Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности за да внедрят шпиони

Днес те трябва да напуснат страната ни
Обновена: 26 яну 2020 19:50 | 26 яну 2020 18:35, Нели Христова
284
Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности за да внедрят шпиони
Снимка: БГНЕС

Днес руските дипломати, уличени в шпионаж, трябва да напуснат България. Единият е от осемте първи секретари на мисията на Москва, а другият - служител в Търговското представителство.

Но каква е била работата им в страната ни?

Още по темата

Според информация на NOVA от източници, свързани с разследването, единият от двамата изгонени от България руски служители в посолството в София се е интересувал от слабости в нашата Единна система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН) .

Дипломатът търсил данни за починали българи в активна възраст или такива, които постоянно живеят в чужбина. След това изготвял фалшиви самоличности на руски разузнавачи, които внедрявал у нас.

В официално становище на Кремъл от събота действията на България бяха обявени за "провокация" и руската страна си запазва правото на ответни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците трябва час по-скоро да бият пръта на руснаците от България.
143
4
 
3
 
! Отговори
не рзбрах преди 4 години
До Анонимен 152 Кой мрази Русия ?
142
7
 
5
 
! Отговори
12345 преди 4 години
До Докога ?Богата си е , не я мисли Путин увеличи златните и резерви до 460 млрд долара някъде , а при Елцин почти бяха занулени Отделно запасите и на природни богатства се изчисляват на 76 трл.долара
141
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майната им на Кремъл ...Тук е България...,,
140
7
 
3
 
! Отговори
Нур султан преди 4 години
До BG-Гражданин 141 Нали съм добричък ей ти линкче да видиш данните за имиграцията в Русия , ще се изненадаш приятно :)))https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_RussiaПС - Ако не знаеш , Нур Султан е новото име на столицата на Казахстан - от Астана стана Нур Султан , бонус знания ти давам :))). А преди столица беше Алмати / Алма ата /хич не четеш, освен за Америка фърст , и САЩ най-хубаво , без мен си загубен :))))
139
7
 
10
 
! Отговори
Докога ? преди 4 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?
138
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия няма бъдеще всички я мразят и като цяло тя сама си е виновна за това Що никой немрази Беларус или Киргистан например ?
137
7
 
4
 
! Отговори
ази преди 4 години
До BG-Гражданин 143 Акцентът и е британски с малко френски нотки :))))А по темата , украинците си го казват, от преди дни преди дни инфо - "Украйна от 2001 насам е намаляла с над 11млн души от 48.5 на 37.3 . Сега порови се в нета , виж колко украинци емигрираха в Русия покрай гражданската война - бяха някъде около милион . В момента в Русия живеят над 2.6 млн украинци .
136
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трима изгонени руски шпиони за последните 5 месеца. За същото време руснаците са внедрили 30 шпиони у нас. Ако я караме с тази скорост ще ставаме все по зависими и зависими от Русия.
135
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше да ги обесим след като са с фалшиви документи не ги пази никаква конвенция и на практика са терористи
134
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Многократно съм го казвал на предателите русофили и пак ще го кажа. Русофилската партия БСП може да вземе властта само ако се откаже открито и честно от слугинажа на Русия и от русофилството. Българина поумня и вече не се връзва на глупавата руска пропаганда за братство и освободителство.
133
13
 
9
 
! Отговори
абв преди 4 години
Истината е че в България няма какво да се разузнава, нито има технологии нито армия.Всичко това са игрички на западните служби и продажните им слуги тук
132
3
 
7
 
! Отговори
:))) преди 4 години
До абвРазсмя ме!
131
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те внедрили 200 шпионина, ние гоним 2... трябват по-мащабни мерки, какво е туй 2? изгони 20!
130
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тия гнусни руски шпиони имат наглостта да искат да им строим газопровод за сръбското русофилско мекepенце Вучич.
129
16
 
8
 
! Отговори
абв преди 4 години
Ахахах, по-голяма тъпотия не бях чел.Руснак с паспорт на Драган Петканов с чист български език без акцент се внедрява в изборната система за да разузнае с колко кебапчета се купува глас в Столипиновоахахаха
128
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Рон БургундиЕзичниците руснаци ли са православни? Хайде скрий се с тъпотиите си. Православните не се занимават с отровителство и геноцид на цели народи попаднали им лапите като руснаците.
127
8
 
15
 
! Отговори
BG-Гражданин преди 4 години
До какъв е проблемът ... Дали половин Украйна ще мине към Матушката ти, ще го кажат и вече го казаха украинците, а не такива като теб които само по паспорт се водят български граждани, но говорят с руски акцент и си лягат и стават с портрета на бащицата путин ... !!!
126
17
 
10
 
! Отговори
Рон Бургунди преди 4 години
До всички соросоиидни *** : Вие плюете срещу една православна страна, която НЕ познавате и са надупвате на американците, които също не познавате. Англосаксонците нямат НИЩО общо с православният свят, те ни ненавиждат .....но са отявлени лицемери. Който е живял в тия държави знае какво говоря. Русия може да не е цвете, но запада ни мисли само лошото, набийте си го в кратуните. Запада ни иска само като ресурс и плацдарм за война....
125
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 136Соломон Паси е по-българин от всеки русофилски фанатик.