Провериха шефа на ВВС, няма основания да бъде наказан

Няма укрити документи, става ясно от доклада
75
Провериха шефа на ВВС, няма основания да бъде наказан
Снимка: архив, БулФото

Приключи проверката по случая с командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

В доклада на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, който е и пряк началник на командира на ВВС, не се съдържа предложение за налагане на административно наказание на генерал-майор Стойков.

Още по темата
Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната, като публикуваха доклада.

Проверката беше извършена по нареждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с изнесената публично информация, относно проверка на КПКОНПИ за командира на ВВС.

Прокуратурата разпространи запис от предполагаем разговор между Стойков и президента Румен Радев по разследване на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) срещу държавния глава. От разговора се предполага, че Стойков може да е възпрепятствал разследването.

От доклада на Боцев става ясно, че през май КПКОНПИ иска допълнителни документи по разследването, защото смята, че не е получила всички след исканията си през април. Те са изпратени допълнително.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
21
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Нещо не им мина номера. Дайте да видим сега кой и как е допуснал подслушване.
42
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно птиченце ми каза, че камионите от Пловдивската парашутна бригада са обърнали малко преди Шопия... САМО ОЩЕ ЕДНА ИЗДЪНКА на *** на боко и камионите ще влязат в Шопия, камионите няма да са само от Пловдив и Генерал Радев ще прочете новините в 20:00...P.S. герберунгели, опичайте си акълите!
41
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпленията са налице, крил е документи и е възпрепятствал разследване, Каракачанов, уволнявай и проверяващия и проверения, а Радев да подава оставка, това е човек с нисък морал и не заслужава да е президент на България.
40
2
 
16
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 години
Все пак каракачанката как допуска послушване на шефове във МО? Срам за бългаското воинство!!!
39
5
 
9
 
! Отговори
амиии преди 4 години
До Анонимен 37А като не е виновен , и като не е направил нищо незаконно , какъв да го изкарат ?Фактът е един , гешев и компания се издъниха с този компромат , ама явно ще им се размине . Едва ли някой прокурор , ще тръгне да ги разследва .
38
1
 
8
 
! Отговори
2222 преди 4 години
До Анонимен 34Нали сам знаеш ,че приказваш глупости Дори и ГЕРБ дадоха се снишиха ,защото просто няма доказателства за каквото и да е извършено престъпление
37
2
 
12
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
абе чук двама приятели в личен разговор ще си говорят както искат, ти ква работа имаш да слухтиш незаконно, къде има подписано от съдия разреление за СРС ,никъде. Срам за правова държава в ЕС . Каква е тогава разликата между Бг и Русия, методите са еднакви тип КГБ
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като на генерала са му поискали документи, защо са необходими подслушвания. Той или предоставя документите или не ги предоставя - за да се удостовери, че не е предоставил нещо от поисканото не е необходимо да се подслушва. А ако не е подслушван за това, възниква въпроса, за какво е подслушван?
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34 - И какво точно се чува което е незаконно бе ***?
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то ясно, че ще го изкарат невинен..
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с това подслушване прокуратурата се издъни, тъй като то е случайно прихванат разговор на тема Радева, а реално незаконното подслушване е било за друго, вероятно сделката със самолетите. Това записче просто е било отделено за удобния момент . срещу Президента Радев. Въпроса е защо се подслушват незаконно шефовете на армията, шефа на моряците и него ли за сделката с корабите....
32
2
 
5
 
! Отговори
ген. Ончу преди 4 години
аз съм ген. Ончу, шеф на ВВС на новосъздадената държава Дрисландия, остров в Тихи океан. набирам кадри за войската, желаещите трябва да заплащат месечно 3 000 евро такса плаж.
31
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това може да се случи само в бг,президент,генерал всичко мирише на п......я,на записа всичко се чува точно и ясно и двата са виновни но какво от това само шум...
30
4
 
19
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Така и неразбрах защо го проверяват когато някой незаконно го е не само подслушвал, но и записвал!
29
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деса пиарката, явно за нищо не я бива, радев с триста зора я е назначил в казармата, да чисти денонощно загорели пушки
28
9
 
3
 
! Отговори
Подкрепям ГЕШЕВ! преди 4 години
Това е доказателството че Гешев работи с полезна хитрина. Дигнаха мерника на Президента и ВВС-Командващия и ето днес Импичмънта бе сритан с думата ДОВЕРИЕ, Нашият Президент няма доверие към Правителатвото. И дума с/у Прокурора. както е тругнало Гешев като нищо ще закопчее и Предишев, оня с ябълковата пловдивска градина дет е купена за нула 2 лева
27
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Sram za pagona.
26
2
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
куче влаче рейс диря нямакакто се пее в една песен подходяща за случая
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Че то обвинението за държавна измяна стои перманентно.Като му дойде времето...не варкай !
24
3
 
23
 
! Отговори
до герберастите преди 4 години
абе много сте актив ни за едно не съвсем (може би) ясно назначение. А защо не бяхте толкова активни когато ББ даде 2 шамара (и 40 милиона) на зетя си Стенли? Или когато дрогиран министър си уби детето а в резултат получи само повишение?Или когато министър живее с години на аванта (престъпление по смисъла на закона, освен това дадена от олигарх) и не може да даде смислено обяснение защо?