Коронавирусът идва от прилепи, ваксина - до една година

Заразени са 16 000 души, починали са 360
3 фев 2020 15:31,
24

96% е вероятността новата световна заплаха - китайският коронавирус, да е мутирал в прилепи, след което да се е пренесъл върху хората. Това стана ясно от думите на консултанта по геномна диагностика към Медицинския университет в София проф. Иво Кременски. В студиото на "България сутрин" той категорично отхвърли възможността вирусът да е разпространен от човек.
Още по темата

Вирусът се приспособява и вече може да се предава от човек на човек, а вчера беше установен първи смъртен случай извън Китай.  Разработена ваксина все още няма.  Потвърдените смъртни случаи вече са над 360, а официално заразените са над 16 000.

"Скоростта, с която беше открит и беше информирано обществено, е безпрецедентна. Ваксините, които досега са направени за вируси, са правени години. Но при тези възможности, които има науката, до една година ваксина ще има. Правят се множество експерименти върху много обекти. Пуска се, когато са сигурни, че няма риск за човека", обясни проф. Кременски.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че самият вирус не е нов и се променя. Става вреден от почти безвреден. Непрекъснато се появяват милиони мутации, повече от които не са вредни. Но е естествен процес да се появи вредна мутация, стана ясно от думите на специалиста.

А снощи двамата български граждани, които поискаха да напуснат китайския град Ухан заради новия короновирус, пристигнаха у нас и бяха настанени във ВМА. За щастие не са установени отклонения от нормата. Направеният им тест е отрицателен за новия коронавирус.

Според проф. Кременски това, което се прави в България, е сигурно и ефективно - постъпването в болница. Има опит, има възможност, отбеляза той.

"Вирусът се предава и дихателно, маската трябва да бъде подходяща. Този вирус ще си отиде, но генетичните болести ще останат", завърши проф. Кременски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Според други източници са плъхове, според трети, може да са кучета, котки, маймуни комодски варани и пътен бегач преследван от койот. Що за простотии?
16
0
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Смъртност през цялото време около 2%. Не знам, но лекарите да кажат дали 2% са хората с отслабена имунна система, болни и др., за които всеки грип би бил фатален.
15
1
 
4
 
! Отговори
ПРИЛЕПА преди 4 години
В Индия има хора живеещи с прилепи в къщите си. Хранят ги, грижат се за тях. Има други живеят с маймуни, змии. Ако Индия пламне с такава инфекция става глобална пандемия.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавирусът идва от същите лаборатории,които навремето ви пуснаха по същия "апокалиптичен" начин и луда крава и свински грип и СПИН(помните ли,него го приписваха на някакви африкански зелени маймуни),сега пък,прилепи били виновни!А случайно да си спомняте ,на какви маймуни ви правиха тогава и как щеше да свърши Света?Помните ли бе,или помните до следващата мания,която ще ви пробутат световните политици и медии?!След което започва да ви обхваща следващото поредно безумие...докато ви доят,до
13
1
 
7
 
! Отговори
ЕПРУВЕТКА преди 4 години
До Анонимен 5За нечетящите - повечето вирусни и бактериални инфекциозни болести са са "прескочили" от животните по едно или друго време в историята. Чума, едра шарка, морбили, HIV, ебола, антракс, разни видове грип. Този коронавирус е просто най-новия в списъка.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TAKALI KAZAHA AMERIKANCITE
11
3
 
8
 
! Отговори
бг преди 4 години
Вируса идва от лабораториите на Илюминатите. Хората живеят с прилепите хиляди години. Колкото и СПИН дойде от ***.
10
1
 
9
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
Знаех си че Батман е замесен
9
2
 
12
 
! Отговори
Ричард Лугар преди 4 години
Още преди една две години Русия предупреди че в Грузия в нарушение на международните правила САЩ разработва биологични оръжия изпитват токсични препарати с висока смъртност в центъра "ЛУГАР". Който се намира между Русия и Китай.
8
5
 
16
 
! Отговори
Bylgarin преди 4 години
Няма нищо по мръсно от азиатски пазар било то в Китай, Индия, Сингапур, Тайланд или другаде. Няма да забравя когато за пръв път посетих Сингапур преди 30 години видях как в центъра на града, на пазара изливат с кофи кръв и мръсотия на улицата, също както правят в Африка.
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ваксина до една година" Хахаха Те тези които са я пуснали в Китай вече я имат. Ха на бас че ваксината ще се "открие" я първо на прословутия с чудесата си Остров на кралицата , я в някоя от "гениалните" лаборатории в САЩ, я някой "уникален" учен евреи ще "регистрира пръв своето откритие"
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Наберете...,нечовешко е. Пълна диващина и деградация, а другарите как само рипат и хвалят Китай.
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости!Да не би до сега да е нямало прилепи и змии.паднали са в Китай от деуга планета.
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта по официална статистика из цял свят имаше почти 17 500 заразени из целия свят и това са доказаните случаи. В момента са повече, гадая, но 20 000 е реалистична цифра за установените със това заболяване. Моля Ви, комунисти-експерти далече от студиата, те не си знаят цифрите, а какво остава другото.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ся кво?Китайските трудови войски трябва да строят 16 болници.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези жълтури ядат прилепи.змий.плъхове.после олеле..
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, да, не е от лабораторията в Ухан. Сигурно.