Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

Генералът е издъхнал след кратко боледуване
Обновена: 27 фев 2020 23:41 | 27 фев 2020 23:18, Веселина Йорданова
69
Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев
Снимка: архив, БулФото

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев почина тази вечер след кратко и мъчително боледуване, съобщиха от Министерството на отбраната.

С честната си служба в Сухопътните войски, с принципното си отношение и воля за решаване на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния пример на командир, загрижен за своите подчинени, генерал Андрей Боцев ще остави трайна следа в съвременната военна история на България.

Ръководството на Министерството на отбраната и Българската армия изказва искрени съболезнования към роднините и близките на генерал Андрей Боцев!

"Тъжна вест. Бог реши да прибере при себе си ген. Боцев. България загуби един честен офицер. Светла му памет!", написа Милен Михов, депутат от ВМРО и зам.-шеф на комисията по отбрана в профила си във Фейсбук.

"Беше мъж на честта и боец. Днес Българската армия изгуби един пример за подражание. За мен, като министър, този човек беше верен съратник в делото ми да възвърна славата на Българската армия", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Ген. Боцев е роден в Гоце Делчев през 1959 г.  Професионалният му път минава в Сухопътни войски като е командвал взвод, рота, батальон, полк и бронетанкова бригада. От юни 2014 г. е командир на Сухопътни войски, а през 2017 г. бе назначен за началник на отбраната от президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: армияАндрей Боцев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
12
 
! Отговори
к преди 4 години
До ЛЕНИН МОРЕНОМалака,ще ти обясня кои български боляри са живяли и управлявали в днешна Гърция,до падането под турско робствоБългарския болярин Симеон(той е управлявал най-голямата област,която се е намирала в днешна централна Гърция и чак до Пелопонес), до него,в областта на североизток е управлявал българския болярин ХлапенНа север от областите на Хлапен и Симеон са управлявали болярите Крали Марко и Богдан,в днешна северна Гърция са управлявали българските боляри Богдан и Углеша,на север
21
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ейй то пък не може човек да попита някой какво е работил?Нещо срамно ли е?
20
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз уважавам хората които си изкарват парите с труд.Господинът какво е работил?
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21 ЛенинНерамотнико, гърци търси по островите и Пелопонес и не бъркай Византия с Гърция!Неврокоп е създаден от траките ,както и 90% от селищата на България!
18
46
 
3
 
! Отговори
ЛЕНИН МОРЕНО преди 4 години
Това име на града -- ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, Е ДАДЕНО СЛЕД 1920 ГОДИНА ОТ КРАДЛИВИТЕ БЪЛГАРИ .ИСТИНСКОТО ИМЕ НА ГРАДА Е НЕВРОКОПИС...И ГРАДА И ВСИЧКО ТАМ Е ГРЪЦКО ОТ ВРЕМЕТО НА ВАСИЛЕВСИТЕ И МАЙКА ВИЗАНТИЯ.. И ОЩЕ ПО РАНО - ОТ ПОНЕ 3000 ГОДИНИ = ХРОНИАС ..НЕСЛУЧАЙНО И ДНЕС ИМА УМИШЛЕНО СЪЗДАДЕН ГРАД В ГЪРЦИЯ , НАМИРАЩ СЕ ПОД НЕУРОКОПИС -- КАТО НЕВРОКОПИС !СЛАВА НА ГЪРЦИЯ !
17
33
 
15
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 4 години
Още един клоун си отиде.
16
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 14Помаците са българи мохамедани,те са си наши,не са турци,нито говорят на турски език.
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал без армия.
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милен Михов е зъл човек съсипал ВТУ.
13
14
 
21
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
И ти си от Гоцеделчевските села, нали.Дето не занаете българи ли сте, турци ли сте, пом аци ли сте или македонци.Разбирам ви напълно и ви съчувствам.
12
7
 
41
 
! Отговори
До страхилчо преди 4 години
До СтрахилГлупавите хора страхилчо се познават по писанията, особено в тъжни случаи като този.Що се отнася до гоцеделчевци, с убеденост твърдя, че са прекрасни хора, честни и почтени, калени в живота. Такъв прекрасен човек беше и генерал Андрей Боцев. Почивай в мир Генерале!
11
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕдин наведен гррбераз по- малко.-----------------------------------------------Ако така действате с герберите,по-добре да ги оставим да спечелят пак изборите!Аз не желая смъртта на нито един политик или военен,но щом така се отнасяте,може ГЕРБ да спечелят отново и вие да не спечелите изборите,много хора от ГЕРБ са тормозени и притискани в момента,това само отблъсква хората от тези,които го правят срещу ГЕРБ.
10
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** = фат мак
9
21
 
19
 
! Отговори
Страхил преди 4 години
От Гоце Делчев по принцип не са хубави хора. Двулични и подли. Познавам доста хора от този край.С две думи - *** между пом аци и македонци.
8
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да го прости!Беше майор и зам. командир на поделението, в което служих като войник.Поклон!
7
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го запомня с мазната му угодническа усмивка до Борисов.
6
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братовчеда на Пле вню от Гоцеделчевските баири.
5
4
 
15
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Нищо лошо за човека,но винаги когато прочета дръжността Началник на отбраната ме гложде въпроса - Ние,България имаме ли основния военен инструмент,нещо без което не може нито една съвременна армия и държава през последните повече от 100 години- Генерален щаб и Началник на Генералния щаб.Дори САЩ,които имат Военно министерство едва от 1947 ,тоест две години след края на ВСВ имаха от преди това и имат Съвет на Началник щабовете,както се нарича техния Генерален щаб.
4
3
 
42
 
! Отговори
Морски преди 4 години
Почина от рак. Вечна му памет. Съболезнования на семейството му и близките му
3
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За истинските мъже ....ВЕЧЕН ЖИВОТ. Бог да го прости генерала.