЛКОХОЛИЗЪМ!
83
15
 
35
 
! Отговори
gogo преди 4 години
Много проста и злобна нация.
82
6
 
50
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 77 Вярно са душички. Умирисан апартамент , косми по пода ,бълхи и ежедневни грижи .За разходите да не говоря.
81
2
 
44
 
! Отговори
КУЧЕШКА ДЪРЖАВА преди 4 години
КАРАТ НИ ДА ЖИВЕЕМЕ , КАТО КУЧЕТАТА И ДА ГИ ОБИЧАМЕ , КАТО НАШИ "БРАТЯ"!НПО-тата , СА СЪЗДАДЕНИ САМА ЗА ТАЗИ ЦЕЛ!ДА НИ ПОБРАТИМЯВАТА , С КУЧЕТАТА !СЛЕД ВРЕМЕ МОЖЕ ДА НИ ПРИНУДЯТ....И ПРОПОВЯДВАТ ЗА АКТИВНА "СОДОМИЯ" С ТЯХ!
80
2
 
45
 
! Отговори
malart преди 4 години
Нека това НПО да иде в Германия и да развива там своите тези и да видим как там ще реагират на тези "революционни иеди" по отношение на кучетата. Нали те са ни за пример. Може Австрия, Холандия или Белгия също да пробват
79
4
 
49
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 4 години
Заради подобни НПО-та навсякъде в България във всички общини се гласува да се премахнат всички пясъчници от детските площадки, за да не могат кучета и котки да заразяват с болести си, малките деца...Какво да коментираме, Кучешка държава, в която Мирослав Найденов открадна милиарди симулирайки дейност с Екоравновесие, ама кой бяга от милиарди, когато не му пука за БГ децата...
78
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кефи ме ,че се подиграват с НПО и подават фалшиви сигнали,хахаха!Ами вие какво искате,кучето да не се движи и по поръчка да си стои на мястото на което са го вядяли и съобщили?
77
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не можах да разбера какво точно искат тези от екоравновесие,искат да им оставят кучета с които да отчитат дейност ли или какво,на кои хора им трябва да има бездомни кучета по улиците
76
2
 
48
 
! Отговори
niki преди 4 години
В моя град има една ***, дето е маркирана на ухото като кастрирана и въпреки това всяка година има малки кученца???Айде всякакви измислени еко-меко организации да си зададат въпросът 'това как е възможно' и след като намерят отговора да отидат и да решат този проблем, не да ми мрънкат постоянно за проблеми с бездомните кучета.
75
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само който не е гледал куче в дома си, не знае какви душички са. Съгласен съм, че не трябва да са по улиците, но не трябва и да се третират лошо. Никоя живоринка не трябва. Тозо свят се е нагледал на жестокости!! :-(
74
1
 
49
 
! Отговори
кучкарска мисъл преди 4 години
Ама как така фалшив сигнал за бездомно куче? Излъгали са че са бездомни ли? Защо изобщо има бездомни кучета? И за 3 кучета 3 сигнала ли трябва да има според тия ненормалници?
73
2
 
36
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Без цветя , куче и тъща в къща.
72
14
 
34
 
! Отговори
Капитана преди 4 години
доста злобни коментари относно животните, за който сме отговорни и виновни ние хората. Излиза, че същата злоба изпитваме и към ближния само дето я прикриваме двулично. по скоро бъдещи собственици да минават психо тест,че като гледам и коментарите ..... слабоумието е брутално. Пак после се оплакват от ББ. Аз затова тея дето не искат да ги душат,лаят или гледат директно ги бия! Айе на лайковете сега !
71
4
 
50
 
! Отговори
кучкарски народец преди 4 години
кучкарска държавицаколко десетилетия от преходаги кастрират тези песове дето лаят и разбуждат хоратаза да прибират париа защитниците на песове да си ги вземат у тях и гледат като домашни
70
6
 
55
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
КОЙТО ИСКА КУЧЕТА --ДА СИ ГИ ГЛЕДА У ДОМА!АКО ЛИ НЕ---ИМА ПРИЮТИ И СПЕЦИАЛНИ МЕСТА ЗА ТЯХНОТО ОТГЛЕЖДАНЕ!НЕ МОЖЕ ДА ХОДЯ ПО КУЧЕШКИ *** И ДЕЦАТА ДА СИ ИГРАЯТ ОКОЛО ТЯХ!БЕЗПРИЗОРНИТЕ КУЧЕТА РАЗНАСЯТ БОЛЕСТИ И БЯС!ЗАТОВА ИМА ТОЛКОВА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ В БЪЛГАРИЯ---ЗАЩОТО Е ПЪЛНО С МЕЖДИННИ ГОСТОПРИЕМНИЦИ И ПРЕНОСИТЕЛИ НА БОЛЕСТИ!СОФИЯ--СВОБОДНА ОТ СКИТАЩИ КУЧЕТА И КОТКИ!СОФИЯ --Е СТОЛИЦА , НЕ НЯКОЯ ПАЛАНКА ОТ АЗИЯ И АФРИКА!
69
15
 
38
 
! Отговори
Лея преди 4 години
Хайде стига с това хейтене,как не ви писна да бълвате злоба... Като ви чета безхаберните коментарчета ме догнусява, че съм родена в тази държава! Все се чудя-как толкова изпростя и оскотя тоя народ!? Откъде се взема тази безсърдечност и чувството на богоизбраност в тези коментиращи същества, които бързо-бързо решават кой ще живее и кой ще умре? Няма как да се оправи този проблем, докато *** не спре да губи и изхвърля всякакви домашни любимци, които вече не му трябват,на произвола на съдбата!!
68
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няколко въпроса:1. Какво общо има слепотата с агресията? Кучето или е агресивно, или не е.2. Колко кучета се броят за глутница? По-горе хем говорят, че глутници няма, хем, че прибрали 3 кучета.3. След като приютът в Богров е пълен защо не ги дават за осиновяване или в краен случай да ги приспиват, че да го освободят за нови попълнения?И изобщо това НПО как се издържа с и какво точно се занимава?
67
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
крайно време е хората да повикан неволята да ки спаси от прегладнели бездомни кучета и нпо-та!
66
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ирина Николова е рускинята от кв.Младост-София,която преди няколко месеца апелираше за правене на кучешки колибки в междублоковото пространство. Имаше видеоматериал в този сайт за такива направени в Младост 3 ако не ме лъже паметта.Ужасно нахална жена.Човекомразка и кучелюбка.
65
1
 
48
 
! Отговори
естествена среда преди 4 години
Тротоари, улици,паркове и градинки не са място за всякакви животни на Земята има място за всички гледайте си рибките в аквариуми.