Щатът на НСО - раздут, подготовката на гардовете - слаба

Проблемите тръгнали заради лошия закон за службата
139
Щатът на НСО - раздут, подготовката на гардовете - слаба
Снимка: Булфото, архив

След реформирането на НСО, която беше призната в света, започна нейната деформация, смята бившият шеф на службата  ген. Димитър Владимиров.

"Затова сега е като болен пациент, който трябва да се лекува", коментира той пред Нова тв, след поредния инцидент с шофьор на НСО, който блъсна дете на столичен булевард.

Още по темата

Владимиров смята, че проблемите в НСО са започнали след приемането на закона за службата, който е "калпав и изготвен от некомпетентни хора“.

"Една от грешките в него е началници на службите да стават лица не от системата. Те деформираха службата. Те нямаха опит, а спецификата на службата е много различна и от МВР, и от военна полиция, няма аналог“, коментира  той.

Освен това, по думите му, се е създала психоза в обществото срещу службата.

"Първо трябва да се промени законът", смята ген. Владимиров.

Според него в закона е допусната и "политическа насока".

Освен това ген. Владимиров заяви, че през 2004 г., когато той е бил шеф на НСО, бюджетът на службата е бил 13 млн. лева, а сега е 40 млн. лева.

Според него в последните години се разширява кръгът на охраняваните лица, без обаче това да се налага от обстоятелствата.

Владимиров смята още, че щатът на НСО е прекалено раздут.

"Президентът го охраняват трима, има други с по пет – шест човека охрана, това е разход на сили и средства и заради това не стига бюджетът“, каза той.

Според него професионалисти напускат службата, много трудно се назначават на работа нови кадри, особено шофьори, защото и заплатите не били големи в НСО, а трябвало и да се засили подготовката.

"Обидно е хората да наричат служителите на НСО пазванти, те не са супермени, те са подготвени хора, но и на тях може да им се случи да направят катастрофа, много рядко е по тяхна вина“, сподели още ген. Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закриваааааааааааааааааааааааааааай!
114
0
 
9
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
Обидно е да се наричат пазванти.Не бе генерале. аз ги наричам гавази .Щото освен да си бършат *** не могат друго.Иначе работа в селското стопанство и в строителството бол.
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Обидно е хората да наричат служителите на НСО пазванти, те не са супермени, те са подготвени хора, но и на тях може да им се случи да направят катастрофа, много рядко е по тяхна вина, сподели още ген. Владимиров.---Напротив. Дори и кучетата в тази държава знаят, че почти винаги е по вина на НСО.
112
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАКРИВАНЕ НА УБО НЕМЕДЛЕННО! ТОЛКОЗ...
111
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе само да питам ако беше сгазено някое внуче на Борисов какво правим?!Днес не е ама утре?А?!!!Хайде стига с двойния аршин!Спрете се!!!!!
110
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този тумор останал от соца трябва да се закрие!Всички там са връзкари и си карат като едно време!Да се закрива!Аз няма да плащам за да ми газят децата!!!!!Това е служба за па ра зи ти!!!!
109
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КомплексариТъй ги обучават ако питаш мене... Да "всяват респект". И как го всяват - като изблъскват другите, секат им пътя и ги изблъскат извън платното....Не всяват респект, а всяват параноя, паника и бепорядък, не че хаосът на пътя не е пълен и без тях.
108
0
 
18
 
! Отговори
. преди 4 години
Определено трябва да се намали щата на НСО както и прекалено скъпият автопарк.Подготовката на личния състав е незадоволителна.Гардовете са просто скъпоплатени таксиметрови шофьори.И не на последно място е необходимо да се ограничи ползването на тази служба от всеки чиновник.
107
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много шум се вдигна, понеже шоферчето беше от екипа на президента, когато кортежът на Караянчева помля цяло семейство, всички медиии мълчаха, сега за произшествие за което шофьорът няма грам вина са трътгнали да го линчуват.Продажен медиен слугинаж.
106
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закриване и толкова!И без това властимащите си имат частни охранители,а за транспорт и на таксита може!МАса пари се дават от данъците ни за тия кияци там,за да се правят на Рамбовци!Марш навън да се трудят!!!!Лентяи с пагони!!!!Марш!!!
105
0
 
22
 
! Отговори
Комплексари преди 4 години
Абсолютно безсмислена службица. И следа няма от някогашните подготвени гардове - това сега са неуспяли мутри в костюмчета с много комплекси. Не случайно и инцидентите с техни коли са толкова често. Това, че на никой не му се занимава да свитне някой политик, не означава че си вършат работата. Най са ми любими по ул. "Бачо Киро" в София, могат спокойно да си пуснат специалният режим и да си направят нарушението, но не карат като обезумели срещу колите, без никаква индикация, та даже се отварят..
104
1
 
19
 
! Отговори
DDD преди 4 години
До Георги: 90% от "служителите" в тази измислена служба /НСО/ не знаят какво означават понятията "дефанзивно" и "тактическо" шофиране, и ако, не дай си боже, попаднат на пътя на някой от старата гвардия, свет ще им се извие!... По-големи безхаберници и въздухари от тях просто няма!
103
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто съдиите решават в полза на "нашите хора" или на който си плати повече.
102
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът не е в самата идея на НСО, а в това, че съдът не съди безпристрастно. Търсят се телета под вола, за да се намали вината, когсто е ясно, че без превишена скорост това нямаше да се случи. Търсят се оправдания като за наши хора. И в случая с ромът с Лендкруйзър, който уби дете и осакати друго - пак същото. Случаят се замазва. Без драстично превишена скорост, тези деца щяха да са живи.
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на кого са роднини?
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До връзкарте повечето хора в министерството са без средно образование :D
99
1
 
19
 
! Отговори
връзкар преди 4 години
Познавам шофьор в министерство без завършено средно образование.
98
1
 
22
 
! Отговори
DDD преди 4 години
НСО /бившето УБО/ ВИНАГИ е слугувало на силните на деня. И ВИНАГИ са се чуствали безнаказани. Крайно време е да бъдат разформировани като ненужна структура и виновниците да си понесат отговорността! Много ще се израдвам да видя Тиквоний или Делянчо на улицата без охрана! Голема радост ще падне!...
97
33
 
3
 
! Отговори
Георги преди 4 години
90%от пишещите тук са некадърни тюфлеци който няма как да влязат в НСО защото са некадърни и само злобеят срещу хората
96
1
 
16
 
! Отговори
ОРОЗ преди 4 години
Естествено че е раздут.На много *** трябва да слугуват .Сигурно и при Тошовото управление сигурно , ОБО е било с по-малък щат.