Маркус Зьодер: Всички се сменят, Борисов остава премиер!

Българският министър-председател се похвали с граничния контрол
179
Маркус Зьодер: Всички се сменят, Борисов остава премиер!
Снимка: Правителствена пресслужба

България контролира напълно ситуацията с миграционния поток и продължава да поддържа високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС. Граничната сигурност остава наш приоритет.

Това изтъкна българският премиер Бойко Борисов, който разговаря с премиера на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер в рамките на Мюнхенската Конференция по сигурността.

Още по темата
"Само ние се справихме с нелегалната миграция, най-ниската безработица, 3.7% постоянен растеж на БВП, 10% вдигане на доходите всяка година, много немски инвеститори. Имаме фискален резерв, валутен резерв, стабилен курс евро-лев, втори сме след САЩ по инвестиции в отбраната", заяви още Борисов в началото на срещата.

"Аз пък мога да кажа, че единственият, който винаги остава на своя пост като премиер, независимо какво се случва, е Борисов. Всички в Европа се сменят, обаче един остава", обърна се премиерът Маркус Зьодер към българския министър-председател.

В рамките на срещата двамата премиери обсъдиха детайли по инициираната от тях среща между баварския и българския бизнес в София, която ще е допълнителен стимул за задълбочаване на двустранните икономически връзки.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна важността на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна и подчерта, че България ще продължи да полага усилия в тази посока.

Премиерите на България и Бавария бяха единодушни, че потенциал в задълбочаването на двустранните контакти има още в иновативните производства с висока добавена стойност и развитието на технологиите.

Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от интензивните политически контакти през последните години, както и динамичните връзки в областта на вътрешните работи, сигурността и туризма. Борисов и Зьодер обсъдиха актуалната миграционна политика на ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Никой не се съмнява в избирателния процес на Германия, но подобно изречение към Българския има ясен намек.
13
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце форевър. Едно време се подиграваха че комунистите били на влас 45г а сега Боко и Сие ги догонват. До тук само 30г ... стягайте се за още поне 10г мизерия, все пак трябва да затвърдим позицията си на блато в ЕС, нали?
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама мигрантите искат в мю мю нхен, а не в България.
11
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ниската миграция е понеже мигрантите избягват България понеже сме най бедни. ниската безработица е в следствие на това, че милиони избагаха в чужбина, а и много безработни не са се регистрирали като такива
10
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце, подиграват ти се, бе.
9
3
 
35
 
! Отговори
!?! преди 4 години
От клупостите, които Тиквун е изговорил се разбира само, че е почнал да празнува Зарезан от сутринта.
8
3
 
23
 
! Отговори
айден байден гзайден преди 4 години
Тоя да не е от фондация Ханс Зайдел,дето направиха на мутрев партия и го качиха на трикракото столче...
7
3
 
26
 
! Отговори
от новините преди 4 години
Икономиката на България нараства най-слабо от 1 годинаОтчетен е най-слабият темп на растеж на БВП от последното тримесечие на 2018 г. Инфлацията е най-високата от януари 2013 г.
6
3
 
45
 
! Отговори
sss преди 4 години
точнен превод: "всички ви се смеят, ..."
5
3
 
32
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Ми Бай Тошо 2
4
1
 
22
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Хич не е толкова фино!
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този удобно не помни Меркел от колко години не се е сменяла,затова говори такива глупости.. Като ходи при Путин не му каза и на него същото.
2
5
 
46
 
! Отговори
Garibaldi преди 4 години
Финно намекване че Бойко е мафиот.Но едва ли Боко Чукундура ше го разбере.
1
2
 
34
 
! Отговори
E, преди 4 години
личи си че е бил близо до др. Живков!