Украински гражданин е под наблюдение за коронавирус в Стара Загора

Мъжът се е върнал от Китай, резултатите - до 24 часа
Обновена: 16 фев 2020 20:32 | 16 фев 2020 19:15, Анисия Иванова
174
Украински гражданин е под наблюдение за коронавирус в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Украински гражданин е настанен в Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" АД за наблюдение, съобщиха от РЗИ - Стара Загора.

Той е с постоянно жителство в Стара Загора, но през последните три години е пребивавал в Китай, откъдето се е прибрал на 4 февруари.

Поради еднократно повишаване на температурата и инфекциозна бдителност е хоспитализиран. Взет е носогърлен секрет за изследване на коронавирус 2019-nCoV, който е изпратен в Националната референтна лаборатория в София.

Очаква се резултатът да стане ясен до 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Операцията по разпространението на вируса в цял свят е в ход. Всички уж си прибират хората (много хуманно), но всъщност си го докарват в страните. Този като е бил в Китай да си заминава отново там!За хубавините ходят навън, а тук си носят само лошотиите...
107
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И все пак никой не може да отрече ролята на СССР в разгрома над фашизма."Че аз не се сещам някой друг да е участвал в разгрома на фашизма...
106
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връщайте го в Киев. бързо. Те там знаят как да се справят с такива. последно гориха бременни жени живи, доколкото се спомням. Няма да харчите парите за пенсиите на родителите ми за такива недочовеци.
105
2
 
15
 
! Отговори
сигурно е преди 4 години
Това е украинецът дето онзи ден писа негативни коментари в сайта на днес.бг срещу Путин и Русия с прякор Чебурашка. Путин му прати Новичок ,защото не прощава и не забравя.
104
1
 
1
 
! Отговори
До 115 преди 4 години
Можеш и без очила. Важното е да не си търкаш очите. Да си миеш често ръцете.
103
0
 
1
 
! Отговори
До 114 преди 4 години
Много съм далече от Щатите! Не ръси глупости ако обичаш!Вечните дървени философи дето от всичко разбират!
102
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И все пак никой не може да отрече ролята на СССР в разгрома над фашизма.
101
5
 
8
 
! Отговори
трябват и очила преди 4 години
Вируса влиза през очите, трябва не само съответен клас маска, но и съответен клас очила - очилата са доста скъпи! така, че като беден българин и бял р0б ще разчитам на имунната си система - ако се разболея да прескоча трапа! ако не - дано попадна в Рая, ама тоя дето ми се полагат 72 девственици!!
100
1
 
6
 
! Отговори
до 113 преди 4 години
още има докато станеш експерт, N95 е стандарт за САЩ, в Европа N95 - не се ползва! Така, че FFP3 клас маска ти трябва, цените в момента са спекулативни!!
99
6
 
4
 
! Отговори
Маска преди 4 години
Писах, но са ми изострили коментара.Живея в чужбина. Маската която тук препоръчват и предпазва от респираторни инфекции е N 95. Тя е за многократна употреба, пере се. Има специални филтри и покрива плътно.. Има я по аптеките или си я поръчвате от нета.
98
1
 
9
 
! Отговори
числата днес преди 4 години
100 умрели - това е добре, вчера бяха 142; нови болни - 2042 - не добре, вчера бяха под 2000 номите случай. с други думи епидемията си върви, забави се малко - само по около 2000 са новите случай на 24 часа, но 2000 по 2000 и вир става!
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Китай маски в момента въобще не се внасят, те още от началото на епидемията бяха изкупени и в момента имат голям недостиг. Самите китайци ги поръчват от чужбина. Накакви хора от САЩ бяха писали в Ютюб, че на страниците на маските в американския Амазон има много въпроси от китайци, а тяхните поръчки с маски като никога са били анулирани, защото те изглежда изкупуват всички налични количества.
96
3
 
12
 
! Отговори
Дърт ерген преди 4 години
Украинките са брутални........,много ги харесвам.
95
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О,не чакайте Бойко Борисов да вземе някакви мерки-той се интересува от магистрали,да получава награди да му се възхищават.Изобщо все неща които да му галят егото.В работата си имам един колега който се опитва да го копира като поведение-общо взето впечатлението е на глупав страхлив и силно комплексиран човек неспособен за нищо освен да се надува и прави на велик.И той бивша кука като вожда.Такива с лопата да ги ринеш за нищо не стават.
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то трябва да купуваме американски стоки. Ми то по-добре шистова газ от цивилизовани американци които ядат печено барбекю отколкото стоки от китайци които ядат живи мишки! Ми то трябва да спрем да купуваме руска газ.
93
1
 
8
 
! Отговори
Руснак преди 4 години
Поздрави за 99За неделя вечер добре си се подкарал..
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Бойко Борисов кога ще дигне мерезето, кога ще ни дойде някой да ни го дигне мерезето?
91
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус е заради яденето на живи животни. Не случайно най-много случаи има в Китай, а в Европа във Франция, даже във Франция има една жертва, французите ядат живи миди и буболечки които мърдат в сиренето мимолет което се смята за френски деликатес, а на мидите капват лимонов сок и мидата трябва да трепне да се уверят, че е жива преди да я изядат.
90
2
 
9
 
! Отговори
Godt преди 4 години
Ми то летище София и всички митници са като разграден двор. Няма термо камери ни тестове и всичко си се внася. Министерство на здравеопазването пак спи.
89
2
 
15
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
Тези нашите умници от НЗИ, РЗИ и прочие още ли не са разбрали, че всеки идващ от Китай трябва да се карантинира и изследва за 2019-nCov....?