Четвърта степен на риск обявиха у нас: Не пътувайте до Китай!

След съвещание при Борисов: Мерките за контрол са затегнати
Обновена: 1 фев 2020 16:14 | 1 фев 2020 16:12, Веселина Йорданова
88
Четвърта степен на риск обявиха у нас: Не пътувайте до Китай!
Снимка: Правителствена пресслужба

Четвърта степен за риск е обявена като предупреждение към българските граждани да не пътуват до Китай. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева след съвещание при премиера Бойко Борисов.

Още по темата
Няма как да забраним на българските граждани да пътуват до Китай. Молим ги обаче да осъзнаят високата опасност от разпространение на коронавируса и да не пътуват дотам поне в следващите няколко седмици, докато светът не намери решение на проблема, написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook.

Oще днес ще затегнем мерките за контрол, така че хората да са сигурни, че правим всичко възможно. Рискът в момента е много голям, обяви премиерът.

В съвещанието при него участваха още министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, на вътрешните работи Младен Маринов, както и представители на компетентните органи, които следят ситуацията с коронавируса.

Участниците в съвещанието са набелязали редица мерки за опазване на здравето на българските граждани.

Има готовност за обявяване на пета степен на риск другата седмица, която означава забрана за пътуване до Китай.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
32
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
А бе те хората до магазина не могат да отидат тия до Китай да не сме ходили!Шизофреници!
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе наистина ли тия сеяндури са бавноразвиващи се и безмозъчни. Кой чакат че не обявят най висока степен на опасност и не затворят границите. Или Брюкселското зейе ше им го опъне изотзадека. Във всички територии на западналите има болни от този вирус мислите ли че някой триполов няма да ви го внесе. Карантинният период е 14 дни това означава че вече някой западняк е влязъл без симптоми но е преносител на вируса. Първо ще пламнат служителите на летището а след това и *** ви и баща ви и сестра ви
44
14
 
11
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 4 години
Много истерия за нищо и никакав си коронавирус. Заболели 10-20 хил китайци (неофициално с тези, които още не са изследвани да са около 100 хил), а са починали стотина - главно възрастни и хронично болни, и то в 9-милионен гъстонаселен град. Че то това си е едно голямо нищо! Ако имаше обикновен грип, както всяка година, заболелите и жертвите биха били повече. Яжте, пийте, носете си новите дрехи и вупбще нито четете, нито гледайте, нито слушайте новини! Ще живеете по-спокойно.
43
1
 
19
 
! Отговори
дедо Боре преди 4 години
Икономическа диверсия - причи грип, свинска чума, нещо си там по овцете, ебола...всяко чудо за три дни.
42
3
 
18
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Гледайте в Перник да не плъзне някаква епидения, че тогава и залавянето на десет Черепа няма да помогне на ГЕРБ!!!Агент Кевин Баладур!ЦРУ!!!
41
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4-та степен риск, код червено, операция тиква... малко повече шоу де...
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоалетни-води, мокри кърпички, храни и други много евтини продукти ми идват от китай, после ходиме по площадите дето ми тропате хора, и лекичко пръс пръс китайски ароматен парфюм. И не съм сам, с други като мен се уговаряме и го правим заедно. Аз обичам да го правя, нещо като хоби ми е това с пръскане на вирусите, имам си мои вярвания за естествения подбор в еволюцията. Но другите с които го правиме не им знам мотивите, а и ми е неудобно да ги питам лични въпроси, просто се радвам че го правиме
39
0
 
17
 
! Отговори
шоп преди 4 години
И никакво ходене на Илиянци.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вуте, нема страшно ! Споко ! Пекин е у Виетнам ! Питай Караянчева- ще п отвърди !
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета рубриките разбирам, че китайците разработвали биологично оръжие в Ухан и били доста напреднали. А понеже нямало симптоми го изнесли навън. Някои от лаборантите умрели. Вероятно генетическия код да не е от нашия ген, защото *** сме редки тапирове. Значи сме защитени по природа.
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро българите в чужбина масово ще се паникьосят и масово ще почнат да се завръщат ие много възможно да има такива дето са го липнали.
35
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не дойде от Китай ще дойде от Западна Европа,ще го докарат нашите гастърбайтериработещи в Германия,Франция ,Испания.
34
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът е китайско производство и като всичко китайско ще се скапе преди да дойде при нас. Така че, пийте по едно утре за празника.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако са измислили на тази среща ваксина срещу вируса, да не се бавят, яденето после, веднага да помогнат на Китай. Софрата после
32
3
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Такива като теб ми сменят крушките и ми мият банята.
31
1
 
15
 
! Отговори
Не се косете преди 4 години
Няма страшно. Слабоумните не са застрашени. Имат имунитет.
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все видни виросолози се събрали
29
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калинките и техния вожд изглеждат толкова жалко, тъпо и нелепо занимавайки се с маловажни проблеми. Толкова са безполезни и ненужни, че проблемите оставени на самотек по-добре биха се решили без тяхната намеса. Впрочем има ли един проблем от последните 10 години, който да са го решили.... едва ли.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една секунда след снимката, Боко:- Аре стигА снимАхте, да влиза кетаринга, че сме Огладнели, да апнем, да пийнем
27
6
 
8
 
! Отговори
хахахахаха преди 4 години
Откъде знаеш, че е здрава е пич? Лекар ли си? И да си тествала ли се е, тука за една *** ще заразите някое дете най-малкото.Толкова сте прости и безпринципни, че и мизерните ви заплати са ви много.То затова вълци като премиера ви стрижат, че докато мнозинството сте такива винаги ще има вълци.Аз лично мога утре да се изнеса горе долу където си искам, яд ме е за нормалните хора който няма да могат и страдат заради офцете.Стига толкова, че на час бая ми плащат...