От НПО се оплакват: Прибират кучета след фалшиви сигнали

Вече няма глутници в София, твърди Ирина Николова
11 дек 2019 10:00, Красимир Ангелов
109

Защитници на правата на животните сигнализират, че в София се прибират бездомни кучета след фалшиви сигнали.

"Преди 11 години работихме много добре с "Екоравновесие". Събирахме се постоянно и решавахме заедно проблеми. Призовавам г-жа Фандъкова да вземе мерки. Не ни харесва това, че се приемат и фалшиви сигнали", коментира председателят на НПО "Дара" Ирина Николова в ефира на "България сутрин".

Според нея може от организацията  да имат координатори навсякъде и да се правят проверки.

"Приютът в "Богров" е абсолютно препъленен. Когато се създадат условия за тези животни, ние сами ще ги заведем там. Вече няма глутници в София от бездомни кучета. Гражданите трябва да проявяват търпение. Не може да наречеш едно куче, което е сляпо, агресивно", каза още тя пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че трима жители на София са заснели видео на прибиране на бездомни кучета в кв. "Захарна фабрика" от екипи на "Екоравновесие".

"Намерихме стрела от екипите на "Екоравновесие". Бяха прибрали едно черно-бяло куче, уцелиха друго, а в клипа се вижда как прибират трето такова. Дори да е имало сигнал, те прибраха три кучета", каза човекът, снимал клипа.

Според него трябва да има връзка с "Екоравновесие" и да се работи с координатори.

"Ако има агресивно куче, не бихме позволили то да застрашава живущите в блока. По нехуманен начин да се хващат тези животни - това е недопустимо. Има нарастваща ескалация на напрежението между екипите на "Екоравновесие" и доброволците", заяви още Ирина Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
13
 
36
 
! Отговори
ОЧЗ преди 4 години
Бих желал да подчертая, че проблемът си е в нас-хората а не в животните, било то питомни или в дивата природа, че и тях не ги обичаме. Та ако сме съвестни и отговорни като стопани то от нас се очаква ние да предотвратим безхаберното развъждане и изхвърляне на улицата било то куче или котка. Ако всеки стопанин се погрижи домашният му любимец да го кастрират, тогава проблемът ще е решен. Но хората с омраза към всичко живо какво ще правят, как на тях да помогнем, автеназия? Хо хо хо.
63
3
 
57
 
! Отговори
още преди 4 години
До АмиЗад кучето да ходи и да го води на къс повод неговият стопанин, който да НОСИ ПОСТОЯННА, НЕПРЕКЪСНАТА И ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ, за добитъка си! Да му събира отпадъците и да не натрапва гадният си любимец да обдушва хората, които не желаят да общуват с него "ама то не хапе"...
62
6
 
51
 
! Отговори
БКП преди 4 години
Радвам се , че повече от 90 % от хората, коментирали тук , са нормални, за разлика от няколкото социопати-зоофили!
61
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен редовно си ми лаят и налитат сутрин в 6 ч. преди работа, ама явно управляващите ходят в 10 ч. на работа... Тогава е светличко и топличко...Нас обикновените работещи кучета ни яли... !
60
7
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eййй навсякъде в Европейските развити държави евтаназират бездомните кучета след 14 ден, само тука си ги отглеждаме на воля за да може някой да прибира парички..... сбъркана работа!
59
12
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kукувци, тези са тип Оооооо горкичкито като толкова много си го обичат да си го вземат във вкъщи
58
7
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветвам Ви в София да се движите само с кучегон. Що хора си заминаха от деца до възрастен професор, който се беше върнал за малко от САЩ.
57
8
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИскренАбе Искренчо!Абе недоносчо!Повече капачки няма да събирам!Заради теб!Преди има няма три години в Германия на някаква баба кучето откъсна връзката заради фоеверки на съседа.И се озова на аутобана.Бе сгазено от полицейски автомобил защото ЗАСТРАШАВАЛО живота на ХОРАТА.Бабата плати глоба,че не е положила достатъчно грижи за кучето и ПЛАТИ счупената броня на полицейския автомобил!В Германия първо са ИЗБИЛИ всички *** и след това са наложили ЕФЕКТИВНИ драконови мерки за дом.любимци!
56
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тази дъртатa чавкa с бялото палто от видеото към статията, по всичко си личи, че не е българка. Та тя дори не може да говори български език. Прави граматически грешки по време на говорене. Най-вероятно е рускиня, като случам акцента. Значи направете си сметка тези вредните НПО-та в България кой ги създава. Понеже НПО не е задължително да е нещо лошо и има много различни такива, чиито дейности често са в противоположни посоки едно на друго.
55
1
 
84
 
! Отговори
Вижте какво преди 4 години
Аз обичам кучета и всякакви животни -винаги съм готова да даря средства,храна и грижаНо съм категорично против свободно движещи се кучета ,било то домашни или улични В селата е още по-страшно от градовете -не можеш да идеш за хляб !
54
3
 
43
 
! Отговори
Катър преди 4 години
Баси изпраскалите наркомани на крокодил!
53
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има НПО "Дара" с вожд Ирина Николовау, ще има и проблеми, ще има нахапани хора, ще има зарази, мръсотия, децата, възрастни хора ще ги е страх да излязат на улицата и т.н. тормоз - това е неудобната истина. Проблема го създават тези НПО-та, източват милиони и проблема си остава завинаги, а те ти говорят глупости от рода, трябва да търпите.
52
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БунгарЖивеем в джунгла, заради диваците социопати, наричащи се активисти, всъщност тежко повредени социопати. В край на сметка, единственото важно е живота, здравето и спойствието на хората - не може интереса на някакви кучета да се поставят над този на нас хората! За жалост с тези сектанти болните кучелюби не можеш да се разбереш по човешки, с разум, единственото решение е да ги смажеш силово, да ги натикаш в миша дупка. От там насетне проблема с бездомните кучета се решава за 1-2 седмици.
51
8
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИскренАко някъде кучето има ранг на човек, значи това общество е деградирало тотално, аз не искам и няма живея в такова общество. Мен изобщо не ми дреме какво е отношение спрямо едно животно, интересуваме да има ред, сигурност, чиста среда и т.н. по улици, паркове и т.н. Полирани мозъци като теб нямат място сред нормалните хора, такива социопати, трябва да стоят затворени в клетка, за да не тероризират обществото - не съм длъжен да търпя твоята лудост и гнусотията на твойте любимци.
50
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е па те де да знаят кое куче е агресивно, да ги изпитват ли?Зимата без храна кучетата стават агресивни, по-добре да ги хранят некъде отколкото да се хранят с някой. Тез "зелени" да наблегнат на източника на проблема - защо тези кучета са станали бездомни
49
3
 
64
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Докога ще живеем в тази джунгла. Никъде по света няма бездомни кучета по улиците на градовете. Свидетел съм как сляпо куче нападна и захапа ръката на едно момиченце и с бащата на това дете заедно едва го освободихме от захапката.Криво разбрана цивилизация... Когато неможем да се грижим за тези животни,нормално е след резонен срок ...евтаназия
48
2
 
46
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Трима души стигат за ОПГ, а три кучета не стигат за глутница...
47
6
 
62
 
! Отговори
кучетат в приюти преди 4 години
Досещате ли се на тая колко и плащат? Като са и толкова мили кучетата нека си ги прибере вкъщи. Кучета нямат работа по улиците, те заплашват здравето на децата ни и на нас. Какви са тия ненормалници, които искат глутниците да се разхождат между нас и да заплашват живота ни.
46
35
 
38
 
! Отговори
Искрен преди 4 години
До Анонимен Яено не си си подавал носа извън панелката и границите на България, защото ние сме страната с най-нехуманно отношение към кучетата и животните въобще. В САЩ кучето има почти ранг на човек, за отношението към бездомните кучета в Германия, Швейцария, Холандия и т.н. няма нужда да коментирам. Да не говорим, че бездомните животни са продукт на хората. Тоест на *** като теб.
45
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Като не знаеш ще мълчиш и за микрибуса, и за шуробаджанащината и т.н. Щото едни и същи лица ги гледам от 1990г. в общината. Тогава Фандъкова не е знаела, че ще е кмет! Нито Герберите ги е имало. От кога е проекта за метрото? От кога е проекта за магистралите? Защо нищо не е ремонтирано 35години? Къде са парите от данъците? Дойдоха 2013-та с футболни агитки и измама на Манолова за няма година, за да затруднят строежа на Околовръстното и да ни тропнат още 15 милиарда нов дълг.