Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

Полицаи тръгват по паркове и градинки, да няма струпване
Обновена: 20 мар 2020 14:27 | 20 мар 2020 12:53, Веселина Йорданова
296
Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

От 5 до 8 сутринта хранителните магазини да обслужват само възрастни хора.

Такава мярка обсъжда Националният оперативен щаб, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод на Интендантско обслужване в Калофер.

Още по темата

Мярката е срещу разпространението на коронавируса сред възрастните, които са най-уязвима група.

Борисов каза още, че е разпоредил на министрите на вътрешните работи и на здравеопазването да се проверяват паркове и градинки, за да не се събират и струпват хора.

МВР вече проверява и закъде пътуват хора с личните си автомобили.

Блокираме износа на аналгин хинина и лекарства, които дават, че са подходящи срещу вируса, каза още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. По-рано стана ясно, че вече са водени разговори с фармацевтични производители у нас за ускоряване на производството им.

Военните започват учение за разполагане на военнополеви болници. В зала "Арена Армеец" могат да се разгърнат до 500 легла, докладва зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Вчера чак италианската модна и текстилна промишленост започнали да правят маски, учуди се премиерът. И заръча на работещите в предприятието: "Доктори, сестри, санитари, всички чакат на вас, така че максимално действайте!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринБългаринът трябва да знае поне в колко отварят магазините.Ама нали не пазарува,дреме му-дава само съвети.
153
0
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Стига с това лицемерие между висша васална държавна администрация , бизнес и народ!Кога беше създаден щабът, кога се появиха първите случаи, до кога десетки хиляди чужденци и българи преминаваха държавните граници, кога се взеха първите по строги мерки, какви предпазние средства имаме,и как бизнеса пази хората на работното място!След коронавируса, ще има задължително "Европейски Зими" навсякъде в ЕС!!!Агент Ърни Бигалоу!ЦРУ!!!
152
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой магазин отваря в 5 сутринта?!?!!Работниците в 3 и 30 ли ще стават?
151
0
 
13
 
! Отговори
психиатър преди 4 години
Най-добре Бойко да отиде на лекар, може и нищо да му няма.
150
7
 
7
 
! Отговори
до 149 преди 4 години
Винаги сме били зле заради такива като тебе. Не иска да спазва никакви правила, но ако някои друг не спазва веднага подава жалби. Оня ден един така влезнал в забранена улица срещу мене, и излиза да се сразправя че бързал, като го ошамарих веднага спря да бърза и започна да звъни на поличията, като дойдоха му написаха акт и понеже им скачаше щяха и да го арестуват. Като има правило за маска ще си направиш, ако си много ербап няма да пискаш като те напердашат нали си мъжага и ходиш без маска
149
0
 
11
 
! Отговори
мимоходом преди 4 години
Ако не беше толкова тъжно и отчайващо, щеше да е смешно!Как възрастен човек ще пазари хляб примерно от 5 до 8 часа?Първо, в 5-6 часа още е тъмно, ще се спъне и падне и в болницата потрошен.Второ, нека да се заинтересува в колко часа зареждат с хляб, примерно в Билла, защото до нас хляб има към 9-10 часа. А и не само хляб, след около 10 часа са заредили със стока.Какви са тези налудничави идеи?Лошото е, че ще ставаме свидетели на какви ли не безумия!Не мога да повярвам!
148
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До CCИСТИНАТА Е, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА УПРАВЛЯВАНИ ОТ ХОРА КОИТО РАЗБИРАТ САМО ОТ СОПАТА.
147
0
 
10
 
! Отговори
София Връбница преди 4 години
В МОМЕНТА ПРЕД 505Блок Тумба роми са насядали на пейките и пият алкохол.Къде полицията!
146
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако това недоразумение курона вируса не изчезне до краят на месеца ще настъпи шок и ужас. Хората привършват парите а в магазините за ду, *** не дават храна. Децата ще реват майки ще плачат а бащи ще проклинят цяла вселена. След клетвите ще хванат Винкелите и ще настане въртоловеевата нощ. Дали Сеяндурите си дават сметка какво предстои и знаят ли къдее бомбоубежището на бай Тошо. Ако незнаят ще им го покажа там съм правил цялата ел. инсталация.
145
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 149И ще подадеш жалба и какво мислиш, че ще стане? Съдът няма да заведе дело, за някакъв картъняк, дето е решил, да злоупотреби с правата си, особени сега. И да, точно злоупотребяваш. Магазинът НЕ допуска хора без маски, а ти в този опасен период се натискаш, да влизаш. Освен ако не са те отупали сериозно, моето момче, не губи важното време на хората, приеми, че не си специален и дори да ревше за внимание.
144
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Метро е денонощно!
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До CCИстината е, че българина е прекалено търпелив и толерантен към *** некадърници като този
142
3
 
2
 
! Отговори
dmx преди 4 години
Това е добра идея. И да вдигнат часа - от 6 до 9, не сме в казармата
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИЩО СЪЗДАДЕНО ОТ СОЦА НЕ Е НОРМАЛНО
140
4
 
9
 
! Отговори
CC преди 4 години
Истината е, че българина разбира само от сопата! Факт е, че сме държавата с най-малко смъртни случаи в цяла Европа и сред водещите с най-малко болни изобщо! Каквото и да си говорим, Тиквата, противно на очакванията, за сега се справя! За сега! Но нито той, нито Генерала, нито Господ могат да спрат вируса, АКО НАРОДА НЕ СЕ ДИСЦИПЛИНИРА! Очевидно много хора са над нещата и ще трябва да играе сопата в интерес на България и здравето на нейния на народ!!
139
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Доктори, сестри, санитари, всички чакат на вас, така че максимално действайте!"."Граматика отиде у ряката.
138
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ви казвах, че този е с ментални отклонения, но вие не ми вярвахте...
137
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре смятам да отида пак в този магазин дето не пускаше хора без маски Ще говоря с управителя Ще потърся и охранителя , ще му обясня че няма право да използва физическа сила срещу хората и ще говоря и с фирмата им Ще искам да ми се извинят за случая иначе подавам жалба срещу него за превишаване на правомощията Ясно е че охранителите са хора с нисък интелект , но не трябва да им се разминава така леко Отстоявайте си правата Бъдете активни граждани
136
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 132Кажи името на този магазин, защото това е голяма глупост. Не се оставяйте да ви третират по този начин, имате права все още. Ще кажеш че маската видиш ли предпазвала. От прахови частици може и да предпазва но от вирус едва ли.
135
1
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
БИХ МОГЪЛ ДАНАПРАВЯ ПРЕДИСЛОВИЕ ПО АДРЕС НА БОРИСОВ , НО ПРОСТО ЩЕ ГО ИНФОРМИРАН ,ЧЕ МАГАЗИНИТЕ В КОИТО ПАЗАРУВАТ ВЪЗРАСТНИТЕ -ОТВАРЯТ В 09.00 ЧАСА !!!!!!