Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности за да внедрят шпиони

Днес те трябва да напуснат страната ни
Обновена: 26 яну 2020 19:50 | 26 яну 2020 18:35, Нели Христова
284
Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности за да внедрят шпиони
Снимка: БГНЕС

Днес руските дипломати, уличени в шпионаж, трябва да напуснат България. Единият е от осемте първи секретари на мисията на Москва, а другият - служител в Търговското представителство.

Но каква е била работата им в страната ни?

Още по темата

Според информация на NOVA от източници, свързани с разследването, единият от двамата изгонени от България руски служители в посолството в София се е интересувал от слабости в нашата Единна система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН) .

Дипломатът търсил данни за починали българи в активна възраст или такива, които постоянно живеят в чужбина. След това изготвял фалшиви самоличности на руски разузнавачи, които внедрявал у нас.

В официално становище на Кремъл от събота действията на България бяха обявени за "провокация" и руската страна си запазва правото на ответни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
8
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
НАТО и ФАЩ вън в чували ведно с лакеите им от данс и гешеватурата!За *** ли ни мислите с тези *** пропаганди бе !Не ви верваме :)
163
13
 
13
 
! Отговори
русофилите в затвора преди 4 години
Всичкото русофил дето защитава двете ватенки трябва да се третират като национални предатели - 20 години строга каторга.
162
6
 
5
 
! Отговори
До Българин преди 4 години
В правителството!
161
9
 
9
 
! Отговори
Българин преди 4 години
И къде са всички тези внедрени руски разузнавачи?
160
8
 
8
 
! Отговори
антифа преди 4 години
България е много лесна за чужди шпиони. Защото 90 процента от населението, около 6 милиона българи, са недоволни от режима на пожарникаря и са готови да му се противопоставят. Достатъчно е, някой чужд шпионин да седне в някое кафене, и кандидатите за агенти сами ще му се наврат в ръцете. И за това носи отговорност самият пожарникар!
159
3
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
нали братските народи не правят неправилни лоши неща помежду тях си?братски народ само в промитите мозъци на слабо.умните днешна русия не е братски народ дори на самите собственни поданници със сигурност е имало много повече нередни действия от руска страна но нашите служби са си мълчали или не разбрали
158
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък новото име на москва ще е Китай город
157
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият руски шпионин в България го внедри генерал Решетников, сега му забраниха да влиза у нас ама късно е чадо, неговият човек стои в президентството и управлява (разбирай предава България).
156
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън!
155
1
 
5
 
! Отговори
за съжаление преди 4 години
Един от най-добрите американски баскетболисти на всички времена - КОБИ БРАЙЪНТ е загинал в катастрофа с хеликоптер - на 41 години СНН , Ню Йорк Пост го потвърждават Много жалко :(
154
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мястото им е на въжето
153
5
 
17
 
! Отговори
До олгин преди 4 години
путин кога ще се омъжва за Ердо нали сега сте си братя славяни
152
3
 
5
 
! Отговори
бъркаш преди 4 години
До Анонимен 164 старо ти е инфото , около 400 млрд долара има Джуджан :))))и не ги държи в банка , ами всяка вечер се къпи в тях - нещо като Скрудж - онова анимационното филмче
151
12
 
7
 
! Отговори
аззазазазаз преди 4 години
До Анонимен 145 Нищо ще компенсираме с американските и турските шпиони Ооопссс грешка , колонията няма право да мисли самостоятелно , ще видим какво ще ни наредят пак от Вашингтон
150
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека се акцентираме върху Путинова Русия - тя е проблемът.Има много цивилизовани руснаци, които също го мразят и ясно съзнават, че страдат заради него и у дома и в чужбина.Те знаят, че той е едрокалибрен крадец с над $ 200 милиарда.Как иначе ще си обясним факта, че назначи нов премиер крадец милионер в зелено.
149
8
 
14
 
! Отговори
Въпрос ? преди 4 години
Къде пият антифриз и препарати за вана и къде уиски ??? Нямам повече въпроси....
148
0
 
4
 
! Отговори
123456 преди 4 години
До Анонимен 159 Прав си , гръмнат е , това е холограма сегашното
147
6
 
3
 
! Отговори
Есватини преди 4 години
До Анонимен 140 Преди тоа първо ще гоним амриканофилите българофоби с камъни Ама като знаем , че 70 процента от тях са предишни поконници на СССр и комунизма и , нищо чудно като започнат гоненията , отново да се пребоядисатПС - "Есватини" , пък е новото име на Свазиленд - бонусче :))))
146
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички я мразим да немислиш че дори руснаците обичат московското блато ..
145
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама Кремъл още седял - а аз мислех, че американците вече са го гръмнали!