Удължават срока за групово ловуване на дива свиня

Ще може да се ловува до края на януари
8
Удължават срока за групово ловуване на дива свиня
Снимка: Булфото, архив

До 31 януари се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в цялата страна. Мярката се предприема със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Целта е максимално редуциране на популацията на дива свиня във всички ловностопански райони на страната като мярка за ограничаване разпространението на заболяването Африканска чума по свинете.

Още по темата
Със заповедта отпада забраната за лов в територии, в които е установен случай на африканска чума по свинете, съобщиха от Министерство на земеделието, храните и горите.

Освен удължаване на сроковете за ловуване, със заповед на министъра на земеделието, храните и горите се отменя и зонирането на инфектираните зони при констатирани случаи на АЧС. Отпада забраната за лов в територии, в които е установена дива свиня с наличие на вируса.

Ловните дружинки следва да спазват стриктно мерките за биосигурност. За провеждане на лов, ловците предварително подготвят ями за загробване на остатъците от отстреляните диви свине.

Задължително трябва да се осигурят и препарати за дезинфекция и пръскачки, с които ловците да обработят използваните инструменти, облеклото, обувките, оръжията и принадлежностите към тях, както и автомобилите.

Всички отстреляни по време на лов диви свине задължително се изследват за вируса на АЧС като изследванията са за сметка на БАБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
5
 
! Отговори
Глигана преди 4 години
Ей Тази снимка не показва ли насилие над животното?????Никой......нищо.....ама ако е куче или котка........реееееев до небесата!И като вземат да ми се снимат с убити прасета и да се пускат в Сурат тефтера.....не е ли насилие?????Аааааааа?
2
5
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
Има много държави, в които ловът е забранен. Например Коста Рика. Там има завод на Intel. Тук ловът е разрешен. Имаме завод за капачки за буркани.Долавяте връзката нали?
1
6
 
11
 
! Отговори
Зайо Байо преди 4 години
Толкова чаках да се махнат от горите тези нахалници, а те им удължават срока.

Спонсорирани публикации